ПРАВЕН ФАКУЛТЕТ „Јустинијан Први“ Скопје

• Креатор на темата Креатор на темата Mortisha
  • Време на започнување Време на започнување
Дали некој знае дали со две години стажирање во фирма во Човечки ресурси може да се полага правосуден испит?

Дали некој знае каде ѝ е кабинетот на Христина Рунчева Тасев?

Може ли некој да сподели искуство и прашања со испитот Облигационо право писмено

Mozi nekoj da mi kazi dali spasov gi dava istite prasanja na kaznena sesija? (politicki studii)

Може ли некој да сподели искуство и прашања со испитот Облигационо право писмено

Дефинитивно писмено подобро јас поминав, него ли усно... Прашања има 3 за цел испит доколку полагаш, или 2 прашања доколку го полагаш втор дел од испитот (договори, штета, надомест на штета, стекнување без основ, работоводство без налог и еднострана изјава на волја).
Прашањата беа:
1. Договор за дело
2. Надомест на материјална штета
Нив професорката Неда ги определува по случаен избор. И треба да ги напишеш прашањата детално и конкретно, тоа е еден вид како "услов".

Дали знаете кога имаат термин прием и каде им се наоѓаат кабинетите на Климовски и Илина?!

Дали некој знае кога можам да ја најдам Рената Дескоска на факултет?

Dali moze nekoj da spodeli iskustvo filozofija na pravo kaj spasov na koj nacin se polaga vlezniot kolokvium I prasanja koi najcesto gi postavuva na ispit

Dali moze nekoj da spodeli iskustvo filozofija na pravo kaj spasov na koj nacin se polaga vlezniot kolokvium I prasanja koi najcesto gi postavuva na ispit
Ги врти истите прашања . Лани колегите што беа,ќе ги има истите и сега прашања.Лесно е да се положи кај него,само проблематичен е шо за резултатите чекаш и 30 дена а казнена имате

Здраво, завршувам со додипломските студии, сакам да продолжам на мастер Финансово право, ако може некој од членовите на форумов да сподели искуство и мислење...

Здраво, сакам да прашам дали испитот по Граѓанско процесно право ќе биде усно или писмено?

Дали функционираат службените мејл адреси на професорите?

Kajgana Shop

Постови на неделата

Недела од 12 јули 2025

Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија
Многу изгубија Вмро, Мицковски и Тошковски со ова. 30 години политички партии, еден не се најде да им каже дека не можат да идат со глава во ѕид, и дека не идат лично против Арсовска, туку против функцијата градоначалник на Град Скопје. Толкави...
Фан Клуб: Вардар
убаво е да се знае, не сите комити го делат ставот на “комити“
не може мене никој да ми наметнуваат како да размислувам.

иститие тие пред неколку години во ерата на најуспешните години на вардар бараа вардар да се повардарел. се повардари, си...
Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија
тошковски постапува по судски налози. Конкретно за ова кај судот треба да ја бараш кривицата. Судот моментално не е под влада него ете е независен. ВМРО не смени ниеден судија кога дојде него тие што беа за време на СДС.

Аха, значи ако некој...
Back
На врв Bottom