A
Antigona
Гостин
Ке дадам пример од моето поблиско семејство па можеби некој ке даде и совет 
Се` би дала за мирна и спокојна душа
Никогаш не мислев дека ке дојде до тоа што го дочекав. И во минатото се правеа проблеми околу пари , но ова веке ги поминало сите граници. Вујко ми никогаш не бил задоволен и се не му е доста на него во животот. Имаше еден неуспешен брак и откако се прежени оваа втората негова жена толку лакома за пари, па човече ја не сум видела такво створење. Живеат заедно со баба ми и дедо ми во иста куќа - да не речам палата и стварно веке не знаат што да прават и каде се на шопинзи да идат од што имаат пари . И почнале да го р`чкаат дедо ми и баба ми да им остават се од имот да биде препишано на вујко ми , но баба ми сака нешто да остави и за мајка ми. И замислете кој ѓавол влегол во нивната куќа. Му платиле не знам колку пари на некој доктор и ја сместиле баба ми во болница во делот за нервно заболени луѓе со цел да ја побркаат жената со памет и да ја натераат некако да се потпише и да остави се на име на вујко ми. Значи толку гадови овој дедо ми и вујко ми , па и таа снаата лакома за пари ---заникаде, ГОСПОД грев да им пиши што и прават така на баба ми.
И еве денес бевме во посета , јас , мајка ми и татко ми и........баба ми плаче цело време , па толку ми падна жал и грев за неа што не знам и јас како да и помогнам бидејки на докторите им е дадена голема сума на пари за да ја држат баба ми во болница ........................а жената здрава , права,, зошто се толку сурови јас не знам
Стварно ми е многу тешко а јас сум само на кратко дојдена овде во Македонија , уште некој ден па се враќам пак назад , но сакам некако да се разреши ова со баба ми
Море ако ми пукни филмот може и масакар да направам па нема на никој да бидат ниту парите, ниту имотот, ниту камиони , аптеки, дуќани и се по ред....не сакам да гледам како пропаѓа едно семејство поради ПАРИ

Се` би дала за мирна и спокојна душа

И еве денес бевме во посета , јас , мајка ми и татко ми и........баба ми плаче цело време , па толку ми падна жал и грев за неа што не знам и јас како да и помогнам бидејки на докторите им е дадена голема сума на пари за да ја држат баба ми во болница ........................а жената здрава , права,, зошто се толку сурови јас не знам

Стварно ми е многу тешко а јас сум само на кратко дојдена овде во Македонија , уште некој ден па се враќам пак назад , но сакам некако да се разреши ова со баба ми
Море ако ми пукни филмот може и масакар да направам па нема на никој да бидат ниту парите, ниту имотот, ниту камиони , аптеки, дуќани и се по ред....не сакам да гледам како пропаѓа едно семејство поради ПАРИ