Не си ни свесен колку неможам да се сложам со твојата констатација ама пошто како и на повеќето луѓе на планетата и мене ми е крајно глупо и непринципиелно дури и да размислувам во таа насока како промена на име а не пак да продолжам да образложувам.
Ти би живеел мизерно само за да го зачувуваш името?
Ти би умрел за да го чуваш името?
Ти би ги жртвувал следните генерации на мизерен живот само за да се викат македонци, подобро да кажам самиот да се викаш македонец??
Извини, ако има некоја поволност или ви дава супер сила името Македонија, ако со тоа име вонземјански суштества ви праѓаат знаење и тајна технологија, ако со тоа име можете само вие и само вие да комуницирате со временска црна дупка со минатото или пак со иднината, или не знам со ова име можете да живеете до бесконечност, или има некакво кодирана мапа името со кое води до фонтаната на бесконечниот живот, ако виси целата човечка судбина во името........
ВЕ МОЛАМ кажи, да разбирам и јас........да се прекрстам и јас, и да ви помогнам, за да не носите толку голем товар самите.......
Се извинувам ако навредив некого, морав вака да се изразувам, затоа што просто не разбирам што има митски околу името.......
Мислам, зарем не раберете, дека не постојат нации, а камоли држави, и крајно не постои демократија, ние мислиме дека сме слободни, а всушност сме како дрвени кукли а со јажиња го режираат целиот наш живот.......
Сме робови на моќниците, ние сме само маса кои треба да работи за нив и да ги обожава, точно така, тие се замислуваат богови.......
Ова со името е режирана игра, Грците не попуштаат, а Груевски за инает гради огромен споменик на Аце, по кој следаат стотини други.......
Всушност јас трошам енергија безвезе, овој спор не се решава зарадо други цели за кои немам поим, а не дека вие не сакате да го менувате, да знаете дека масата никогаш не била прашувана, во ниеден настан во историјата на човештвото, тоа што вие не сакате да го емнувате името не е ваша волја, туку е режиран филм........сите ние сме на сцена, и играме со наша *волја*