Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Macedonian напиша:Во право си. Немаме ние некои големи залихи на јаглен и ќе стануваме се позависни од увоз на електрична енергија. А тоа значи и поскапа струја. Ама тоа ти е. Ништо не се работи, нема напредок. Зашто не се искористуваат алтернативните извори на енергија како ветерот и сонцето?? А едно е сигурно. Најевтината струја се прави во нуклеарните централи, а таква Македонија никогаш нема да изгради.
humanoid напиша:Со кој памет оправдувате поскапување на струјата не ми е јасно.
Владата е овде за да помага на народот, односно оние кои што ги качиле на престолот. Затоа постои буџет, буџет кој се полни од народот.
не се опуштајте не е 12, туку 15. и ова сега не е ништо.... за две-три години ќе плачеме по цените кои сега идатПрва тоа го стори МЕПСО. Државната фирма побара 12% поскапа струја. ЕВН реагира експресно, побара 14,8% повисока сметка.
HsIlOmEdUs напиша:Јас сум среќен човек. Живеам во држава која е на прагот на ЕУ и НАТО. Јас сум еден од тие кои ќе имаат квалитетна, европска иднина. Јас прифаќам секаква промена на цени, затоа што тоа би донело уште поблиско до ЕУ, до мојата брилијанта иднина.
Само се прашувам.... што ќе правам без струја????
asterix_m напиша:Ништо, струјата се покачи само 9%