Најдобра дискотека/клуб во Скопје?

• Креатор на темата Креатор на темата Crazy in Love
  • Време на започнување Време на започнување

Најдобра дискотека/клуб во Скопје?

• Вкупно гласачи
    136
Пред некој ден поминав кај Соборна и ми текна на тепачките кои ги имаше во „Вулкан“... :pos: Навистина имаше одлични журки, ама „фраериштата“ лом се правеа. Не маваа како сега по шамар - два, тоа беше ќотек! Летаа маси, чаши, шишиња и луѓе насекаде - буквално, кој бил, знае! Полицијата кога ќе дојдеше не идеше со едно возило, ќе се наредеа и само вадеа иакривени фаци. Ова е одамна, 1998 - 2000. година. Добро, не е толку одамна, ама квалитетот на музиката и забавата се многу различни и изгледа како огромен временски јаз, к`о да се работи за период од 30 - 40 години.
Инаку, јас можам да се пофалам дека сум од среќните генерации кои имаа можност да присуствуваат на вистински рок журки на кои с`е уште се сеќаваме со радост. :icon_lol: Најсериозно! Сега ја нема таа забава. Немаше тогаш мешање, или идеш во „Опатија“ или на овие места. Сега не се знае ниту кога е јуниор, ниту има ред за музика... Сега е хаос! Песна од Лед Цепелин, па Цеца, па AC/DC, па Аца Лукас, па гоа транс, со еден збор - УЖАС!
Јас сум си за старите клубови каде имаше совршени рок журки во живо: „Вега“, старото „Кастро“, „Хавана“, „Маракана“, „ZZ top“ „Ла Кања“ и засекогаш во моето срце „Лејди блу.“ :love: :love: :love:

Гласав за Колосеум зашто таму успеав да се изжуркам на времето коа беше баш ПОИМ за електронска музика, сега е смече

Еее, Кастро....убав рап се вртеше. Идеш пешки по пруги, стигаш до Кастро, се шуткаш за сите пари, слушаш рап и маваш пиво-две, после пешки по пруги пак у маало...

Пред некој ден поминав кај Соборна и ми текна на тепачките кои ги имаше во „Вулкан“... :pos: Навистина имаше одлични журки, ама „фраериштата“ лом се правеа. Не маваа како сега по шамар - два, тоа беше ќотек! Летаа маси, чаши, шишиња и луѓе насекаде - буквално, кој бил, знае! Полицијата кога ќе дојдеше не идеше со едно возило, ќе се наредеа и само вадеа иакривени фаци. Ова е одамна, 1998 - 2000. година. Добро, не е толку одамна, ама квалитетот на музиката и забавата се многу различни и изгледа како огромен временски јаз, к`о да се работи за период од 30 - 40 години.
Инаку, јас можам да се пофалам дека сум од среќните генерации кои имаа можност да присуствуваат на вистински рок журки на кои с`е уште се сеќаваме со радост. :icon_lol: Најсериозно! Сега ја нема таа забава. Немаше тогаш мешање, или идеш во „Опатија“ или на овие места. Сега не се знае ниту кога е јуниор, ниту има ред за музика... Сега е хаос! Песна од Лед Цепелин, па Цеца, па AC/DC, па Аца Лукас, па гоа транс, со еден збор - УЖАС!
Јас сум си за старите клубови каде имаше совршени рок журки во живо: „Вега“, старото „Кастро“, „Хавана“, „Маракана“, „ZZ top“ „Ла Кања“ и засекогаш во моето срце „Лејди блу.“ :love: :love: :love:
ти си од срекните, јас сум по рокот и неможам да најдам асално место кај што има рок, и е посетувано од рокери и рокерки. Порано Хавана беше супер али сеа многу е мешано и таму, тапа е сеа сегде. тоа време ти што го збориш златно било за рок журки. Иначе гласав за хавана, пак ми е некако најасална, тука се и мамас и маракна, порано и мцм али сеа го напраиа како кафиќ до 1 саат :tapp:.

Немам доволно време да ги доловам слабостите на Скопскиот нокен живот и клуб локациите.Али ке пишам збор-два:

Прво, најдобрата дискотека во Македонија не се наога во Скопје (читај Селект).Сум ја имал таа срека да прошетам малце низ европа и да го осетам нокниот живот што преовладува таму, земајки дискотека според европски критериуми таква нема ни една во Скопје,,, ама ни приближно една. Пред се немаме закон за колку луге моментално смее да има во една локација (клуб или диско) дека ако недај боже има пожар имаш загарантирани последици.Диско според европски критериуми треба да има подиум и простор за рекалсација. на подиумот нема ни едно сепаре туку големи шанкови за да можеш да си ја остаиш пијачката,додека пак сепарињата се во местото за релаксација.Кај нас пак , е пизде лисец .се обратно.

Мислам дека само кај нас во Скопјево во дискотеки и клубови се пушта секаква музика освен клубска, кога му кажав на пријател од Белгија дека има рок во диско кај нас неможеше да се совземе од смеење.ЈБГ во право си е човекот. Се знае, во клуб се пушта електронска музика, клуб радио хитови, некој ретро електро хитови и тако даље.Но кај нас таа музика нема многу замав и да напраиш плеј листа од првиот до десетиот најдобар продусент во DJ MAG Top 100 пак најзагреани ке бидат ако случајно по грешка убаци некој Аца Лукас во сетот :pos: .. јебига. Едноставно немаме публика што ужива во таква музика.

Младинава наша е премногу скептична за излагање во клубови, јас лично излагам скоро секој викенд сум низ градов и ретко кога сум си поминувал топ, не за друго.. здосадено ми е од истиот тој репертоар веке 3-4 години.Ах бре Бени бени... Последен пат топ провод? Кога едвај чекав да дојде сабота беше кога Колосеум носеа ДЏи и продуценти што котираа доста добро тој временски период.Мераци живи.Но тие времиња се поминати одамна, сега мора да си у кошулче среден у ципела , пичке матер ко за на свадба (абре да не види некој од страна ке се ваља од смеење),се знае како се иде во диско, што е можно по удобрно за се со цел да уживаш на подиум, ама кај нас подиум ти е ко на кафе муабет да си, и Hardwell да дојде во Миднајт нема да мрднат.Кај нас го имаме тој селски синдром и конзервативност пример : Во закинтос качена на шанк ужива во атмосферата што ја приредуваат сите гости, а тука пијачката под рака и како што прават во летното парадизо , наместо да се журкаат прават кругови околу шанкот , ко Црква за Велигден.Се со цел да бидат видени... Срамота.

Одамна се имам откажано од Скопскиот нокен живот, можеби летен период има некоја исктра надеж дека ипак летните дискотеки се многу поопуштени и боље музиче ама спласнува тоа брзо.Кој прошетал надвор од Македонија се изнауживал во одлична атмосфера и нокен живот.. Србите се жив пример, кај нив во Диско нема да начекаш Саша Матич или братаму послепиот, туку се знае,, клуб музика.Селското ти е на сплавови и таму идат оние кој се по таков вид на музика. Уште во Косово да има боље нокен живот и ке го допреме дното :)

Имам уште мнооогу мноооогу да елаборирам околу тоа ама сепак треба од корен како луге да се смениме да сватиме што значи дискотека како треба да се понашаме во неа и после другите чекори.Една од животните желби ми е да отворам клуб во скопје ама сепак тоа е само сон,а реалноста е дека у сабота ке биде Синан Сакич во Колосеум :pos: .

Најдобро си поминувам во Струмица во Селект, евтино е , правена е по терк на странски дискотеки , има барем еднаш неделно клуб музика, нема некој кодекс на облакање.

Ако сакате добра журка? Штедете кеш и фитиљ негде на страна.. :)

Кај нас реално никој не иде да игра,добар провод се подразбира да се начукаш на сепаре или да се степаш и после да се збори за тоа..И за србите мислам си грешка,исти кур се и они,може дека поголема земја па се наоѓа некој асална дискотека,али летово на закинтос влегов од британска дискотека во српска на ДЈ шоне и се осеќав ко да ме телепортирале во колосеум.Милион коњопој и магариња хранети со лесковачки крцкаат прсти додека седат на нив.Шансите да не изедеш ќотек ако се пуштиш да играш со некоја се многу мали.Едноставно добар ноќен живот надвор само,туку во лето едино во охрид коа се поопуштени сите иначе го неаме тој менталитет,ич не сме за играње затоа и српското преовладува во дискотеките,ако ништо друго најлесо е да пееш рефрен и да се маваш со флаши.

Пошто нема тема за Клуб Колосеум еве тука..

06-12-2012 23:00 > Terry Francis - 15yr preparty @ Club Colosseum
22-12-2012 23:00 > Funkerman - 15yr party @ Club Colosseum

Дали тоа Колосеум полека полека се враќа на старите патеки, или ова само колку да замачкаат очи?

Еее, Кастро....убав рап се вртеше. Идеш пешки по пруги, стигаш до Кастро, се шуткаш за сите пари, слушаш рап и маваш пиво-две, после пешки по пруги пак у маало...
Кастро со нуклеарките беа времињатаа :)

Секое ново место има ковер бенд живи смешки, а најсмешно од се шо на пример пушта дј музика у Миднајт и народв за дивно чудо се разигра, идеше нешто комерцијална електроника и некоид диско клуб хитови али како и да имаше атмосфера и наеднаш тоа се прекинува и оп почиња Бени хахахха. Абе толку им е тешко на луѓето одговорни за програмата у дискотеките да сфатат дека на еден огоромен дел од народот им е смачено од ковер рок бендови у секоја еб*на дискотека. Еее златни четвртоци на журки у Колосеум или ретрото во летното хард рок кај А Палас. Мислам порано имаше ноќен живот за сечиј вкус, а сеа се сведува генерлано на ковер бенд и т фолк.

На една рака се бројат моите излегувања во Скопје, но многу добар помин имав во Б2 пред скоро 4 месеци. Ептен добар клуб, јако скоцкан, а посебно ми влезе во очи горниот спрат каде бевме ние сместени на едно од сепарињата. Народ по мерка и таман на број, ни промаја да дува, ниту пак игла да нема каде да падне. РНБ и хип-хоп најт беше, што уште повеќе ми се уклопи во амбиентот некако.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom