ATP World Tour Finals, London | 05 -12 ноември, 2012 |

Победник на завршниот турнир во Лондон?

• Новак Ѓоковиќ

Гласови: 17 35,4%
  • Роџер Федерер

Гласови: 16 33,3%
  • Енди Мареј

Гласови: 8 16,7%
  • Давид Ферер

Гласови: 1 2,1%
  • Tомаш Бердих

Гласови: 0 0,0%
  • Хуан Мартин Дел Потро

Гласови: 5 10,4%
  • Џо Вилфред Цонга

Гласови: 0 0,0%
  • Јанко Типсаревиќ

Гласови: 1 2,1%

• Вкупно гласачи
    48
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
babarabatin
Денес клучен ќе биде сервисот на Федерер од проста причина што Новак го има најдобриот ритерн во светот, затоа и напишав дека ако не е над 70% Федерер ќе изгуби гарант пошо на втор сервис ритернот на Ноле е далеку поубоит отколку на прв.
А истото е и за бекхендот на Роџер, доколку ги сведе на минимум грешките од неговиот бекхенд тогаш ќе биде многу блиску до победата, бидејќи Новак нема што да бара против Федерер со одличен бекхенд без многу грешки и добар прв сервис, само ќе биде сомелен. Само стрикно вечерва тоа нема шанса да се случи, во форма е Ноле, згора на тоа Федерер не е на нивото од Вимблдон, не дека е слаб но се гледа дека не е тоа тоа. Како и да е очекувам многу интересен меч кој ќе биде завршен во три сета.

Тоа шо да се праи. Битно сега фановиве на Федерер и Надал се во win-win ситуација :icon_lol:

Џокович ако беше најфер играч немаше публиката да му свири секаде. Ако гледаш така глумци/дефанзивци сите ќе ги елиминираш и ќе остане само Џокович. Али како шо кажав сосема разбирливо е навивач на Федерер да го преферира Џокович по тоа шо го направи лани.

Не, ќе останат и Делпотро и Бердих како пример. Првиот е ѕвер играч и личност, ама ете излезе.....вториот да не го видам, затоа што е многу голем гад, (знам дека ќе речеш дека го мрзам ради Федерер) ама како и да е, не дека сакам нешто да докажам, него да ти доловам дека јас кога кажувам нешто не го кажувам за да се вадам, него го мислам. За мене и за многу други Ноле е ферчина, ако според тебе не е, навивај си за тој со предиспозиции за МНТ, нас остави не да навиваме за кој сакаме.

За крај Федерер е легенда, и најдобриот во историјата, ете затоа се навивачите на Ноле (барем некои на форумов) повеќе наклонети на него, наместо глумецот кој го зема првиот слем на 25 години.

vecerva ne zavisi od Federer ,zavisi od Djovak ...i ne e korektno prema Fed cel negov uspeh da zavisi od servisot ,ta ne e Isner ili Raonic.Golemite teniseri od prosecnite se razlikuvaat po toa ...ako nekoj segment od igrata ne im odi ,kompenziraat so drug ,ta dali e ritern,prv ,vtor servis ,behend ,forhend,igranje na osnovna ili izleguvanje na mreza .Djovak vcera dodeka ja najde taktikata i izborot na udari go izgubi prviot set ama posle se si dojde na svoe.Koga se nashteluva Delpo beshe nemoken .Kaj Fed jas primetuvam druga maka ,ja nema samodoverbata...porano koga gubeshe ,gubeshe oti ,ajde, imal losh den no sega e druga prikazna..ima i drugi teniseri shto znaat da igraat vrven tenis i toj cesto pati da kazam kosharkarski e vo ,,foul trouble,, i suetata go ebe vo takvi situacii (i Djovak go ima toj sindrom koga igra so poslabi igraci ,eve so Seppi sega mi tekna bash na RG ).Za sinoka ako Marej go dobieshe prviot set i ke pobedeshe, no ne od samiot sebe tuku Fed ke padneshe na psiho...epten cesto sam se bodreshe so negovoto ,,c'mon,,. Sepak mislam deka go precenuvame Marej ...ne moze na dolg period da igra na visoko nivo...ne e vo klasata na Djovak,Fed i Nadal.Vecerva se e mozno ,koj e toj budala shto moze da tipuva deka ke izgubi Fed ,no ako Djovak vleze vo ritam od pocetok mislam deka Fed nema shansi
--- надополнето: 12 ноември 2012 во 15:59 ---

e aman be Psy ,znaesh neprijatno da me iznenadish .Eve spoeno
vecerva ne zavisi od Federer ,zavisi od Djovak...ako Djovak vleze vo ritam od pocetok mislam deka Fed nema shansi...

Eve, ima li smisla sega

51-49 за Федерер, Новак на сите до сега одиграни мечеви на овој турнир преспоро влегува во мечот, среќа што противниците и не се достојни, но со Федерер нема да е така, ако влезе во бубањот, додека се свести ќе го перне со 2-0 во сетови.
Се надевам на одлично финале, на високо ниво на игра, Новак да го крене нивото на процент на земени поени на втор сервис, ќе биде таман. таа мала предност на страна на Федерер е за тоа што е многу подобар играч во сала.
Иначе оваа година играа 4 пати, 2-2 е .

Aiiiii poenov za brejk topkava aiiiii :eek:
Go zasluzi brejkov radi winnerov.
--- надополнето: 12 ноември 2012 во 21:56 ---
Зверка е бе :D
После толку послужавници у кариера што добил, редно беше и ко келнер да го видиме. :D

Јан, укапира ли зашто дечкиве се најбољи у свет моментално ? :)

Задоволен сум пред Се од тенисов што го гледам, ги задоволува моиве критериуми за добар тенис поготово што играат на крај од една напорна сезона ( ова треба да се земе во предвид ), искрено сеедно ми е кој ќе победи, само нека продужат со ваквиве ебења од потези. :vozbud:

Абе многу сум јак, гледајте кого носам на аватар :D (y)
treba da me castish
--- надополнето: 12 ноември 2012 во 22:25 ---
Јан, укапира ли зашто дечкиве се најбољи у свет моментално ? :)

Задоволен сум пред Се од тенисов што го гледам, ги задоволува моиве критериуми за добар тенис поготово што играат на крај од една напорна сезона ( ова треба да се земе во предвид ), искрено сеедно ми е кој ќе победи, само нека продужат со ваквиве ебења од потези. :vozbud:
sega da beshe shkotot ovde ke imashe Shon Conery od kogo da uci

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom