Microsoft Office 2013

• Креатор на темата Креатор на темата m.i.n.a
  • Време на започнување Време на започнување

Дали ви се допаѓа новиот Office 2013?

• Да, одличен е!

Гласови: 42 71,2%
  • Не, преферирам Office 2010

Гласови: 17 28,8%

• Вкупно гласачи
    59
Да му се серам на овие од мајкрософт... намерно не вадат поддршка за Vista, ни за Office, ни за Internet Explorer, ниту пак Media Player... Само од 7-ца нагоре компатибилни се... шо, Vista-ва многу различни со 7-цата се... :mad:

Користиш Windows Vista?...

Mене 2010 повеќе ми се допаѓаше од стариот без рибон...Така да и ова би требало да е добро иако негледам големи промени во апликациите што најчесто ги користам...Не користам тач скрин така да нешто посебно не би требало да е убаво е што може да се тргне рибонот ама не е нешто посебно...Кога ќе излезе официјална верзија ќе го инсталирам сега рано е...

Mене 2010 повеќе ми се допаѓаше од стариот без рибон...Така да и ова би требало да е добро иако негледам големи промени во апликациите што најчесто ги користам...Не користам тач скрин така да нешто посебно не би требало да е убаво е што може да се тргне рибонот ама не е нешто посебно...Кога ќе излезе официјална верзија ќе го инсталирам сега рано е...

Последната верзија (RTM) веќе е излезена...како за инфо ;)

Во што е подобар Office 2013 од Libre/Open Office? Дали вреди да се инсталира или само шминка е во прашање?

Update from CODYQX4:
- OK when I get those, I'll make the patches I need, add them to Microsoft Toolkit BETA 6 with full Windows 7 Office 2013 KMS support.
- Someone has to make a new KMSEmulator for it unfortunately. But if they do it will activate Windows 8 and Office 2013 most likely.
I still need a way to determine Office 2013 Rearm Count on Windows 8, though there will never be an Office 2013 AutoRearm.

За Windows 8 ќе треба да си почекаме.

Каква е компатибилноста со 2010?

Во што е подобар Office 2013 од Libre/Open Office? Дали вреди да се инсталира или само шминка е во прашање?

според мене Office 2013 е подобро од Open Office или било која бесплатна алтернатива

Каква е компатибилноста со 2010?

Супер е.

според мене Office 2013 е подобро од Open Office или било која бесплатна алтернатива

Супер е.
Нема изобличени текстови како кај 2003-2010 или OpenOffice-2010 на пример, 100% си е ист документот?

Нема изобличени текстови како кај 2003-2010 или OpenOffice-2010 на пример, 100% си е ист документот?

Ако отвориш 2013 или 2010 документ во Офис 2007, ќе добиеш споени зборови и лош spacing...како и други проблеми.

Мислев на документ правен со постара верзија 2003, 2007, 2010 да биде изобличен на понова верзија 2013.
Од понова на постара, 2013 или 2010 документ во Офис 2007 е нормално да не биде компатибилно.

Сега го инсталирав 2013 Офис...Инсталацијата е ОК релативно брза не ми направи проблеми дури и сите плагинзи и адинзи ми ги зачува во оргинална форма.
Вордот ги отвара исто документите приметив мала разлика во дифолт опциите...Имаат некоја навигатор сега за листање долги документи. Не е лош ама има едно кое наводно ги бара хединзите на документот ама не функционира добро 50% од хединзите не ги препозна на документото. Инаку нема големи измени малку е попрегледно ама е ПРЕМНОГУ БЕЛО ОЧИ БОЛАТ. Рибонот сам се повлекува што е добро.
Екселот е малку повеќе сменет поинаку се подредни функциите и формулите плус може да импортираш дата бази од други фајлов што изгледа доста кул и корисно ама дали функционира добро? има некој нови финти со пајџ леи оутот има вот иф анализа што мислам дека ја немаше во 2010.
Пауер Поинт само го ѕирнал изглед слично...
Друго не користам...
А да има некој онлаин опции ама треба да имаш МС акоунт за да ставаш уплоидоваш фајлови нема МС акоунт ама ќе отворам за да видам дали е ОК.
Се на се на прв поглед е ОК солиден упдејт. АМа БЕЛО УПМ...од сега на Офис само со наочари за сонце :cool: или кацига за заварување.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom