Егеец-племе или Македонци од Егејскиот дел на Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата dsc
  • Време на започнување Време на започнување
Горд егеец по баба и дедо , за скржав не сум кога имам јас имаат и сите околу мене , а сеа од кај испаднало тоа дека егејците се скржави поим неам пошто повеќето што ги знам не се скржави и веќе кога сме кај скржавоста дури и да има скржави егејци што па од другите Македонци што не се сметаат за егејци да не нема скржави ??

Мене ме учеа дека не е важно од каде си, важно е каков си. Сум имала блиски бежанци, не егејци.
Не ми се јасни твоите пренемагања dsc, дека се чувствуваш онеправдан кога си горд на своето потекло.
Проблемот е во тебе и твоите ставови, а не во твоето потекло. Како што ти не ги сакаш хомосексуалците, така некој не ги сака егејците.

Имам и јас нешто од таа жица.Види бе мајката врти сучи кога ќе видиш пола дури и повеќе од Македонија имаат потекло од некои дедовци,прадедовци,прабаби итн.. од Егејска Македонија.Кај све не се испонаселиле ама тоа е борба за живот ги разбирам во целост.

Па има и предност: си имаш роднини по цела Европа, можеш да си се прошеташ, да ги посетиш, да искористиш престој :sneaky:

Ту ту ту Егејците биле скржави, вие не ги знаете Охриѓаните ........ по од на мајка страна потекло сум Охриѓанец и знам какви се .......... на коњ јаваат, а на кибрит штедат :icon_mrgr: со една лајца кафе и една лајца шејќер = 10 кафијна прает ! :icon_mrgr:
А знам дека иста/слична марка се и останатите Македонци од западна Македонија на пр. Стружаните, Галичаните, Тетовците и.т.н.
За Егејците дали се или не се стипси појма немам, во фамилија немам Егејци, па дури и ретко познавам Егејци, а дека Егејците се Македонци секако дека се, називот Егејци е географски поради тоа што потекнуваат од Егејска/Беломорска Македонија, ниту се племе ниту бутур, исто се Македонци колку и нас Вардарците !

Не само што треба да ги частиш пиво пред кооперација, туку очигледно треба и да им ја дадеш цела плата на први и они после ќе ти кажуваат колку и на што да трошиш.

Ужасно ме нервира менталитетот на овие простори. Луѓето премногу си даваат за право да се мешаат во туѓи манџи. Ако трошиш си расипикуќа и параспур или сигурно од негде си ги украл парите, ако си скромен тогаш си циција. Ќе те оговараат и вака и така, пошо очигледно немаат попаметна работа.

Кога често се среќаваме со одредени луѓе, тие стануваат дел од нашиот живот . И откако ќе станат дел од нашиот живот започнуваат со обиди да ни го променат . И се лутат, ако не го правиме она, коешто тие го бараат од нас. Се’ заради тоа што секој си мисли дека знае како другиот треба да го живее животот, но всушност никои од тие не знае како треба да си го живее сопствениот.
П. Коелјо ("Алхемичарот")
затоа - терај си по свое и не му ја мисли за тоа кој што ќе каже -

Мене ме учеа дека не е важно од каде си, важно е каков си. Сум имала блиски бежанци, не егејци.
Не ми се јасни твоите пренемагања dsc, дека се чувствуваш онеправдан кога си горд на своето потекло.
Проблемот е во тебе и твоите ставови, а не во твоето потекло. Како што ти не ги сакаш хомосексуалците, така некој не ги сака егејците.

Не бе, он тоа го кажа колку да се пофали кај бил, кинезите таму не го разбираат :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom