Албанската Црвено-црна Алијанса малтретирала Македонци во Мала Преспа

Не зборам за рамковните зборам за Макеоднците што се понашаат како Рамковни тоа ми беше поентата, види колку теми што биле значајни за Македонија биле избришани и заклучени на форумот и ќе ти стане јасно.
П:С А тој Ким Мехмети и тој да не член на Кајгана или не дај боже администатор зошто ми личи како он да е:D

Јас мислам дека зад членот Дарданија стои Ким Мехмети ............. баба ми Стојна да ме пљука у фаца ако сум грешка ! :icon_mrgr:
....... пуштен, пуштен ....... а фактички го кријат .......... :X3:

А ако продолжите да цепате глупи муабети ќе ве банирам од форум и двајцата па ќе биде работата после

Останете на тема, глупите муабети задржете ги за на кафе а жалбите и поплаките слободно пратете ги овде.
А да кажиш нешто за "браќата" шо малтретираат луѓе или само ќе не бркаш од сите теми каде што се збори против твоите ?

Интересни се овие настани и во мала Преспа и во Кичево.

Пошто секогаш животот сум го гледал како конитнуитет на настани го поставувам следното прашање.

Оние 400.000 народ кој гласаше против новата територијална поделба и кои беа означени како националисти, антички, букефали итн, имаа ли право ?
Од авион се гледаше дека новата територијална поделба е поделба на Македонија, прашање е на време кога Албанците ќе кренат граница по таа линија.
Знаете ли што е сега битката, ако го добијат Кичево, го добивааи и Крушево, Охрид, се до Битола ќе ја влечат линијата, затоа оној менталниот Али а сите се ментални кога се работи за нивната кауза ќе носи 30 авиони.
Поминете навечер поред Зајас, кажете ми дали во 30% од куќите имаат жители, тоа се виртуелни персони кои работат на идеалот за голема Албанија.

Оние заспаните надвор од 400.000, разбудете се волови едни, настаните се многу слични како пред 2 светска војна.
Македонија, и не само Македонија, целиот свет ќе биде гурнат во конфликти.Нас како Македонци треба да не интересира само интересот на Македонија и Македонскиот народ, ме боли таквото веќе и за соживот и за мултикултура и за се, не постои тоа во овој век, да се обединиме затоа што само така можеме да одговориме на предизвиците, ако не мачкајте кожите и вратовите повторно доаѓаат фашистите од соседството да сечат, ебаваат, кољат, раселуваат.

Интересни се овие настани и во мала Преспа и во Кичево.

Пошто секогаш животот сум го гледал како конитнуитет на настани го поставувам следното прашање.

Оние 400.000 народ кој гласаше против новата територијална поделба и кои беа означени како националисти, антички, букефали итн, имаа ли право ?
Од авион се гледаше дека новата територијална поделба е поделба на Македонија, прашање е на време кога Албанците ќе кренат граница по таа линија.
Знаете ли што е сега битката, ако го добијат Кичево, го добивааи и Крушево, Охрид, се до Битола ќе ја влечат линијата, затоа оној менталниот Али а сите се ментални кога се работи за нивната кауза ќе носи 30 авиони.
Поминете навечер поред Зајас, кажете ми дали во 30% од куќите имаат жители, тоа се виртуелни персони кои работат на идеалот за голема Албанија.

Оние заспаните надвор од 400.000, разбудете се волови едни, настаните се многу слични како пред 2 светска војна.
Македонија, и не само Македонија, целиот свет ќе биде гурнат во конфликти.Нас како Македонци треба да не интересира само интересот на Македонија и Македонскиот народ, ме боли таквото веќе и за соживот и за мултикултура и за се, не постои тоа во овој век, да се обединиме затоа што само така можеме да одговориме на предизвиците, ако не мачкајте кожите и вратовите повторно доаѓаат фашистите од соседството да сечат, ебаваат, кољат, раселуваат.

Постојат разлики во картите ............... погледни ја картата како била поделена Македонија во времето на 2 с.в. ........... Албанците(Балистите) држеле од Струга до Тетово ........ т.е. границата била кај Мислешево доле, а горе кај Желино .....
Но денеска Албанците цртаат сосема поинакви карти во кои Албанската(замислена)територија си ја прошириле во тие нивни карти на исток дури до Повардарието и до Велес(со се Велес), плус цело Скопје и цело Куманово ......... во таа нивна карта влегуваат целата Пелагониска котлина(Битола и Прилеп), Ресен/Преспа, Охрид, Дебарца, Демир Хисар, Крушево, Македонски Брод... ! :tapp:

Не зборам за рамковните зборам за Макеоднците што се понашаат како Рамковни тоа ми беше поентата, види колку теми што биле значајни за Македонија биле избришани и заклучени на форумот и ќе ти стане јасно.
П:С А тој Ким Мехмети и тој да не член на Кајгана или не дај боже администатор зошто ми личи како он да е:D

Ваљда некој дур лиже гз си замислува дека лиже сладолед.

Јас пред една година отворив тема дека во Пустец/Лиќенас , прекршени се законите.

http://forum.kajgana.com/threads/Скандал-Општина-Гази-Баба-на-Пустец-му-подари-патокази.48553/page-2

Јатрвите Арифи и Деваја рано почнаа да грешат. Јатрвите не може да велат дека Македонците во Албанија ги уживаат истите права или пак да речат дека ако нешто не им се допаѓа на Македонците во Албанија тие треба да ги земат овдешните Албанци за пример и да почнат да се борат за повеќе на истиот начин, кога сите знаеме колку пари и кои договори се во игра.
Навистина е смешно велиш дека Македонците таму не ги почитуваат законите, нормите и обичаите, кога и вие сами знаете што правите во Македонија.
Која лакрдија!!! Вие во Македонија веете знаме од друга држава, а тврдите дека сакате да се интегрирате во македонското општество - НЕ ЗЕЗАЈ!

Мене не ми се допаѓа вашата лажна борба за поголеми човекови права, бидејќи вие не сте лојални граѓани на Македонија.

Додека банди упаѓаат во македонските средини во Албанија и вршат психолошко-физички терор врз Македонците со обид да се иселат од своите вековни огништа, во Кичево слични обиди за демакедонизација на македонскиот етнички простор од страна на албански партии со контроверзно минато.

Поставувањето албанско знаме сред Кичево со потенцирање на неговата големина од шест метри и поставено на јарбол од 33 метри, покажува силеџиство врз уставниот и правниот поредок на земјата, што неминовно мора да се спречи и санкционира.

Додека Македонците ги прават иредентисти, од сите страни се прават антимакедонски шовинистички и иредентистички удари.

Дали Виножито во Грција, ОМО Илинден Пирин во Бугарија или Алијансата на Едмонд Темелко во Албанија можат знаме на својата матична земја да развеат, а не пак да го постават среде Солун или Софија?

Доста веќе мудрости и дипломатии, молчења и тактизирања, оти без одлучност за вакви силувања на државата, сите курбан ќе одиме.

Ни требаат како лебче, да ги разбудат оние заспанине Македонци кои дрндаат за соживот.
Се повеќе ќе стануваат силни, вулгарни, се повеќе ќе не буткаат во ќош а западот тоа ќе им го дозволува, оној идиотски ватикански клуб во сојуз со вахабиите.

Но има едно пророштво на неколку свети луѓе кажано уште пред 20 и повеќе години.
И еден ден, преку ноќ, западот западнат во кризи ќе се повлече од Балканот.
И ?

Дали на денот на прослава на 100 годишнината од независноста на Албанија,покрај декорацијата на главниот град во црно-црвена боја,на програмата ќе има и тепање и убиства на каури?
Ако знае некој нека ме информира,планирам да одам на викенд тој ден.

ЦРВЕНО-ЦРНАТА АЛИЈАНСА СИ ГО ПОKАЖА ЛИЦЕТО
Македонците во Албанија ќе се мобилизираат
10F7D82979114248819387818880AEE1.jpg

Триесетина активисти на албанската ултранационалистичка партија Црвено-црна алијанса, со автобус и со возила, заедно со дваесетина албански медиуми, во петокот дошле во Пустец при што извикувале дека е тоа „албанска земја“ и на локалното македонско население му викале да си оди од државата. Групата влегла во дворот на Општина Пустец, како и во просториите на средното училиште „Двајца херои“,извикувајќи „Ова е Албанија“, „Ова е албанска земја“, „Надвор од Албанија“, што видно го вознемирило месното македонско население и учениците во средното училиште. Црвено-црната алијанса вакви посети, како што дознаваме од локалното население, направила и во други места во областа на Kорча каде што живеат Македонци.

- Ова е вандализам. Некој се ставил над институциите на државата и решил да тера правда, односно насилство по свое. Нивната акција личи на тие што ги прави Златна зора во Грција, а тоа е нацизам - изјави за „Дневник“ Ефтим Митревски од Партијата за демократски просперитет, новоформираната партија на Македонците во Албанија, најавувајќи притоа дека уште денеска ќе испратат протестни писма до владините институции, но и до меѓународните претставници во земјата.

Тој притоа повикува на целосна мобилизација на Македонците во Албанија за да се спречат натамошни провокации кои може да доведат до несакани инциденти.

- Акцијата на насилничката алијанса е дел од нивната предизборна активност, односно „посети“ при што се инсистира секаде да биде истакнувано само албанското државно знаме, односно да се молчи ако си од друга националност. Затоа, може да се очекува да има уште инциденти од ваков карактер - смета Митревски.

Покрај заплашување на македонската младина, цел на ултранционалистите биле и сообраќајните знаци и уличните информативни табли кои се двојазични и врз нив лепеле налепници „Ова е албанска земја“.

Поради воздржаност на Македонците од поголеми инциденти, избегнати се физички пресметки. Инаку, иако градоначалникот на Општина Пустец ја известил полицијата, таа не излегла на самото место.

- Најостро го осудуваме упадот на ултранационалистите од Црвено-црната алијанса во Албанија во општината Пустец и во областа Мала Преспа, чија цел на демонстрација беше јавен притисок и психички терор врз Македонците со навредливи националистички пароли. Најстрашното е што беа добро организирани и следени од сите медиуми во Албанија, заедно дојдени, речиси дваесетина медиуми со камери, кои ги придружуваа во овој вандализам. Сметаме дека и присуството на албанските медиуми е дел од овој организиран упад во Мала Преспа - изјави градоначалникот на Општина Пустец, Едмонд Темелко.

За овој тежок инцидент се известени канцеларијата на ОБСЕ во Тирана, Државната комисија за антидискриминација и комесарот за антидискриминација.

Инаку, со Договорот за асоцијација и стабилизација на Албанија со Европската Унија од 2005 година, Албанија се обврза дека ќе ги почитува правата на етничките малцинства и службеноста на нивните јазици во општините во кои се мнозинство.
„Шекули“: Малтретираат како Златна зора
Kолку што се приближуваат изборите, членовите на алијансата „ Црвено-црни“ с` повеќе ја заоструваат реториката и почнаа, како и грчките ултранационалисти од Златна зора да ги малтретираат припадниците на малцинствата. Поголема група беше во неколку населени места во околијата Kорча, а потоа и во Пустец, Мала Преспа, место населено само со Македонци, пишува весникот „Шекули“.

Историјата се повторува,барем таков впечаток имам.Ова ако не е реинкарнација на фашизмот,тогаш не знам како може да се нарече.Очигледно за Македонецот нема место на Балканот и на Европа око не и трепнува.
Иако сметам дека забегува премногу во теории на заговор,изгледа дека Славјански има право за некои работи.

Пички албански, ви се еба маме мамино, крв мајчин ќе пропљукате крф ќе серете.

Се дур позади нив стои САД и НАТО тие ќе серат секаде и секаде ќе провоцираат до максимум степен,но во иднина ако немат подршка од големите!!,е тогаш Богами незнам,нај убо ќе биде да научат уште од сега да пливат затоа што од беганје сите ќе се удават во јадранското море.. Кат тат во иднина подршката ќе им се тргне од светските сили..

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom