Данок за ергените над 35 години и момите над 30 години ?

• Креатор на темата Креатор на темата c i t r o
  • Време на започнување Време на започнување
Ова нема шанси да биде изгласано како реален закон, затоа што истиот ќе падне на Уставен суд. Дискриминација е да наметнуваш плаќање данок на одредена група граѓани без разлика на тоа што се работи. Така да, нека идат да се сликаат. Идиоти, забораваат дека има самохрани мајки кои не биле во брак... Дебили. Да не почнувам да зборам за останатите причини... оваа ми текна прва како жени кои се ранлива група во општеството.
Дури и некој да не сака да стапи во брак воопшто, тоа е негова одлука и не смее државата да го одданочува за тоа.

2128216-Happy-Forever-Alone-Guy-Meme-Face-Blank-Template.jpg

Ако функционира овој систем , на пример пет години , и после петте години да се намали , на пример до 30 и крајната граница нека биде 27 :)
би било и да има една емисија на било која телевија ( како на пример во србија , домаќине ожени се ) ергените да не се срамат и да се запознаваат ( може млади:D) и дражава на такој начин да биде посредник ....

Со предлог законов,се повеќе ќе се слуша,"Доста време ерген одев" и "Црешна се од корен корнеше" по дискаќиве.Ќе бидат како химна наместо Инсомнија и Отвори ми своја врата(Кралице мога срца)

Со овој закон повеќе ќе имаат работа нотарите за предбрачен договор во кој брачните содружници во случај на развод не си должат ништо еден на друг. Нормално и матичарите. Така да од старт ќе се избегне плаќањето данок.

Мене па нешто друго ми текна ............ во Македонија има многу бракови кои немаат деца бидејќи има многу машки кои се неплодни ........... а од друга страна имаме извонредни политичарчиња кои се плодни и потентни како бикови, така да секоја жена што сака да има дете/деца, а мажот и е клемпав и стерилен нека си повика некој од влада или собрание за да и направи дете/деца ........... на овој начин сигурно рипа наталитетот, плус децата ќе бидат генетски надарени ! (y)
Е сега кој ќе биде првиот алфа-мажјак од политичариве кој ќе почне да буши... :X3:

• Ми се допаѓа
Reactions: DL5
Мене па нешто друго ми текна ............ во Македонија има многу бракови кои немаат деца бидејќи има многу машки кои се неплодни ........... а од друга страна имаме извонредни политичарчиња кои се плодни и потентни како бикови, така да секоја жена што сака да има дете/деца, а мажот и е клемпав и стерилен нека си повика некој од влада или собрание за да и направи дете/деца ........... на овој начин сигурно рипа наталитетот, плус децата ќе бидат генетски надарени ! (y)
Е сега кој ќе биде првиот алфа-мажјак од политичариве кој ќе почне да буши... :X3:
Wow па ти ептен ги направи политичариве супериорни :). Веднаш после тој чин ќе дојде до развод а мајката ќе бара алиметација од политичарите.

• Ми се допаѓа
Reactions: DL5
Алоооооооооо бе луѓе што ви е бракот е застарена институција инаку немаме минимум стандарди за брак тоа е едната работа. Има многу фактори што не дозволуваат брак во Македонија нема ништо сигурно работа ова она плата мизерија ... и тн. :)

Wow па ти ептен ги направи политичариве супериорни :). Веднаш после тој чин ќе дојде до развод а мајката ќе бара алиметација од политичарите.

Нашите политичари се алфа-мажјаци ............... :LOL:
Инаку слушам Грујо ќе делел бесплатно девојки на сите ергенчиња и дечковци на сите стари моми ......... :D
Најнова владина кампања ............ пи*ка за секој ку* и ку* за секоја пи*ка .......... мора да се ради, доста е дремење ... (n)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom