Les Misérables (2012)

Филмот е мјузикл а во главните улоги се Wolverine, Gladiator, CatWoman, Borat итн...

После предосадните Chicago и Мoulin Rouge замразив мјузикли, ама со таа актерска екипа ако ништо друго барем влегува во watch list за торенти. Ма да се гледа според трејлерот дека е кроен за во кино, па не ме чуди и таму да го гледам.

Andrew Ме насмеа рецензијата од 9GAG (y)

Ова за суперхероите е јака фора, уште Бетмен фали :)
--- надополнето: 3 јануари 2013 во 15:26 ---
Овој со Лиам го гледавме во трета година во гимназија откако ја обработивме Клетници. Добар филм, но очекувам доста повеќе од мјузиклов..
Апсолутно, филмот со Лиам е добра драма но не ја доловува мизеријата на луѓето онака како што треба.

После предосадните Chicago и Мoulin Rouge замразив мјузикли,
Мене Чикаго не ми беше досаден.
И ај да не терам оф-топик штом не го најавуваат во кинава до сега тешко дека ќе го даваат во брзо време (се надевам дека сум грешка) :)

LES MISERABLES in SMS
6255288_460s.jpg

Рецензијава: http://www.guardian.co.uk/film/2012/may/31/les-miserables-trailer-hugh-jackman-tom-hooper

I've become an alcoholic because of this trailer. And I've started sniffing glue. I just don't see the point of carrying on. This trailer is so unrelentingly demoralising that I just want to crawl into bed and cry myself inside out for a month. This is, hands down, the most bummed out I've ever been. Ever. Are you happy now, Les Misérables? Is this what you wanted? Is it? You've ruined my life. I hate you, Les Misérables. I hate you.

:pos:

Рецензијава: http://www.guardian.co.uk/film/2012/may/31/les-miserables-trailer-hugh-jackman-tom-hooper

I've become an alcoholic because of this trailer. And I've started sniffing glue. I just don't see the point of carrying on. This trailer is so unrelentingly demoralising that I just want to crawl into bed and cry myself inside out for a month. This is, hands down, the most bummed out I've ever been. Ever. Are you happy now, Les Misérables? Is this what you wanted? Is it? You've ruined my life. I hate you, Les Misérables. I hate you.

:pos:
а пак книгата да ја прочитал :pos:

Одлично видео за звучните ефекти во филмот:

Најтешката работа во продукција на еден филм е да се слушаат јасно и чисто гласот/зборувањето......за тоа се користи многу скапа опрема, на пример во Декстер аудиото е видно послабо од другите серии од Англиска продукција, (Downton Abbey + Luther) како пример, затоа што се прават во студијата на BBC кои се познати по екстремно добрата аудио опрема, Декстер дури и на HD рипови, звучи просечно - лошо, најмногу ме вади од такт кога гласот не се слуша добро...или не е доволно напред т.е. се слуша како актерот да збори 20 метри одалечен од тебе...:mad:

Најтешката работа во продукција на еден филм е да се слушаат јасно и чисто гласот/зборувањето......за тоа се користи многу скапа опрема, на пример во Декстер аудиото е видно послабо од другите серии од Англиска продукција, (Downton Abbey + Luther) како пример, затоа што се прават во студијата на BBC кои се познати по екстремно добрата аудио опрема, Декстер дури и на HD рипови, звучи просечно - лошо, најмногу ме вади од такт кога гласот не се слуша добро...или не е доволно напред т.е. се слуша како актерот да збори 20 метри одалечен од тебе...:mad:
Или тоа или ти се зезнати звучниците нешто :) Декстер кога го гледам никад сум немал проблеми со звукот.

Или тоа или ти се зезнати звучниците нешто :) Декстер кога го гледам никад сум немал проблеми со звукот.

Не се работи за проблеми, него не се слуша јасно...

Баш напротив, бидејќи имам звучници - монитори кои се наменети за тоа можам да оценам многу лесно дека звукот е тиња....

А сеуште нема никаде никаков превод? Барем на англиски, зошто тешко се разбира што пеат.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom