ПРАВЕН ФАКУЛТЕТ „Јустинијан Први“ Скопје

• Креатор на темата Креатор на темата Mortisha
  • Време на започнување Време на започнување
Луѓе дај кажете нешто за овие професори ве молам:

Д. Тасковска - Вовед во право
К. Ристова Астеруд - Вовед во наука за политика
И. Рајчиновска Пандева - Вовед во наука за политика
Н. Марковиќ - Политички теории
И. Дамјановски - Политички теории
Љ. Фрчковски - Политички теории
Каракамишева - ??

И кој предава англиски јазик во прва година? Фала ви :)

Za Taskovska i Asterud znam deka se dosta zeznati profesori,srekno so niv!
Inace angliski vo prva predava Meri Lazarevska

Od Asterud dosta se zalat,u kontekst deka mn tesko se polozuva ispitot,strogo ocenuvala,deka Taskovska e "prica za sobom",zavisi od nejzinoto raspolozenie.mozno e nejziniot ispit da nosi vk 120 poeni,ti da imas 107 poeni :pos: od mozni 100 spored ekts,a i voopsto da ne vi dade termin za ispit vo redovna sesija.Se na se,mn komplicirana zena

@tra122

Вовед во право (Тасковска): испитот ќе го даде на три дела, па ако ги положиш сите три, нема да идеш на цел испит. Вака предметот е лесен. Асс. Александар исто така е интересно типче, но многу невротично.
Вовед во наука за политика (Пандева/Астеруд): потежок предмет, но вреди да се научи, основа за се` понатаму. Првата искрено немам став, малку е опасна. Втората, е и те како е опасна.
Политички теории (Иван/Ненад): најдосаден предмет (за мене), полн филозофи. Искрено со Ненад ќе ти биде интересно, вицови и рандом настани ќе кажува, но сепак поврзани со темите. Е за Иван немам некое посебно мислење.
А Фрчко и Карамакмишева дека ќе предаваат ова, навистина не знам, мене не ми го предавале овој предмет.

Ако некој бручош има уште прашања, нека пише, ќе одговориме :D

Спасов е асистент на Тасковска?
Па кај нас на политички беше минатата година. Ама од вторите 6 недели дојде, првите демек немаше асс. :unsure:

Ај некој што полагаше МПП сега во септемвриска нека пише што прашања се паднаа на испит...

Ај некој што полагаше МПП сега во септемвриска нека пише што прашања се паднаа на испит...
Koneksitet,steknuvanje na stvarni prava na strancite vo RM,legalizacija na stranski ispravi i upotrebata vo RM

Ај некој што полагаше устав сега во септемвриска нека пише некое прашање и дали полагаше цел испит или дел? А и претежно од кои теми преовладуваа прашањата?

Ај некој што полагаше устав сега во септемвриска нека пише некое прашање и дали полагаше цел испит или дел? А и претежно од кои теми преовладуваа прашањата?
Ако те интересираат некои прашања што ми текуваат од јуни за цел испит, можам да ти ги пишам.[DOUBLEPOST=1442620349][/DOUBLEPOST]Знае ли некој што прашања се паднаа по Економика сесијава што беше ?

Ако те интересираат некои прашања што ми текуваат од јуни за цел испит, можам да ти ги пишам.[DOUBLEPOST=1442620349][/DOUBLEPOST]Знае ли некој што прашања се паднаа по Економика сесијава што беше ?
Ај пиши ми ги. Фала :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom