Boomerang
Немој CTRL+W.
- Член од
- 18 јуни 2006
- Мислења
- 3.709
- Поени од реакции
- 809
1. Ми го крадеш телефонот, му вадиш СИМ карта и го гасиш.
2. Јас преку сајтот го активирам модот "Lost/Stolen device". Сајтот на секои 30 секунди го бара телефонот.
3. Му ставаш на телефонот твоја сим карта (класика)
4. Телефонот ми праќа скриена СМС порака на мене со новиот број и податоци за СИМ-от
5. Телефонот потоа се обидува да се конектира на GPRS
6. Доколку не може се конектира (нема кредит) активно бара WIFI мрежа. Секако, ти ова не го гледаш, работи во позадина.
7. Кога ќе се конектира, почнува да ја праќа својата локација на сајтот на секои 10 до 30 секунди.
8. Јас со овие податоци одам во полициска станица и другото тие го средуваат ИЛИ
9. Собирам 3-4 батки со стапови за боранија, доаѓам во кафулето каде што си (следејќи ја локацијата која ја известува телефонот), влегувам внатре и ѕвонам на бројот кој телефонот ми го пратил кога си ставил нова сим карта.---> Алтернативно, можам да пуштам remote alarm на телефонот, па кој ќе запишти, тој ќе заплаче. Му ја отворам главата на тој што ќе крене, си го земам телефонот и happy days.
Remote control allows you to perform many operations on your device, like:
- Locate and track it
- Start a loud alarm, even if the device is set to silent mode
- Wipe the internal memory and the SD card
- Hide Cerberus from the app drawer
- Lock the device with a code
- Record audio from the microphone
- Get a list of last calls sent and received
- Get information about network and operator the device is connected to
- And much more!
Тоа ти е друже, не си во тек со технологијата па не ти било јасно. Еве ако те бива за англиски, повеќе инфо имаш овде.
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.lsdroid.cerberus&hl=en
Ќе се зачудиш колку слоеви на заштита може да има еден андроид апарат, небитно дали е таблет или телефон. Со спокој можам да речам дека Андроид апарат во денешно време може да се украде само од тежок торлак. Секој што барем малку се разбира од технологија ќе го најде лесно.
Хахахахахахахах