Ги оправдувате ли луѓето кои имаат многу деца, а немаат пари за да ги прехранат?

• Креатор на темата Креатор на темата Брзии
  • Време на започнување Време на започнување
Изгледа немат слушнато дека е починат Тито, па редат 10 деца за да им биде кум на 10-то.

Interesno kako na sekoe kose se tera muabet da se napumpa i treto dete za tie 8000 mesecno.A sto ako na vladata ovaa ili druga im tekne da go ukinat? Pari kad tad garant ke snema, narodov kao 100% siguren deka ova e garantirana para,heh koga ke završi filmot so državnoto zadolžuvanje ke vidime,samo gospod znae kolku e bugetskata dupka na Makedonija Kaisot e stegnat kaj najmalku 80% od familiite,edvaj se krpi kraj so kraj. Iskreno i ne mi e jasno kako lugevo izleguvaat na kraj so ovie primanja i ceni. A od što momentalno živee taa familija so 7 deca sto beše na tv? Treva li pasat? Stavete se vo kozata na nekoe od tie nesreknici. Majka mi i tatko mi po raspadot na jugoslavija i slavnata tranzicija i dvajcata ostanaa bez rabota,imam na svoja koza oseteno sto znaci da si gladen,a imam samo edna sestra.Sreka baba mi i dedo mi nek im e lesna zemjata imaa zastedeno ponekoj dinar i ni davaa pari da ne crkneme za leb. Smetkite ne bea plateni gospod znae kolku godini,ama togas se mozese,denes edna smetka ne si platil i op eve isklucuvanje,kazna i izvrsiteli. Sreka vo narednite nekolku godini stariot nekako uspea da se/ne izvadi od dupkata,proizvodstvo na tekstil tolku da se stavi leb na masata.Jas bev prinuden uste od 15tina godini da rabotam se i sesto za da imam za geparac,za sendvic,za avtobuska karta pa i doma da dadam za ponekoja smetka i hrana. Sega dojde red na mene jas so devojkata da si oformam svoja familija,psihičniot teret od minatoto i tranzicijata si go napravi svoeto, podsvesno se plašime od toa deka na nas može istoto da ni se sluči kako na našite roditeli koi gi pregazi tranziciskiot armagedon,cenata sakale nekele ja plativme i nie.

39442610150462409731274.jpg

Воопшто не ги оправдувам, и сметам дека секој нормален човек не ги оправдува.

Баш би сакала да знам што им е во мозокот на овие луѓе. Мислат дека ако имаат 16 деца, поголеми се шансите некое да се збогати па да ги извади сите од калта? Или, што им е финтава?

Абе лесно е да се направат, секако дека они кога немаат пари за леб нема ваљда кондоми да купуваат да се пазат ама сепак може да се припази и да се мисли на иднината на тие деца, како тие ќе растат, во што ќе растат, со што ќе се хранат, со што ќе се облечат, кај ќе спијат и многу други битни работи за еден човек, посебно за едно дете.
Кондомите не се единствено решение. Во болница нудат зафати и за мажи и за жени.

Баш би сакала да знам што им е во мозокот на овие луѓе. Мислат дека ако имаат 16 деца, поголеми се шансите некое да се збогати па да ги извади сите од калта? Или, што им е финтава?

Кондомите не се единствено решение. Во болница нудат зафати и за мажи и за жени.

Те молам кажи ми кој е зафатот што би го примениле на потентен маж како мене ?

Те молам кажи ми кој е зафатот што би го примениле на потентен маж како мене ?

потентен маж = среќен секс
паметен маж = среќно семејство
среќно семејство <> среќен секс

... за последново да биде равенство треба:
среќен секс + планирано семејство = среќно семејство

Едната од методите веќе ти ја напишаа иако има и многу други методи кои во процесот не вклучуваат скалпер, но секако вклучуваат памет.

Па кондомите им се поевтино решение ;)

најефтино е да ги извади кога треба. никондом, ни операции, ни курци ни палци.
и децата не треба да се замараат со егзистенцијалните работи. они се деца и таму треба да си останат. родителите се тие кои имаат за обврска да се грижат за нив.дал иќе работи по 20ч дневно за да има бар леб на маса, тоа не е проблем на детето

потентен маж = среќен секс
паметен маж = среќно семејство
среќно семејство <> среќен секс

... за последново да биде равенство треба:
среќен секс + планирано семејство = среќно семејство

Едната од методите веќе ти ја напишаа иако има и многу други методи кои во процесот не вклучуваат скалпер, но секако вклучуваат памет.

Заборави варијабла X(Жена расположена за 3+ пати дневно / 20+ минутно задоволство).

bool x=true;

if(x) { System.out.println("Среќно семејство"); }

else

{ int shvalerki=1;
shvalerki++;
}
--- надополнето: 23 март 2013 во 18:13 ---
Васектомија.

Фала ти, несакам ни да прогуглам што значи тоа. Кажи му на дечкоти да се Ваксетомизира па ќе праиме муабет.

Фала ти, несакам ни да прогуглам што значи тоа. Кажи му на дечкоти да се Ваксетомизира па ќе праиме муабет.

Дечко ми не планира да има 5 деца без да им обезбеди основни потребни.
Но добро, тоа што влегувам во дискусија со човек кој не знае правилно да напише васектомија, а не знае ниту што е тоа, ваљда треба да значи нешто.

Дечко ми не планира да има 5 деца без да им обезбеди основни потребни.
Но добро, тоа што влегувам во дискусија со човек кој не знае правилно да напише васектомија, а не знае ниту што е тоа, ваљда треба да значи нешто.

Не е битно. Битно е дека со доги и мисионерска се чуствуваш доволно хардкор, нали ?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom