Гори македонска пошта

Статус
Затворена за нови мислења.
мене ми мириса на огромна пљачка заташкана со пожар на дебело бетонска зграда - изгоре јебига

Најверојатно...неможе тек така таа зграда да се запали.Може не да не,али тоа бетонот дебел по метар и пол и таваните некако не ми иде..а плус и кровот е бетонски..треба стручњак пироман тоа да го запали па така да гори.
--- надополнето: 15 јануари 2013 во 17:40 ---
Се согласувам... Не дај Боже да има жртви, не е се за тролање, аман веќе!

Нема жртви има пишано... само двајца полесно повредени од задушување.

Експлозија на плинска боца можна причина за пожарот? :icon_lol:
Одма дознаа браво а пожарот уште не е изгасен...

gori_poshta1.jpg

Отварање на Зимските Олимписки Игри!

Само жртви и повредени да нема.
Зградата пак ќе се изгради, парите пак ќе се спечалат (или позајмат од Народна Банка, :) ), човечкиот живот не можеш да го замениш.

Нова барокна градба плус милионска оштета, прајслес. Шипо ќе се нафатира со пари за пред избори, алал вера.
Им требаат пари за знамиња да купуваат, да има што да палат. Гледам замреа некако последниве месеци, изгледа слабо со пари стојат.

Како бе прво што ви паѓа на памет е хејтање и тролање и политика?

А и не е добро да посакуваш да се уништи државна сопственост оти пак со ваши/наши пари ќе се реновира зградата.

кај удри ти на народно творештво,или новокомпонирано
не е тоа погледни уште еднаш во пламенот,нели гледаш,
дека врти некаде накај забавно -Рок Евергрин
јас би рекол - Гори Ватра од Ју Група ќе е.

На 27 февруари 1933 година изгоре Рајхстагот во Берлин и се роди Третиот Рајх.

Reichstagsbrand.jpg

Во 2013 година, на 15 јануари 2013, односно на нешто повеќе од месец дена од одбележувањето на 80 годишнината од пожарот во Рајхстагот, гори седиштето на Македонски Пошти.

Што ќе се роди после овој пожар ?

Патем, Рајхстагот исто така е познат и по одбележувањето на победата на Советскиот Сојуз врз Нацистичка Германија во Втората Светска Војна, со поставувањето на знамето на СССР на зградата на Рајхстагот при Битката за Берлин.

Кое знаме ќе се вее над зградата на Македонски Пошти, која случајно или не, дели тромеѓе со Градски Ѕид и со седиштето на Владата на Република Македонија ?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom