Samurai Jack
Penspinner
Ќе си дадеш 500ки до 1000 ден и ќе ти го извадат GPS-от и нема да можат да те фанат.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Само да дополнам кога се купува роба од пазар важат две правила:Бегај подалеку ... само тоа ќе ти кажам
тоа се кинески телефони, најголем дел мрежа ќе паѓа, вифи џабе имаш, тачот ужас муки триста и на крај ќе ти се расипе за месец два освен ако не го купиш веќе расипан
Веруј се замара. Така другарче најде мобилен и не пријавил дека е најден. Му дојдоа дома и му лупнаа 10 000 казна.Сигурно дека македонската полиција се замара со мобилни
Абе земи го ти, битно ко ќе пиеш кафе и ко ќе го стајш на маса сите пи*иња ќе те гледет и ќе се вртет по тебе...пошо и така тој телефон за тоа претежно служит. Пошо иам преку десетина примери за лица шо имет ајфони и с3ки али немет 1 ебан денар кредит во телефон...
Барем бркна нешо со телефонот или претежно за temple run ти служит ?Jas sum per bogat, I pak nemam kredit na mobilen. Ne generaliziraj.
Сите ги бараат и мора да ги бараат. Не збори работи кои не се точни.kradeni telefoni edinstveno bara T-Mobile
povtoruvam ,samo T-Mobile bara kradeni telefoni ...Vip i One jok ...tvrdam ,znam ,toa go rabotam ,end of discusion...koj ti vika oti mora ,ili ti sakash taka da bide ,ne postoi takov zakon ,bujrum proveri i ne vadi od rakav informacii.Inaku ,da ,monitoring periodot e najmalku dve godini ,zaboraviv da spomnam...i ushte edna korekcija ,oshteteniot prijavuva vo operatorot pa so taa prijava odi vo MVR ...policijata ceka posle telefonski broj od T-Mobile ,ako sticky finger se fati na mrezataСите ги бараат и мора да ги бараат. Не збори работи кои не се точни.
Ако си го пријавил во полиција, по службена должност се доставуваат податоците за уредот во мобилните оператори, а операторе се должни да извршат проверка и да мониторираат дали телефонот ќе се појави на нивната мрежа мрежа. И телефонот не се „бара“ само кога ќе се прими барањето, туку се става на мониторинг подолг период, можеби и трајно, со надеж дека некогаш ќе се регистрира на операторот. Е сега, тоа што ако телефонот е украден многу ретко се појавува кај македонските оператори е сосема друга работа. Најчесто ќе се појави во Косово...
Нејсе, друга беше темата.
Како што кажаа останатите, за 4.000 денари можеш да купиш само копија (и тоа преплатена копија) од која најверојатно толку ќе се разочараш што лично ќе ја згмечиш со зимските чизми. Ако немате пари за нов телефон, најдобра варијанта е да се купи половен телефон од пријателче на кое му поминал меракот.
ako moze delot so lociranjeto da mi go objasnish kako funkcionira...eve slikovito ...jas sum kradecot , go koristam telefonot ,sedam vo kafic,a ti preku internet me locirash i shto ponatamu???vleguvash vo kaficot i vikash site da gi stavat mobilnite na masa ili nekoj drug model postoi ,ne mi e jasno bash ,doobjasni mi pa i ja mirno da spijamДали е кинески, можеш лесно да провериш. Отвори го капакот позади и прочитај, или види ја анатомијата на телефонот. Обично кинеските доаѓаат со слотови за 2 или повеќе сим карти. Оригинален Gs3 има една сим карта и слот за микро СД карта. Други слотови нема. Задниот капак треба да му биде многу флексибилен и тенок, треба да се витка лесно без да се крши. Кинеските телефони најчесто се направени од крута пластика која е рециклирана. Исто така по самиот екран лесно ќе познаеш, ако е "пластичен" екранот и телефонот има онакво пенкалце, тогаш е кинески. Gs3 е направен од стакло со олеофобична прекривка, ако екранот е валкан доволно е само еднаш да го ставиш телефонот во џеб и искача чист.
Небитно, има многу украдени Gs3 низ битпазар и бувљак кои идат баш за вакви цени. Ако продавачот не ти дава да го вклучиш телефонот или да му ставиш сим карта, тогаш 100% е краден. Видиш, Gs3 НЕ МОЖЕ да остане украден, сакав да ти кажам... Тој по дифолт е поврзан со еден сервис на Samsung кој го следи телефонот телефонот по локација чекор до чекор што се вика, и во моментот кога телефонот ќе го вклучиш, сопственикот ќе добие известување по мејл или СМС на друг број дека телефонот е вклучен. Потоа може да отиде на сајтот на Самсунг, да се логира и да види точно каде се наоѓа телефонот. Ти ќе можеш да го користиш телефонот нормално, нема да ти биде заклучен или да ти дава некакви предупредувања но неговата локација неколку пати во минута ќе се праќа на сајтот.
Сопственикот може потоа со овие информации да отиде во полиција и во рок од 2 саати да си го врати телефонот. Е друга приказна е после како на чичко полицаец ќе му објасниш дека ти телефонот не си го украл, и колку тој ќе ти поверува...
Gs3 од прва рака ти кажувам дека е чудо од машина, овие технологии против кражба може да ги користи и обичен ајван, така да шансите за успешна кражба се нула. Ако телефонот е во рацете на некој технички поткован, сигурно ќе му стави Cerberus што е уште понапреден систем против кражба, па на него не му треба ни интернет дури, чим му ставиш сим карта и се најавиш на било која мобилна мрежа, ќе ти ја фати локацијата. Заебана работа.
Ова ти го викам затоа што во најголем дел од случаите Gs3 купуваат некои nerd-ови, тешко дека ќе видиш глупа плавуша со ваква ѕверка од телефон, таквите обично се влажнат на ајфон. Јас уште првиот ден кога го земав Gs3 веднаш му наместив апликација против кражба и сега мирно си спијам.
Мој совет - не го купувај, оти во најдобар случај ќе биде расипан, а во најлош случај на суд ќе одговараш за кражба. Впрочем, кој знае, можеби телефонот бил украден како дел од многу поголемо криминално дело, како што е тешка кражба, разбојништво или убиство дури, и сето тоа тебе ти иде на врат штом телефонот се најде кај тебе.
ako moze delot so lociranjeto da mi go objasnish kako funkcionira...eve slikovito ...jas sum kradecot , go koristam telefonot ,sedam vo kafic,a ti preku internet me locirash i shto ponatamu???vleguvash vo kaficot i vikash site da gi stavat mobilnite na masa ili nekoj drug model postoi ,ne mi e jasno bash ,doobjasni mi pa i ja mirno da spijam
Добро, јас работам во еден од операторите кои ги спомна и кои тврдиш дека не бараат крадени телефони. И твојата информација е погрешна.povtoruvam ,samo T-Mobile bara kradeni telefoni ...Vip i One jok ...tvrdam ,znam ,toa go rabotam ,end of discusion...koj ti vika oti mora ,ili ti sakash taka da bide ,ne postoi takov zakon ,bujrum proveri i ne vadi od rakav informacii.Inaku ,da ,monitoring periodot e najmalku dve godini ,zaboraviv da spomnam...i ushte edna korekcija ,oshteteniot prijavuva vo operatorot pa so taa prijava odi vo MVR ...policijata ceka posle telefonski broj od T-Mobile ,ako sticky finger se fati na mrezata