PIRATIC
diplomiran klozetar
Па нели сме сите исти пред законите, дали треба да ја тужам државата што ме дискриминира со тоа што за за Македонците важат сите закони а за некој друга етничка заедница не важат истите. Зар не е ова прекршување на уставот каде што ни се гарантира еднаквост, или помалите етнички заедници се по еднакви од другите?
--- надополнето: 30 ноември 2012 во 12:41 ---
Па нели спрема уставот и законот имаш право на непречено движење? Или треба да ја тужиш државава што не ти овозможува право на слободно движење?
Слично размислуваме по ова прашање !

Види во право си се што си напишал, се согласувам во целост ........... и јас како граѓанин на оваа држава се осеќам честопати како од 15ти ред да сум .......... морам да ги почитувам законите во целост, морам да бидам како попче мирно, морам да пазам каде одам, што правам, несмеам никого ни со прст да допрам а камо ли нешто друго, морам да пазам каде палам цигара, каде мочам, каде паркирам кола, морам да пазам да возам исправно, морам да пазам каде ќе плукнам, каде ќе го фрлам отпадокот и.т.н. и.т.н. бидејќи знам дека за мене важи законот ............... но од друга страна секојдневно гледам битанги низ град како прават што си сакаат кршат, тепаат, навредуваат, возат ко луди, се курчат... арно ама за нив не важат законите !
Најтрагично е тоа што и после 20 и кусур години независност сеуште не успеавме како независна држава да изградиме едно асално судство и не успеавме да стокмиме една асална полиција ............ се додека се примаат партиски кадри(од двете најголеми МК партии+рамковци) за судии и се додека во полицијата се вработуваат неспособни и полуписмени цајканчиња вакви ќе ни бидат состојбите во државава !
И не за оваа состојба не се виновни само Албанците, вината повеќе ја гледам во кокошарите кои не владеат со години .............. лани вечерта на изборниот ден дете загина на плоштад никој не одговараше(од повисоките позиции на МВР), каде беше народот помасовно да излезе да протестира против полициската бруталност, пред неколку месеци беа убиени неколку деца кај Смилковското езеро, каде беше народот да излезе помасовно пред влада или пред собрание ......... излегоа само некои 50-100 пилци од 15-16 год. ............ кои беа сурово дочекани од ’’македонската‘‘ полиција со солзавци и со пендреци !
П.С. Ако некого го бива да води држава како што треба нека ја води, ако не го бива нека си поднесе оставка, поедноставно од ова кажано амин, ама што може човек да очекува од едни смрдливи политичари кои немаат ниту еден процент совест, етика и морал ! поздрав