Интересни се овие настани и во мала Преспа и во Кичево.
Пошто секогаш животот сум го гледал како конитнуитет на настани го поставувам следното прашање.
Оние 400.000 народ кој гласаше против новата територијална поделба и кои беа означени како националисти, антички, букефали итн, имаа ли право ?
Од авион се гледаше дека новата територијална поделба е поделба на Македонија, прашање е на време кога Албанците ќе кренат граница по таа линија.
Знаете ли што е сега битката, ако го добијат Кичево, го добивааи и Крушево, Охрид, се до Битола ќе ја влечат линијата, затоа оној менталниот Али а сите се ментални кога се работи за нивната кауза ќе носи 30 авиони.
Поминете навечер поред Зајас, кажете ми дали во 30% од куќите имаат жители, тоа се виртуелни персони кои работат на идеалот за голема Албанија.
Оние заспаните надвор од 400.000, разбудете се волови едни, настаните се многу слични како пред 2 светска војна.
Македонија, и не само Македонија, целиот свет ќе биде гурнат во конфликти.Нас како Македонци треба да не интересира само интересот на Македонија и Македонскиот народ, ме боли таквото веќе и за соживот и за мултикултура и за се, не постои тоа во овој век, да се обединиме затоа што само така можеме да одговориме на предизвиците, ако не мачкајте кожите и вратовите повторно доаѓаат фашистите од соседството да сечат, ебаваат, кољат, раселуваат.