Стреличарство (Archery)

• Креатор на темата Креатор на темата OSHO-Lover
  • Време на започнување Време на започнување
Кажи ми колку е голема(долга) и колкав и е дометот... колкава снага има, дали е одржувана добро... оти мене ми треба нешто што ке ми користи добро да не биде некоја онака детска што би рекле:)... и ако случајно ја купувам мора прво да најдам стрела да ја испробам дали ке ми фане око...(y)

Друже незнам колкав и е дометот, утре ќе ја измерам и ќе ти кажам.
За тоа дека е добро одржувана е добро одржувана, ја имам премачкувано со лакови, го имам сменето конецот неколку пати, специјален рибарски конец има сега, иначе за тоа дали ќе ти се допадне, можеме да се договориме :)

Друже незнам колкав и е дометот, утре ќе ја измерам и ќе ти кажам.
За тоа дека е добро одржувана е добро одржувана, ја имам премачкувано со лакови, го имам сменето конецот неколку пати, специјален рибарски конец има сега, иначе за тоа дали ќе ти се допадне, можеме да се договориме :)
Ок ти види прво колку е долг... јас да најдам стрела прво за тестирање... па ке се договориме...(y) Значи јас сум намерил да купам лак и стрели па сега дали ке го купам твојот или од друго место не знам ама сигурно ќе купам... Прв е твојот на листа оти е поевтин ама морам да видам дали ќе ми се допадне нели ако дозволуваш ти... ќе се договориме нахнадно...:)

Уф, фрлив пари на нинчаки,ескрими, ножеви, шурикен, секири само уште лак ми фалиииии.....а немам толку пари моментално :) :)

Stavi nekoe slice vo temata za nozevite.

Во Битола има чоек шо прај лакој и стрели (древни). Техники во стрелаштвото секако дека има, ама лесно се учат. Да знајш дека малце е скапо хоби т.е. опремата не е баш ефтина.
Цената зависи од квалитетот на дрвото и другиот материјал шо се вложува (значи да се разбериме прам муабет за рачна изработка), а за рака колку пари можи да ти побара то незнам. Пиши ПП ако те интересира ќе ти дам информации и адреса да си напрајш муабет со чоекот :D
еве и една слика од мене кај шо тестирам лак и стрела :D
BbTaE.jpg
Епа кажи де отприлика колку е цената овде :)

Дечки, дали некој знае дали има клуб за стреличарство во Битола? И ако има, на кое место, колку е членарина, во кои денови има тренинзи, ме интересира за рекреација и од љубопитност...фала однапред

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom