Гори македонска пошта

Статус
Затворена за нови мислења.
а ти каде виде официјална информација дека има повредени? или само трескаш на памет? има двајца пренесени во болница од гушење и ништо сериозно не е тоа да имаше погинато некој па да речеш. а ти шо толку ја жалиш поштата? имаш личен приход од неа или?
Не ја жалам поштата,туку ги жалам луѓето што работат во неа,можеа многу полошо да поминат.

Не ја жалам поштата,туку ги жалам луѓето што работат во неа,можеа многу полошо да поминат.
никој не рече за луѓето ништо и никој не посака да има жртви. прави разлика малце - да имаше жртви одма ке имаше на сите телевизии напишано ама ко што гледаш нема.

Вечерва, пред 19,30, бев во поштата кај Нова Македонија-
не ми примија уплата, бидејќи им паднал системот
Изгледа штетата, за жал, е голема и дека ќе потрае додека се нормализира поштенскиот сообраќај во Скопје

"Коинциденција"

Не беше така одамна пред 8-9 години кога директор на Македонски пошти беше директор рамковен кадар на Дуи и со професионално искуство се разбира во војната 2001 во тој период пред 8-9 години како во американски акциони филмови се ограбија рекорден број на комбиња и замислете ''случајност'' кога беа пуни со пари итн, немаше грабеж на полупразно комбе а камоли на празно поштенско комбе изгледа на гравчиња гледале кога да ограбуваат. Пред некој месец се случи пожар во министерството за одбрана каде изгореа документи за финансиски трансакции и тоа во време кога за прв пат има Македонија рамковен министер за одбрана од редовите на Дуи. А денес гори поштата а директор е пак рамковен од Дуи. И тоа бивш командант на Она Рафиз Аљити http://albart.com/posta/voveden_govor.html . Е сега ако можел да пали куќи тогаш во 2001 зошто да не може една пошта да запали особено ако има финансиски мотиви.? Има една добра дефиниција каде што вика луѓето го прават само тоа што можат најдобро да го прават. Па очигледно кадрите на Дуи го прават тоа што најдобро го знааат.:свиркам:

Едвај ќе чекам резултати...од кој причини изби пожарот:tapp:
Се ова ми е сомнително...што и директорот бил присутен во моментот на „несреќата“
Тоа дотрајана инсталација,не ми е верно:tapp:
На некого му оди како подмачкано:tapp:

Страшно нешто... Бев во соба кога сестра ми ме извика на тераса, во тие моменти имаше само мал чад... Ја следевме ситуацијата и после 20минути кога се разгори, кога го фати цел покрив снагата ми се стресе:/ Едвај направив неколку фотки, телефонот од раце ќе ми паднеше.Експлозијата беше врвот, се разлетаа миљон парчиња..
Штета, градбава ми беше при срце.Ај што има голема материјална вредност, али сентиментална има уште поголема.Среќа никој не е потешко повреден, човечкиот живот во овие ситуации е најважен :)

Интересна работа ова со пожариве во државните институции , каде што едни од првите луѓе се заштитените мели мечки . Пред некој месец имаше пожар во Генералштаб каде што изгореа простории во кои што имаше доверливи документи , денес изгоре голем дел од главната пошта во Скопје . Ова веќе станува прилично симптоматично и не верувам дека е случајно .

случајните случки,случајно се случуваат...а кај овиеее не верувам дека нешто е оставено на случајност

e taka ....dodeka politicarive se kecaat i nategaat za nebitni prasanja okolu Brankovata psihofizicka sojstojba....tretiot keca li keca i toa maski onaka za site pari.

Не се сомневам во тоа, но чие Сонце сонце на слободата ќе биде тоа ?

После пожарот во Рајхстагот во 1933 година изгреало нацистичкото Сонце на слободата, кое им донело слобода на нацистите за да прават секакви злосторства, кои завршиле само со крајот на Втората Светска Војна и со поразот на Нацистичка Германија и на нацистите во истата таа војна.
Евреите се криви за се'. Всушност, Втората Светска Војна била организирана и поттикната од Евреите, само ја натерале јавноста да верува дека Германците се' тоа го направиле.
Кога ќе видам вакви теории на заговор за глупости, доџе ми да вриснем. Поштата била на тромеѓе :facepalm:
Поштата или ја потпалиле брачата или дошло до проблем со инсталацијата. Првото многу поверојатно.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom