Данок за ергените над 35 години и момите над 30 години ?

• Креатор на темата Креатор на темата c i t r o
  • Време на започнување Време на започнување
Детенце, имаш ли ти познавања од основна математика?
Ајде да ги земеме бројкиве како точни, секоја година 3.000 повеќе албанци отколку македонци, според пописот 2001-ва има 950.000 повеќе македонци отколку албанци, албанците 40 посто ќе бидат за..... 120 - 140 години. Не треси бројки од ракав.
Но, ни за 120 години албанците нема да бидат 40 посто, затоа што наталитетот им се намалува, се повеќе се образуваат, не се толку затупени како порано и одозгора удел има и емигрирањето на младо население.
Те молам, не треси глупости, те читам по вакви теми, само покажуваш колку си плиток.
Научи да разликуваш аритметичка од геометриска прогресија па после дојди да ми држиш лекции, ако воопшто имаш интелегенција да ме сфатиш.

Детенце, имаш ли ти познавања од основна математика?
Ајде да ги земеме бројкиве како точни, секоја година 3.000 повеќе албанци отколку македонци, според пописот 2001-ва има 950.000 повеќе македонци отколку албанци, албанците 40 посто ќе бидат за..... 120 - 140 години. Не треси бројки од ракав.
Но, ни за 120 години албанците нема да бидат 40 посто, затоа што наталитетот им се намалува, се повеќе се образуваат, не се толку затупени како порано и одозгора удел има и емигрирањето на младо население.
Те молам, не треси глупости, те читам по вакви теми, само покажуваш колку си плиток.

Дека ќе станат 40% или мнозинство во скоро време а и подалечно сигурно нема,ама дека се намалува наталитетот кај Македонците е факт,факт е и дека има се помалку бракови и се покасно склучување на бракови,се повеќе педери и се повеќе хомо бракови.. Кај и да е за некои 10-20 год и кај Албанциве ќе гледаме пад на наталитет повеќе од сигурно е тоа.

Ja ќе ја спасам да не плаќа данок :pos: а може и она мене..:cautious:
Љубави моја најмила нас закон не не фаќа:love:
Ќе си бидеме исто како во вицов:
Жена го тепа мажот и тој се сокрил под маса.
Жената: Излегувај од таму пизда ти материна!
Мажот: Јас сум газда на оваа кука, ќе се кријам кај што сакам!

Љубави моја најмила нас закон не не фаќа:love:
Ќе си бидеме исто како во вицов:
Жена го тепа мажот и тој се сокрил под маса.
Жената: Излегувај од таму пизда ти материна!
Мажот: Јас сум газда на оваа кука, ќе се кријам кај што сакам!

А вицот со жената и метлата го знаеш ли... :sneaky:

Еве го царот :icon_lol:
Zoran Burevesnik Bozinovski
Ne mu zamerajte na Sehtanski, KODOS je, pa kako takov dobiva zadacki, da ve nervira povremeno. Za da ne bide lustriran, neli taka!?

Ако овој е цар... :tapp: Немаш поим кој е Шехтански, затоа полека со вакви глупости. Зоран нека почне да се занимава со луѓето кои тој ревносно ги поддржува!

Тоа е љубов, да си се помагате, да си се чувате, да си гласате за Грујо, за да си имаме уште вакви закончиња.
Леандра за грујо да гласа :LOL: Не праи смешки.

Што уложила државата во мене? Сам си плаќав партиципација, превоз и книги. Шо ќе ми земат кога сум шворц, сперма? :cautious:

Идејата е ретардирана, проблемот со намалениот наталитет може да се реши преку илјада други начини, а илјада и првиот е овој што успеа да го смисли едно просечно дете од десет години....

Добро што масираат луѓево,дај нека не не малтретираат.Завршуваш средно образование,државата индиректно ти вели дека си ретард ако не отидеш на факултет.Пошто кога ќе завршиш факултет,готово пиче мајчино веќе си мандрак.Учиш 4-5 години(а некој и повише)доаѓаш на 25 годишна возраст,неможеш да најдеш работа по струка,егото не ти дава да работиш на пазар или на нива,зашто имаш диплома,јебига.Место да застанеш на нога од 20-25 години,ти тек на 25 години почнуваш да сфаќаш дека се било илузија,колку да не те водат во систем како невработен.Ти тек на 25 години почнуваш да сфаќаш дека ти требаат уште 5 години за да почнеш да заштедуваш по нешто на страна(ако се вработиш,ако не гураш контејнер до Саве)Ако си станбено способен,може да извадиш гз па ете не плаќаш кирија.И на крај доаѓа некое дерпе ти вика не си патриот не си се оженил,наталитетот ти опаѓа?Мислам каде со тој мозок,уште па некој ќе го казнуваш што на 30-35 години не основал семејство.Епа соблечи го гол,редовно еби го со даноци,па дај му да се грижи за жена,деца и сл.
Мој совет до некој средниста,од дипломиран правник(како и секој втор денеска).Не си ги троши годините на факултет,земи работи си од 20 години,за да можеш кога ќе бидеш најспособен на 25-27 години да си основаш семејство,дур не ти се отидени живците у курац.Ќе си створиш работна навика,ќе си ставаш паричка на страна и нема да те боли кур за поминатите години у пропаст.Башка,ете вакви ретарди кога ќе се појават како пробен балон,да дупчат ситуација,нема да ти биде криво,ти одамна ќе им се смееш на факултетлиите кои продаваат семки на пазар како почетен бизнис на 25 години.Али опасни се ова ДПМНЕ,а имаат некој идиотски пробен балон,одма го пуштаат на другиве помаливе партии.Ем овие тресат глупости,се осеќаат важни,ем овие испитуваат реакција.И курац у дупе,и душа у рај.

Добро што масираат луѓево,дај нека не не малтретираат.Завршуваш средно образование,државата индиректно ти вели дека си ретард ако не отидеш на факултет.Пошто кога ќе завршиш факултет,готово пиче мајчино веќе си мандрак.Учиш 4-5 години(а некој и повише)доаѓаш на 25 годишна возраст,неможеш да најдеш работа по струка,егото не ти дава да работиш на пазар или на нива,зашто имаш диплома,јебига.Место да застанеш на нога од 20-25 години,ти тек на 25 години почнуваш да сфаќаш дека се било илузија,колку да не те водат во систем како невработен.Ти тек на 25 години почнуваш да сфаќаш дека ти требаат уште 5 години за да почнеш да заштедуваш по нешто на страна(ако се вработиш,ако не гураш контејнер до Саве)Ако си стамбено способен,може да извадиш гз па ете не плаќаш кирија.И на крај доаѓа некое дерпе ти вика не си патриот не си се оженил,наталитетот ти опаѓа?Мислам каде со тој мозок,уште па некој ќе го казнуваш што на 30-35 години не основал семејство.Епа соблечи го гол,редовно еби го со даноци,па дај му да се грижи за жена,деца и сл.
Мој совет до некој средниста,од дипломиран правник(како и секој втор денеска).Не си ги троши годините на факултет,земи работи си од 20 години,за да можеш кога ќе бидеш најспособен на 25-27 години да си основаш семејство,дур не ти се отидени живците у курац.Ќе си створиш работна навика,ќе си ставаш паричка на страна и нема да те боли кур за поминатите години у пропаст.Башка,ете вакви ретарди кога ќе се појават како пробен балон,да дупчат ситуација,нема да ти биде криво,ти одамна ќе им се смееш на факултетлиите кои продаваат семки на пазар како почетен бизнис на 25 години.Али опасни се ова ДПМНЕ,а имаат некој идиотски пробен балон,одма го пуштаат на другиве помаливе партии.Ем овие тресат глупости,се осеќаат важни,ем овие испитуваат реакција.И курац у дупе,и душа у рај.
E ако пробаш ова све да му го протумачиш на Лион и да сфати зошто деца се послабо се прават имаш гајба пиво од мене во секое време.

Научи да разликуваш аритметичка од геометриска прогресија па после дојди да ми држиш лекции, ако воопшто имаш интелегенција да ме сфатиш.
Каква бе црна прогресија, наталитетот кај албанците се намалува и ќе се намалува се додека не дојде на ниво слично на нашето и се стабилизира.
Лупаш бројки од ракав, со бламираш, и ти ќе зборуваш за интелигенција?

Ако ти не искочиш да продаваш мозок по форумот кој друг може, инаку јас колку што гледам многу повече се раѓаат деца кога сопружниците се во брак, отколку кога биле дечко и девојка. А дали е по автоматизам брак=деца не е, но во секој случај драстично се зголемуваат шансите тие што се во брак да имаат деца за разлика од некој што со години се само дечко и девојка.

Би било убаво за миг да прекинеш да ја лижеш чмарката (бар за момент) на нашиот ни пастир и да му кажеш прво да намали со апсурдните казни кои служат само за цицање пари на владините комарци, да научат што е тоа скромност, да научат што е практично во животот (очигледно само тие сметаат дека спомениците некако ќе ни ја воздигнат земјата наместо стимулирање на економијата) и конечно да се воведе стабилен правен систем, а не да си го менуваме секој месец како Хаити.

Ако овој е цар... :tapp: Немаш поим кој е Шехтански, затоа полека со вакви глупости. Зоран нека почне да се занимава со луѓето кои тој ревносно ги поддржува!
Ако збориме за овој излитена фаца е. Али го бркал ама не успеал.

Добро бе интелЕгентен. Кој дел од следново не ти е јасен
Брату Македонски,пробуваат да ти кажат дека греота е да направат дете во вакви услови кое ќе трпи за леб,ќе неможат да си го оброваат,да го облечат,да го пратат да спортува нешто,да излезе да прошета итн. да збореа Немачки да ти преведував ама да му е*ам мајката доста се инатиш знаеш која е поентата и пак тераш,ако работи татко ти за 2000 евра татко ми за 250 работи не е исто доста напињаш.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom