Потпис

• Креатор на темата Креатор на темата HoLfElDeR
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
9 април 2011
Мислења
821
Поени од реакции
1.140
Локација
Непозната
Ме интересира дали има некое правило каде што личниот потпис мора да е презимето, кое најчесто е?
Пример СтолеТрајковски е С.Трајковски
Дали мора да е презимето напишано а името е само 1 буква или може и името.
Пример: Столе.Т
Исто така ме интересира дали мора да е кирилица или може латиница.
Дали има некои пишани или непишани правила за ова???

пошо во името ги имам по редослед сите 5 букви од името и првите две букви од презимето, го користам името за потпис.

logoG1.jpg

има места каде бараат кога се потпишуваш,
ти вика „ цело име и презиме“ - значи не потпис
на:меници,договори,фактури,решенија,одлуки или слично,
еве мене за договор за интернет исто ми бараа така,
но цел пола век и кусур се потпишувам само со име и до сега не сум „лежел“ поради тоа.

Шо сакаш тоа може да ти биде потпис, шо мислиш ти браќата коа вадат лична карта, име презиме или иницијали ставаат? Не бе само точка и си испаѓаат. :icon_lol:

Ти ако сакаш и графит стај си ,ама мораш да го пишуваш секогаш исто .

Е како секогаш ист. Мене секогаш ми е чкртаница, како ми дојде, не можам секогаш иста да ја направам.

Шо сакаш тоа може да ти биде потпис, шо мислиш ти браќата коа вадат лична карта, име презиме или иницијали ставаат? Не бе само точка и си испаѓаат. :icon_lol:
Онака ме интересираше, заради тоа што се фативме во муабет со другарите дека јас се потпилувам со име и првата буква од презимето па затоа ме интересираше.

Kako dobivase poeni za redovnost na faks? :D
По реторика кај нас ако го напишеше некој прво презимето па името, нема поени :D
Правилно било прво името па презимето. Така рече Татијана П.

Kako dobivase poeni za redovnost na faks? :D

На феит 1 од 92923 предмети ти гледаат редовност (даваат поени за редовност). И на тој не ми се верува дека ќе ми го споредува потписот затоа што си ги добив поените без проблеми.
--- надополнето: 11 јануари 2013 во 21:13 ---
По реторика кај нас ако го напишеше некој прво презимето па името, нема поени :D
Правилно било прво името па презимето. Така рече Татијана П.
на земјоделски ?

На феит 1 од 92923 предмети ти гледаат редовност. И на тој не ми се верува дека ќе ми го споредува потписот затоа што си ги добив поените без проблеми.
--- надополнето: 11 јануари 2013 во 21:13 ---

на земјоделски ?
Правен бе :) Реторика во аграрната култура, реториката на боранијата, реториката на мотичето, реториката на семето

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom