Ги чувате ли старите добри детски песни?

• Креатор на темата Креатор на темата PaPucaR
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
8 август 2005
Мислења
456
Поени од реакции
78
Имаше слична тема за старите македонски хитови...
ама...ајде да видиме..кој колку се сеќава на старите добри детски песни..
почнувајќи од златно славејче, СИ-ДО, Калинка....ецт...
Се секава ли некој на
Бомбонче, Рингишпил,ах тој крокодил, Крај една воденичка, Дувна ветре Развигорче...
И доколку некој ги има...нека не се срами да ги upload-дира:)

ех тој тоше ех тој тоше денес стои пак во ќоше стои така како трска аааа а со книга нема врска.

pearl напиша:
Авионче бело крило,
Низ облаци ти што леташ......:):):)

И онаа Никола...Никола...нешто чудно ми се случува,што е тоа знае мајка ми, а мама ме подучува.................

Ееее беа тоа песни а не сеа овие глупиве што ги има за деца од супер ѕвезда и компанија

Aбе се наоѓаат по дома..ама на страи видео и аудио касети..и тешко се забораваат...ме враќаат у време коа идев на Златно Славејче и ми беше НАЈубаво:):):)

:) Site gi znam od ovie sto gi nabrojavte. Nikola mi bese najomilena, i onaa- sakam kola ubava...nejkam staro fiko...itn, i drugi ama ne se sekavam od prva.

P.S. Off topic; A fanatik sum i za dolgometrazni crtani- od tie starite. Novive ne gi sakam.
Pepelaska, Malata sirena, Bambi, Lunja i Maza, onoj so gluvcinjata, itn. Si gi gledam nasabajle( da otvorime vakva tema i za crtanive, ako nema)

ja u mobilen gi imam Nikola,Prva Ljubov i vo svetot na bajkite :) :)
epten si se raduvam koa kje gi pustam hihihih detska radost sum,ali zakon se pesnite we :)

pearl напиша:
Авионче бело крило,
Низ облаци ти што леташ......:):):)

Многу убава тема Папучар, браво!
Ќе се радувам како мало дете ако некој ги има овие хитови и ги сподели со нас :)

Pearl...хехе..ке имашти многу детски радости..вчеравечер со thief игравме нелути се човече и во духот на детството произлезе оваа тема..Испадна дека и тој имал детски песМИ:)
od ovie gi imam:
Nikola, Nikola,
Sakam kola ubava,
Dance gevgelicance,
Bobi bas mi e gajle....:)kako i da i bese naslovot,
Tina Tatina,
Koga se wuti tato,
Zaljubena,(pee mojta ulica)
Ana banana
Eh toj tose,
Marionka,
Hristos se rodi
Marko,
Rodenden,
Sitel banbini:)
Zoki me moli,
ringispil
Duvna vetre razvigorce..i uste nekolku..
Ama Очајно трагам по Бонбонче:)..ako ima takov junak:))
a da ne zborime za
cevli dve,ah toj krokodil,kraj edna vodenicka, ava tava....u[te ke mi teknat...неможам да ги заборавам
летаме летаме...

Neli e убаво кога ќе се потсетиш на детството посебно од овој аспект?????

PaPucaR напиша:
Имаше слична тема за старите македонски хитови...
ама...ајде да видиме..кој колку се сеќава на старите добри детски песни..
почнувајќи од златно славејче, СИ-ДО, Калинка....ецт...
Се секава ли некој на
Бомбонче, Рингишпил,ах тој крокодил, Крај една воденичка, Дувна ветре Развигорче...
И доколку некој ги има...нека не се срами да ги upload-дира:)

Напоменатата ти тема,се однесуваше и за детските песни,па и тие се македонски така? имаше неколку поста и за нив,ама кој да прочита,нема везе,памтам доста од песниот од времето кога бев мал,ех тој тоше и денес си слушам,и онаа со Чадорчено,како и да мислам дека старите детски песнички беа подобри од овие сеа

mRnO напиша:
Напоменатата ти тема,се однесуваше и за детските песни,па и тие се македонски така? имаше неколку поста и за нив,ама кој да прочита,нема везе,памтам доста од песниот од времето кога бев мал,ех тој тоше и денес си слушам,и онаа со Чадорчено,како и да мислам дека старите детски песнички беа подобри од овие сеа
мислам дека јас пратив еден од тие постови за детските песни на таа тема..но не е ни битно тоа,Да во право си и детските песни спагаат во нив, но некако првата тема ми асоцира на оние другите забавни песни за големи:) и сакав по конкретно да се направи муабет за детските.

..иам неколку касетчиња од златно славејче...распеано рибарче...одамна неам слушано нешо...

Мене стално ме разнежнува од мечето Ушко најавната-како идеше некако јесте собљем мали миш груди миш да се дјецов не волиш ......сега вака си акам потамина не разбирам ништо

Johnny Stulic напиша:
Мене стално ме разнежнува од мечето Ушко најавната-како идеше некако јесте собљем мали миш груди миш да се дјецов не волиш ......сега вака си акам потамина не разбирам ништо
Ej..toa e drugo detsko dozivuvanje...leto vo 8 e dnevnikot a vo 7 ipol meceto usko... jestem sobiem mali mis...i na kraj si legnuvas so...odjavnata spica... Pora na dobranoc:))..gi imam i si gi slusam:))
isto momentalno dodeka go pisuvam ova go slusam "soundtaracko" od calimero:))..toa uste edna tema sto sakav da ja postiram...Gi Pametite li starite dobri crtani?

Lelel stvarnoo daj uplodirajte nekoj od oviee:):) faca bea .Zaljubenaaa pee mojta ulica..suba bese:D

MoNa` напиша:
Lelel stvarnoo daj uplodirajte nekoj od oviee:):) faca bea .Zaljubenaaa pee mojta ulica..suba bese:D
hmm..ja i nemam ideja kade bi gi uplodiral..
edinstveno vo momentot sto mi teknuva...e..pi[ete mi na пп па..одберете песнички па ке ви ги пратам на маил?..бива така..сега засега?

Мона...еве ти ја... ЗаЛјубена:)) Пеј си ја и понатаму:)
Klik na

Едит од модератор: Линкови по ПП.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom