Модни трендови: Пролет/Лето 2013

• Креатор на темата Креатор на темата Crazy in Love
  • Време на започнување Време на започнување

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Локација
Некаде далеку...
Пролет доаѓа, со неа и новите трендови.
Традиционално се отвара тема со комплетен опис на трендовите кои не следуваат и притоа истата служи за добивање информации, како и за дискусии во однос на тоа дали ни се свиѓаат трендовите или не. Нешто ќе биде во склад со нашиот вкус, нешто не би облекле никогаш.
Следува кус опис на она што ќе се носи, па ваше е да се надоврзувате и надополнувате. Јас ќе ставам само некои основни трендови, бидејќи сум ограничена со простор (дозволено е само 20 слики), а вие подоцна дополнете ја темата со информации, колекции на дизјанери и модни брендови.

За жени:

Бермуди
Бермудите се враќаат назад. Кога бевме помали беа вистински хит, но неколку години по ред истите ретко можеа да се видат, освен кај мажите, тук-таму.
01-bermuda-shorts-w724.jpg

Црно-бела комбинација
Калиопи лани пееше Црно и бело на Евровизија и тоа одекна толку многу што оваа сезона оваа комбинација ќе биде вистински тренд.:icon_mrgr: Елегантно, женствено...
02-black-and-white-w724.jpg

Проѕирни материјали и покажување кожа :)
Оваа сезона ќе се носат проѕирни кошули, фустани, но и облека која е исечена т.е која покажува месо...
03-sheer-tops-w724.jpg

Необични очила за сонце во сите големини и облици
Очилата за сонце сами по себе никогаш не излегуваат од мода, но оваа сезона истите ќе бидат во различни големини и необични модели.
04-statement-sunglasses-w724.jpg

Пруги, линии...
Овој тренд започна уште пред неколку сезони, но оваа сезона ќе ја има својата кулминација, што повеќе пруги уште поубаво...
05-bold-stripes-w724.jpg

Лукс кожа
Според мене малку непрактично, затоа што овој тип според не е соодветен толку за топли и жешки денови, затоа што предизвикува потење , но сепак според дизајнерите ќе биде голем хит.
06-leather-w724.jpg

Beautiful beading
E ова немав идеја како да го преведам, но ќе сфатите по сликата, знам што значи, ама не ми доаѓа македонскиот збор па да ме утепаш.:ROFLMAO:
07-beading-w724.jpg

Кратки костими
Иако делува необично, бидејќи костимите асоцираат на нешто сериозно, деловно, бизнис, сепак оваа сезона во мода ќе бидат костуми т.е сако и кратки панталончиња кои одговарат.
08-shorts-suits-w724.jpg

Спортски фустани
Иако елегантноста е застапена оваа сезона, сепак и спортскиот стил не се игнорира. Спортските фустани ќе бидат во мода, кои се одлични за секој ден, за кафе и слично.
09-sporty-dresses-w724.jpg

Рамни чевли и ниски штикли
Претходните неколку сезони се носеа огромни штикли со огромни платформи, оваа сезона тоа се заменува со рамни чевли или пак ниски потпетици.
10-pointy-flats-w724.jpg

За мажи:

1. Пруги, линии...
Kors_sized_0.jpg

2. Блејзери (ако има подобар превод известете ме, ќе сменам) и шорцеви
sleeveless.jpg

3. Светли и јаки бои, по можност основни бои
e86256226aaf1270d1efb0eeaf1ad0ba.jpg

4. Смели, јаки кроеви (вклучувајќи модни додатоци)
salvatore-ferragamo1.png

5. Морнарица, морнарски изглед (на анлиски е Navy, па сфатете си го како сакате)
hermes-navy.png

6. Бела боја како контратежа на силните бои кои ќе бидат во мода годинава
gilded-age-richdale.jpg

nhoolywood-gm.jpg

Она што е интересно што сезонава најголем хит во машката мода е обувки кои се носат без чорапи, т.е како што насекаде по списанијата и модните блогови го нарекуват - no socks.
306c9b06f59f862b81ad9bd1dfd499ec.jpg

Толку беше од мене сега за сега.
Што мислите? Ви се допаѓа модата што ќе следи или не?
Што би носеле? Што никогаш не би облекле од досега предложеното?
Подоцна ќе прикачам некои колекции од модните марки кои и кај нас може да се најдат, а истото и вие може да го направите се разбира. :)

Крејзи, еве ги тие no sock чевли. :D
382262_581355111876671_1541792243_n.jpg

Ништо ништо..

6kata za mazi ti e najdobro, ova 1,2 , 3 i 4 kako klovnovi izgledaat barem za moj vkus. Sino-portokalova kombinacija so zolti vrvci na patikite :tapp:. Znam deka prolet nesto, svetli boi ova ona ali nemoj molim te:D

6kata za mazi ti e najdobro, ova 1,2 , 3 i 4 kako klovnovi izgledaat barem za moj vkus. Sino-portokalova kombinacija so zolti vrvci na patikite :tapp:. Znam deka prolet nesto, svetli boi ova ona ali nemoj molim te:D
Не ми е мене бе најдобро, не сум ги правела јас трендовите...:icon_mrgr::icon_mrgr:
Иначе по сите портали и најјаки модни списанија се потенцира дека модата за мажите ќе биде со мнооогу светли бои.
Ама поентата е да се комбинира како што треба. Па така, ако носиш на пример јака црвена блуза, ќе ја ублажиш јачината со некоја позагасита боја или со бела боја и одма изгледа понеутрално. Сеа на пример онаа сликата гора помаранџесто и тиркиз е too much, значи битно е како ќе се искомбинира. :)

Не ми е мене бе најдобро, не сум ги правела јас трендовите...:icon_mrgr::icon_mrgr:
Иначе по сите портали и најјаки модни списанија се потенцира дека модата за мажите ќе биде со мнооогу светли бои.
Ама поентата е да се комбинира како што треба. Па така, ако носиш на пример јака црвена блуза, ќе ја ублажиш јачината со некоја позагасита боја или со бела боја и одма изгледа понеутрално. Сеа на пример онаа сликата гора помаранџесто и тиркиз е too much, значи битно е како ќе се искомбинира. :)
znam oti ti ne si gi pravela, ne me sfakaj pogresno ne se obrativ kon tebe, onaka samo iskomentirav..:D

Од сите кои ги видов дечково со кошула е најдобар избор :icon_mrgr:gilded-age-richdale.jpg

Пиши пропало :D

Ниедно не би облекол.

Од споменативе модни трендови, дефинитивно на прво место ми е црно-белата комбинација, а би носела и бермуди и секако, сако со кратки панталончиња.И многу ми е мило што во тренд ќе бидат рамните чевли и ниските штикли, баш ме асоцираат некако на пролет/лето.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom