Les Misérables (2012)

Се решава прво со кампања, постери, реклами... така помалата стока ќе го научи редот. После за поголемата стока има редари... само треба некој да работи, а не да кажуваат дека толку ни е културата. Толку е, ама и знаењето е толку...

Во ред, и јас мислам дека не се толкави шупци да не го дадат, ама филм е најавува со време, се прават реклами, се билда исчекување...
Зиро Дарк Трти не го најавија воопшто така да кој знае можда веќе во четврток ќе ни го дадат :D

dcf88f9a4184bdb13249c88860f6c5bd.jpg
\

Хју Џекмен добил ѕвезда неодамна.

И јас го гледав, добар е со добра замисла, имаше некои досадни моменти што беа премногу напорни да ги следиш... крајот ми се допадна. Глумците сите беа 10/10 на ниво, многу добра глума ( Посебно Хју Џекмен и Ането како глумеа :cuc: РЕСПЕКТ ) .
Да се разбереме филмов е добар но не е нешто "WOW" да речиш.Солидно филмче за тепање време, има преодна оценка од мене (y)

Секој којшто нема највисока оцена за филмов, не е некој што ја разбира оваа уметност туку си гледа филмчиња за тепање време.

Највисока оцена можеби не затоа што си имаше свои пропусти, но за мене е топ филм, веројатно во мои топ 10 сега откако за 5 дена го изгледав еднаш на кино и 3-4 пати на скринер. Апсолутно сум заразен со филмот и планирам да го гледам уште еднаш на големо платно. Инаку пишувам сега бидејќи по оригиналното гледање и рецензија сфатив дека сум ги потценил Еди, Аманда и посебно Саманта. Девојката пее во оригиналниот мјузикл, исто во улогата на Епонин, еве една снимка од настап на сцена во концерт:

http://www.youtube.com/watch?v=PQPsb8cPiDY&feature=player_detailpage#t=48s

Филмот е дефинитивно најдоброто кино-искуство во мојот живот. Простени му се сите пропусти.

Ок, настрана пропустите кои не се така страшни, филмот неможе да те остави рамнодушен едноставно. За мене, филмот и книгата се нешто најубаво што го имам гледано и читано :)

За сите свртевте муабет , само мојто чупе во овој филм не го спомнавте .

tumblr_mfq66rx5vQ1qzoaqio1_1280.jpg

Минутажа ? За изглед не прашувам , гледам :drk:.

Од Синеплекс за филмов ми пишаа "не во блиска иднина колку што знаеме" :pos:

Значи во некоја подалечна иднина ќе може :icon_lol: Лош потег навистина, кандидати за оскар/актери во тој филм што се кандидати за оскар да ги нема на кино, поготово па мјузикли од ваков тип.

Не во блиска иднина :pos:

Не ми се верува кои аматери сме на сите полиња... :facepalm:

Инаку пишувам сега бидејќи по оригиналното гледање и рецензија сфатив дека сум ги потценил Еди, Аманда и посебно Саманта. Девојката пее во оригиналниот мјузикл, исто во улогата на Епонин, еве една снимка од настап на сцена во концерт:

http://www.youtube.com/watch?v=PQPsb8cPiDY&feature=player_detailpage#t=48s

Филмот е дефинитивно најдоброто кино-искуство во мојот живот. Простени му се сите пропусти.

Многу ми се допадна Саманта во улогата на Епонин и коа видов дека ова и е прв филм во кој глумела не ми се веруваше :) Исто и тоа детето што го глуми Гаврош е ѕвер!

Многу ми се допадна Саманта во улогата на Епонин и коа видов дека ова и е прв филм во кој глумела не ми се веруваше :) Исто и тоа детето што го глуми Гаврош е ѕвер!

И двајцата глумат во претставата

Исто и малата Козет е одлична:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom