ПРАВЕН ФАКУЛТЕТ „Јустинијан Први“ Скопје

• Креатор на темата Креатор на темата Mortisha
  • Време на започнување Време на започнување
[DOUBLEPOST=1441130258][/DOUBLEPOST]
Благодарам за советот![DOUBLEPOST=1441130300][/DOUBLEPOST][DOUBLEPOST=1441130374][/DOUBLEPOST]И пишувам меил на асс. по ГПП и ја прашувам дали испитот ќе биде писмено или усно? Таа ми одговара „ ќе одлучиме на денот на полагањето!?“ Знае ли некој како се полагало до сега?[DOUBLEPOST=1441135916][/DOUBLEPOST]

По правило се полага писмено ама мислам дека ако замолиш за усно ве издвојува неколку души и ве испрашува усно на страна.

Знае ли некој дали мора да имаш потпис за пракса од правник (адвокат,нотар...) или може и од друга фирма/институција? :confused::confused:

Дечки, бидејќи брат ми се откажа од правниот факултет ми останаа цел куп книги и скрипти кои се буквално нови. Книги и скрипти најдов само од прв, втор и трет семестар, доколку некој допрва почнува со факултет или сега ќе слуша трет семестар а сеуште нема книги нека ми пише порака или на меил (tase2.mk@gmail.com) ќе му пратам целосна листа од материјалите со цени, можда ќе му се најдат, да не ми седат дома ги продавам каде каде поевтино од нови. Се надевам нема и вие да се откажете како брат ми :D

Друштво, од кога со предавања, од 14ти (понеделник) или од 15ти (вторник)?
На сајтот во ќошот има две соопштенија и на двете вели од 14ти :unsure:

Друштво, од кога со предавања, од 14ти (понеделник) или од 15ти (вторник)?
На сајтот во ќошот има две соопштенија и на двете вели од 14ти :unsure:

Прва година,од 14ти - понеделник :)
и среќен почеток![DOUBLEPOST=1442092561][/DOUBLEPOST]
Знае ли некој дали мора да имаш потпис за пракса од правник (адвокат,нотар...) или може и од друга фирма/институција? :confused::confused:

Пожелно е од адвокатска,нотарска канцеларија,суд.
Но ако веќе имаш завршено на друго место - зошто да не.

А за втора година? :)

Би требало,вторник 15ти како и секогаш.
Но не е новост дека факултетот е ептен дисорганизиран и неретко објавуват термин,ноќта пред испит или предавање :(

Би требало,вторник 15ти како и секогаш.
Но не е новост дека факултетот е ептен дисорганизиран и неретко објавуват термин,ноќта пред испит или предавање :(
Знам, знам дека е дисорганизиран, го имам мнооогу пати искусено во моето едногодишно искуство со него. :rolleyes:

Мора ли да се презапишуваат предметите што не се положени секој семестар?

А за втора година? :)
Наставата започнува на 14.09.2015 година според објавениот распоред на нашате мрежна страница.
Зошто да почнуваме од вторник?
Мора ли да се презапишуваат предметите што не се положени секој семестар?
Не мораш. Ги презапишуваш оној семестар кога ќе ги полагаш.

Наставата започнува на 14.09.2015 година според објавениот распоред на нашате мрежна страница.
Зошто да почнуваме од вторник?
Јас да си прашам, бидејќи некои колеги во нашата група викаат од вторник :)

Колеги,
искрен совет при избор на група?
Ви благодарам.
11998627_1462707784037817_1545229818_n.jpg

Размислувам да се преместам,сега веќе станавме две од три групи,што би ми советувале?

Spored mene 2ra grupa e za nijansa podobra.Tamu go imas Gelev po drustva,ubedlivo najlabaviot profesor na praven,interesno predava ( ke ja zapoznaes Persa na predavanjata) i plus site gi pusta,duri i niso da neznaes.Za uslov ke ti bide polesno.Steta so nema da drzi predavanja Deskoska vo 2 grupa,ali asistent po politicki kaj Karakamiseva e Marko,pa nema da imas nekoi probleM.
Plus i rasporedov na predavanjata e podobar na 2ra grupa,ke imas vreme da se naspies :aplauz::aplauz:

Колеги,
искрен совет при избор на група?
Ви благодарам.
Прегледај го приврзокот 128457

Размислувам да се преместам,сега веќе станавме две од три групи,што би ми советувале?

Јас бев во првата група и искрено таа би ти ја препорачал.Право на друштва кај и да си лесно е,кај Климовски пола амфитеатар препишуваа од а од ш и мислам дека 90% поминаа.И веќе ако си кај него однеси 1-2 проекти за да извадиш висока оценка а да не се заебеш ко мене со 6ка.МЈП не знам како е кај Татјана али кај Фрчковски и Елена Михајлова до сега ми било најинтересно.Две предавања се,едно држи Елена Михајлова второто го држи Фрчковски.Михајлова е единствен асистент кај што сум идел на предавања зошто стварно ми било интересно.Ептен интересно предава и доста се учи од предавања.Кај Фрчковски е исто интересно кажува интересни примери од светот при предавања пропратено со малце зборење против власта.Башка ако идеш на 8/12 предавања кај Михајлова ќе полагаш во предсесија и тоа со скратен материјал.Политички систем ако е Кртолица асистент тогаш е интересно и добро е и таму.Вовед во право сум кај Сашо и иди таму.Две книги се за испит од кој на испит 90% од прашањата се од неговата книга која е далеку поинтересна од втората.

Ако ја прати некој/некоја темава и е запишан на Новинарство (прва година) нека ми пише приватна порака.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom