Les Misérables (2012)

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.624
Поени од реакции
59.477
Се решава прво со кампања, постери, реклами... така помалата стока ќе го научи редот. После за поголемата стока има редари... само треба некој да работи, а не да кажуваат дека толку ни е културата. Толку е, ама и знаењето е толку...

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.363
Во ред, и јас мислам дека не се толкави шупци да не го дадат, ама филм е најавува со време, се прават реклами, се билда исчекување...
Зиро Дарк Трти не го најавија воопшто така да кој знае можда веќе во четврток ќе ни го дадат :D

Член од
13 декември 2011
Мислења
504
Поени од реакции
816
Го гледав филмов и воопшто не ми се допадна.
Максимално исфорсиран.

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.586
Поени од реакции
87.932
И јас го гледав, добар е со добра замисла, имаше некои досадни моменти што беа премногу напорни да ги следиш... крајот ми се допадна. Глумците сите беа 10/10 на ниво, многу добра глума ( Посебно Хју Џекмен и Ането како глумеа :cuc: РЕСПЕКТ ) .
Да се разбереме филмов е добар но не е нешто "WOW" да речиш.Солидно филмче за тепање време, има преодна оценка од мене (y)

The Edge^

the force
Член од
11 јуни 2011
Мислења
2.882
Поени од реакции
2.397
Секој којшто нема највисока оцена за филмов, не е некој што ја разбира оваа уметност туку си гледа филмчиња за тепање време.

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.624
Поени од реакции
59.477
Највисока оцена можеби не затоа што си имаше свои пропусти, но за мене е топ филм, веројатно во мои топ 10 сега откако за 5 дена го изгледав еднаш на кино и 3-4 пати на скринер. Апсолутно сум заразен со филмот и планирам да го гледам уште еднаш на големо платно. Инаку пишувам сега бидејќи по оригиналното гледање и рецензија сфатив дека сум ги потценил Еди, Аманда и посебно Саманта. Девојката пее во оригиналниот мјузикл, исто во улогата на Епонин, еве една снимка од настап на сцена во концерт:

http://www.youtube.com/watch?v=PQPsb8cPiDY&feature=player_detailpage#t=48s

Филмот е дефинитивно најдоброто кино-искуство во мојот живот. Простени му се сите пропусти.

The Edge^

the force
Член од
11 јуни 2011
Мислења
2.882
Поени од реакции
2.397
Ок, настрана пропустите кои не се така страшни, филмот неможе да те остави рамнодушен едноставно. За мене, филмот и книгата се нешто најубаво што го имам гледано и читано :)

А

Анноун

Гостин
За сите свртевте муабет , само мојто чупе во овој филм не го спомнавте .

Минутажа ? За изглед не прашувам , гледам :drk:.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Од Синеплекс за филмов ми пишаа "не во блиска иднина колку што знаеме" :pos:

Значи во некоја подалечна иднина ќе може :icon_lol: Лош потег навистина, кандидати за оскар/актери во тој филм што се кандидати за оскар да ги нема на кино, поготово па мјузикли од ваков тип.

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.624
Поени од реакции
59.477
Не во блиска иднина :pos:

Не ми се верува кои аматери сме на сите полиња... :facepalm:

Член од
5 декември 2012
Мислења
36
Поени од реакции
16
Инаку пишувам сега бидејќи по оригиналното гледање и рецензија сфатив дека сум ги потценил Еди, Аманда и посебно Саманта. Девојката пее во оригиналниот мјузикл, исто во улогата на Епонин, еве една снимка од настап на сцена во концерт:

http://www.youtube.com/watch?v=PQPsb8cPiDY&feature=player_detailpage#t=48s

Филмот е дефинитивно најдоброто кино-искуство во мојот живот. Простени му се сите пропусти.
Многу ми се допадна Саманта во улогата на Епонин и коа видов дека ова и е прв филм во кој глумела не ми се веруваше :) Исто и тоа детето што го глуми Гаврош е ѕвер!

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.624
Поени од реакции
59.477
Многу ми се допадна Саманта во улогата на Епонин и коа видов дека ова и е прв филм во кој глумела не ми се веруваше :) Исто и тоа детето што го глуми Гаврош е ѕвер!
И двајцата глумат во претставата

Исто и малата Козет е одлична:

Kajgana Shop

На врв Bottom