МАРнет избира национален кириличен домејн за Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата NikolaMKD91
  • Време на започнување Време на започнување
.фајром или .бјрм како цел свет што не знае...

ајкју140 (IQ 140)

Princ немој да гласаш за вемеро, оти Аљи и Мендух че ти се налутат има хавуз да те направат, а може и со бенѕин да те паљат.

Јас веќе гласав за опцијата либерализирај.мк, не се палам ни на едните ни на другите. Не ми зависи апсолутно ништо од нив :)

Може. Ама мене лично, а верувам и на останатите луѓе кои не сакаат беспотребно комплицирање и долги имиња, не ми се допаѓа подолго од ова што моментално го користиме (.mk / .мк) :)
Не гледам зошто би комплицирале и би гласале за вакви работи, наместо да се средат тие што се поприоритетни - како на пример:
- Либерализација на пазарот на домени;
- Контролен панел за самостојна промена на доменски опслужувачи;
- Регистрација на домени преку интернет, а не по пошта / со лична достава;
- и тн...
Болдот е идиотизам.

За мене најдобро и наједноставно е .мк, не гледам потреба зошто би се менувало.

.бајрам

Ги содржи и буквите бјрм во правилен редослед + е марка сама за себе.
Гратис правењето Бајрам со умот.

Апсолутно, турските серии и тоа дали ќе имаме кирилична наставка мк, мкд, македонија, даживеевмродпмненачелосониколагруевскицарнамакедонија е многу поважно од други работи, некои ги спомна и Acid.

Кај Марнет сигурно со години не беше сменето ништо на подобро.

Губевме корисници затоа шо Марнет не можеа да си средат банален проблем кој најчесто се појавуваше у петок попладне, а немаа техничка поддршка после 15-16ч. и викенди (не дека онака имаа некоја поддршка, ама барем на телефон се јавуваа).

Сега се гледа дека конечно има некој напредок кај Марнет, каков и да е, нешто почнува да се средува. На тоа мислев.

Според правилата на ICANN (Internet Corporation for Assigned Names and Numbers), кириличниот домен не смее да биде ист со латиничниот, значи не смее да биде mk во кирилична варијанта, туку некој друг, како на пр. мак, мкд, рм и слично.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom