Православните Албанци во Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата puno
  • Време на започнување Време на започнување
Нив никаде не ги споменав.

значи само муслиманите албанци се сатанистичка збриштина?
--- надополнето: 10 февруари 2013 во 12:56 ---
Кои бре Албанци? Какви Албанци кога цела Албанија е послана со “Словенски“ топоними? Кој кого го асимилирал? Се трудела Албанија да се избриши споменот на Македонците ама многу се топоними, не можат... КОга тоа се споемнуваат Албанци (како национална посебност) пред доаѓањето на Турците?

Сум ти нашол многу извори за ова, дури и алабнска принципата имало во Македонија......
Сепак мислам дека нацијата ја дефинира јазикот........

значи само муслиманите албанци се сатанистичка збриштина?
--- надополнето: 10 февруари 2013 во 12:56 ---

Сум ти нашол многу извори за ова, дури и алабнска принципата имало во Македонија......
Сепак мислам дека нацијата ја дефинира јазикот........
А мене не ми реплицираш ? Или вистина е тоа што го пишав ? ЕПА ВИСТИНА Е !
Ако бевте некој "верници" немаше да бидете со USA која убива иљадници недолжни муслимани ширум светот и јавно ги поддржува евреите и е против палестинска држава. За разлика од вас еве пример Македонците Муслимани силно ја поддржуваат Палестина па дури и јас бидејќи знам што значи да имаш територија од 67.741,2 км2 а после 25.342 км2

Што ли само пиша де преиспитај се 2 пати. Второ државата а и јас како Македонец Христијанин ќе го поддржам секој што ќе ја сака оваа земја како своја. Немам ништо против Исламот ни на крај памет не ми доаѓа да осудувам некоја религија само можам да кажам дека моментално Исламот забегал во лош колосек со тој екстремизам имам читано од сурите и нигде немам сретнато ( ако наидеш на не-муслиман отепај го ) а и сам знаеш дека многу исламски фракции тоа го прават и создаваат енклави. Едно е јасно дека вие го користите Исламот за ваши сопствени идеали за создавање голема албанија не дека сте некој големи верници туку ги искористувате мирните муслимани и правите верници во своја корист. Само нема да оди вечно така 21 век сме луѓето следат што се случува по светот
--- надополнето: 10 февруари 2013 во 04:02 ---

Како што му реплицирав во предходниот пост ги користат вистинските исламски верници за остварување на своите желби како ( голема албанија ) нели гледаш како е очигледно дека сакаат да ги придобијат и насочат Македонците Муслимани против сопствената земја.

Што да те реплицирам бре брат, стварно не знам што сакаш да кажеш....но мислам дека и самиот не знаеш......

Ако ти не си забележал дека државата работи како крајна не секуларна, а исламот се употребува само заради темни намери, државата ги жртвува и самите муслимани македонци во својата темна политика.......
Нема смисла ние албанците да го употребиме исламот за даги постигнеме нашите цели, нашиот најголем подржувач е САД, ако ние албанците како колектив религијата ја употребуваме како алатка, тогаш како ефективна алатка би било ако сме католици................

А дека ние ги мамиме македоцните муслимани тоа прашувај ги нив...... ги имаш и во форумов
--- надополнето: 10 февруари 2013 во 20:49 ---
А мене не ми реплицираш ? Или вистина е тоа што го пишав ? ЕПА ВИСТИНА Е !
Ако бевте некој "верници" немаше да бидете со USA која убива иљадници недолжни муслимани ширум светот и јавно ги поддржува евреите и е против палестинска држава. За разлика од вас еве пример Македонците Муслимани силно ја поддржуваат Палестина па дури и јас бидејќи знам што значи да имаш територија од 67.741,2 км2 а после 25.342 км2

Ти си за Палестина, затоа што си против САД и Израел...... а не дека те интересира за муслиманите, вие сте познати заради исламофобија=расизам...

НО сепак мислам дека мнозинство ортодоксни во Албанија се албанци, после доаѓат власите....другите веќе се минорни...

Eve izvadok od Encyclopedia Britannica od 1911 god.
The great majority of the Albanians, probably more than three-fifths, are Moslems. The conversion of the Christian population to Islam appears to have taken place during the 16th and 17th centuries. Like the Cretan Moslems and the Bulgarian Pomaks, the Albanian Mahommedans retain many Christian traditions and customs; it is said that many thousands of them secretly adhere to their original faith. In the vilayet of Scutari they form about 55% of the population; central Albania is almost entirely Moslem; in southern Albania, however, there is a considerable Christian population, whose limits practically coincide with those of the Greek-speaking districts. Of the Christian population (about 600,000), some 110,000 are Roman Catholic Ghegs, some 90,000 are Orthodox Tosks, and some 400,000 are Orthodox Slavs, Greeks and Vlachs.
Ovoj podatok potpolno go potvrduva moeto tvrdenje.

Eve izvadok od Encyclopedia Britannica od 1911 god.
The great majority of the Albanians, probably more than three-fifths, are Moslems. The conversion of the Christian population to Islam appears to have taken place during the 16th and 17th centuries. Like the Cretan Moslems and the Bulgarian Pomaks, the Albanian Mahommedans retain many Christian traditions and customs; it is said that many thousands of them secretly adhere to their original faith. In the vilayet of Scutari they form about 55% of the population; central Albania is almost entirely Moslem; in southern Albania, however, there is a considerable Christian population, whose limits practically coincide with those of the Greek-speaking districts. Of the Christian population (about 600,000), some 110,000 are Roman Catholic Ghegs, some 90,000 are Orthodox Tosks, and some 400,000 are Orthodox Slavs, Greeks and Vlachs.

Ovoj podatok potpolno go potvrduva moeto tvrdenje.

дај линк ! да видам за какви граници се зборува

Што да те реплицирам бре брат, стварно не знам што сакаш да кажеш....но мислам дека и самиот не знаеш......

Ако ти не си забележал дека државата работи како крајна не секуларна, а исламот се употребува само заради темни намери, државата ги жртвува и самите муслимани македонци во својата темна политика.......
Нема смисла ние албанците да го употребиме исламот за даги постигнеме нашите цели, нашиот најголем подржувач е САД, ако ние албанците како колектив религијата ја употребуваме како алатка, тогаш како ефективна алатка би било ако сме католици................

А дека ние ги мамиме македоцните муслимани тоа прашувај ги нив...... ги имаш и во форумов
--- надополнето: 10 февруари 2013 во 20:49 ---

Ти си за Палестина, затоа што си против САД и Израел...... а не дека те интересира за муслиманите, вие сте познати заради исламофобија=расизам...
Од кај знаеш да не сме играле фудбал да не сме пиеле кафе заедно па да кажеш дека сум против Израел и САд ? Немаш врска ти јас ќе ти кажам ја поддржувам Палестина пошто цел свет знае како евреите од целиот свет беа населени таму и сконцентрирани во туѓа палестинска територија ете затоа бидејќи истото и се случува и на мојата земја со помош на странски империјалисти. Која држава не - секуларна ахахахаахах такви држави не секуларно на Балаканот се грција,косово,турција нема други што во секоја манџа се меша религијата верувај ми на овие зборови ако во Македонија се мешаше религијата немаше да биде овака ;) А иначе ги злоупотребувате Македонците муслимани бидејќи се вистински верници ги користите како "топовско месо" пак ќе речам ако ја поддржуваш Палестина одкажи се од USA таа е само ради интерес со муслиманите нафта, пари итн . Си се запрашал ли што може да се случи со вас доколку ( снема кеш ) а на USA растат апетитите ? како ќе ја нахраните ? е тогаш ќе разговараме ваков муслиман како тебе заслепен од фанатизам и лажна слика за САД не би требало да ги става интересите пред верата ама пак ќе кажам исламот го користите како алатка за своја полза

Албанци православни има 90 000 , регионот Албанија речиси се поклопува со денешните граници на Република Македонија.

Не се сложувам дека се поклопува, според турција Албанија била до градот Превеза најмалку.....

Не се сложувам дека се поклопува, според турција Албанија била до градот Превеза најмалку.....
Не е проблем ако треба и Марс ќе го населуваме со вас :)
Бог да чува цццццц што ви даде албанија па толку да ја величите цццц тежок фанатизам

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom