Воена индустрија во Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата darel
  • Време на започнување Време на започнување

dali ima firmi koi rabotat

• Вкупно гласачи
    22
  • Гласањето е завршено на .
Член од
8 април 2012
Мислења
165
Поени од реакции
84
Skam da prasam kolku firmi vo MAKEDONIJA postoele za vreme SFRJ sto sve se proizveduvalo tuka,kolku od tie firmi rabotat i denes i sto proizveduvaat,koj firmi ne rabotat i sto proizveduvale.Dali postoi moznos tie da prorabotat BAREM ZA DOMASNATA POTREBA mislam samo za potrebite na ARM. Zosto sega ARM saka da kupi borbeno-oklopni vozila i transporteri od Polska,Ceska.Norveska.A sigurno vo idnina ke ima potreba i od drugi raboti koj ke treba da se nabavat.Zar tie pari koj sigurno se poveke MILIONI EVRA nemoze da ostanat tuka.Pred nekolku dena nasi eksperti izjavile deka imame kapaciteti vo ovaa oblast koj ne gi koristime dovolni ili gi koristime mnogu malku.(y)

Знам ЕуроКомпозит од Прилеп дека прават такви работи..
Ракети за зољи,зољи,митралези за на џип,панцири,шаржери,шлемови,муниција,калаши малаши..Патем на многу европски земји,полицијата и војската им се облечени во материјали направени тука..
http://www.eurokompozit.com.mk/
А глеам сеа и модифицирани хермелини имаат..

имаше сувенир-самоков ама до некое време ,сеа и таа не функционира:(

Еурокомпозит, нишо не произведува сеа, отепана фирма е скроз

Еурокомпозит, нишо не произведува сеа, отепана фирма е скроз
Грешиш лани работеа за АРМ а годинава имаат договор за 1000 куполи за словениа
--- надополнето: 11 декември 2012 во 20:30 ---
И 10000 золји за Србија и 40000 за бугариа

Грешиш лани работеа за АРМ а годинава имаат договор за 1000 куполи за словениа
--- надополнето: 11 декември 2012 во 20:30 ---
И 10000 золји за Србија и 40000 за бугариа
А за нас нешто да капнеше пфффф :)

и некој договори за Романија Хрвацка Албаниа
--- надополнето: 11 декември 2012 во 20:34 ---
--- надополнето: 11 декември 2012 во 20:34 ---

Ova tema veke ja ima otvoreno samo pod drug naslov- mislam deka bese Albanskite mozoci vo politikata ili sl....

Знам ЕуроКомпозит од Прилеп дека прават такви работи..
Ракети за зољи,зољи,митралези за на џип,панцири,шаржери,шлемови,муниција,калаши малаши..Патем на многу европски земји,полицијата и војската им се облечени во материјали направени тука..
http://www.eurokompozit.com.mk/
А глеам сеа и модифицирани хермелини имаат..
У реду е муабетот, ама дали некој друг го провери веб - сајтот? Лелееее се вратив некаде во 1995 година:vozbud:

Шо се дешава со Сувенир - Самоков? Знам дека македонските монети од 90-тите се ковани таму, како споредна работа, како главна им беше производство на воена опрема (делови за АК 47, ЦЗ и тн)

А единствено шо можам даго ископам по нет-ов е вест од 2010:
- Воената фабрика „Сувенир“ од Самоков во Македонски Брод има нов сопственик. Компанија „Реал трејд“, која има сертификат за производство на муниција за потребите на НАТО, од Прага, Чешка.....

бла бла бла. И никој ништо не знае за фабрикава?

Еурокомпозит е државна или приватна компанија ? ?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom