Dota Heroes build

• Креатор на темата Креатор на темата Mac))
  • Време на започнување Време на започнување
Дота

Е оваа тема ме заинтересира, да некоj беше спомнал дека "сите херои се добри ако знаш да играш со нив" (да до некаде е точно), но сепак има херои кои се подобри од другите. пример за игра 1v1 (според мене) треба ти хероj што ке има lifesteal и bush, за да може буквално ништо да ти направе,малку ак'л .... За таква игра се хероикако "Jah'rakal - Troll Warlord" или Darkterror - Faceless Void. има три типа на херо:intelegence, strenght i agility. тие херои се наjдобри за одредено време од играта.
intelegence- хероите се наjдобри во самиот почеток на играта (лошо е да имаш таков хероj кога играш во mode "em" зошто почетокот е краток )
strenght хероите пак се добри во целата игра но не со голем интензитет (имаат повеке енергиja)
agility херои се пак наjдобрите херои за финиширанje, тие jа прават играта.
и како стратегиja кога се игра со повеке играчи е многу битна тимската игра(логично дека кога се тепат 1v1 и 2v1 во вториот случаj има поголеми шанси да тепа плавиот тим), акт на изненадуванje(важно нешто во играта), понашанje (уштте поважно нешто во играта)
сепак тоа е стратегиja коjа може да се изигра на безброj различни начини

P.S. ако не сте почнале да jа играте не ни почнуваjте - ТЕШКА ЗАРАЗА Е
:vozbud:

Pa postojat kombinacii koj protiv koj heroj se pojaki, dota e timska igra i pravilno se igra 4v4 ili 5v5 , jas dota ne ja priznavam 1v1 bidejki vo timskata igra e mnogu vazna strategijata, i rabotata na timot, a dodeka 1v1 se gleda samo kolku go znaes herojot, i od izborot koj sto si go napravil. 1v1 priznavam samo same hero. Agility heroite se zlatna sredina sto vikam jas :) najdobri se spored mene.

Мое мислење е дека сите се супер само да знаеш како да ги играш.

:ojea: :ojea: :ojea:

Хохохо...Вчера...
По инсистирање на Дафи и уште еден не-член на форумов земав луната на дмџ да ја играм...
Направив Butterfly и земав Hyperstone...наместо да појачувам шеста нели и...
Се запрепастив колку пари прави!!!
На 8 лвл имав 4000 така лесно го споив батерфлајот ама после на едно искачање од база имав по 3000 минимум...Е сеа за енергија тапа беше имав 1100 само на 15 лвл ама у килови бев на крај 12-1.
Значи ако имате тим кој ќе ве подржи (како мене вчера) земете дмџ дилери со луна прајте се :)

На viper прво нешто шо склопвам е chain lighting и пари ко киша ... па земам eaglehorn и го склопвам онај новион артифакт :) ( го заборајв како се викат ) ова комбинација ја прам секогаш со viper... убица е :)

На Razor му стои најдобро тоа комбо :) Му ставаш Maelstorm и после фино лепо си купуваш Eaglehorn и склапаш автоматски Mjollnir и кеш се прави после ко лудо верувајте :) а плус имш со тоа и многу јак dmg :)

Дечки кажете некој рецепт, или некое јако оружје и магија за на почеток вака со околу 1500 пари

Љољ па зависи со кој играш бе :pos:

Mac)) напиша:
Љољ па зависи со кој играш бе :pos:

Абе зборам за кој било! Некој добар рецепт, магија нешто, кажете и со кој херој нормално.

Абе неможе така да гледаш општо,зависи што класа на херој имаш дали е agi,int,str :) не е само да купиш нешто :) Работава дај шта даш :) Ко шо имав едно другарче што праеше по два дагуна ТОП! Sвер :) :)

Со 1500 на било кој?
Power Treads :)

Napravi si Mekansm. Za dobroto na timot

ohoooo mac i duffy kazuvaat dota kako da se igralo rofl!!!!a koj ve ucese vas kako da igrate????4,5 godini igram i uste ne se otkazuvam!

Kocka напиша:
ohoooo mac i duffy kazuvaat dota kako da se igralo rofl!!!!a koj ve ucese vas kako da igrate????4,5 godini igram i uste ne se otkazuvam!

Сакаш да кажеш дека многу си јак ?

Jak е а губи ко Грчка...До тимот е ваљда :)
Него вратете се онтопик сеа :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom