Софтверот за правење музика

• Креатор на темата Креатор на темата 436053
  • Време на започнување Време на започнување

Кое програмче е најдобро?

• Cubase

Гласови: 18 30,0%
  • Logic

Гласови: 3 5,0%
  • Performer

Гласови: 1 1,7%
  • Cakewalk

Гласови: 0 0,0%
  • Protools

Гласови: 2 3,3%
  • Fruityloops

Гласови: 19 31,7%
  • Reason

Гласови: 5 8,3%
  • Vision

Гласови: 0 0,0%
  • Ejay

Гласови: 5 8,3%
  • други....

Гласови: 7 11,7%

• Вкупно гласачи
    60
Ej ke moze nekoj na pm da mi prati linkovi od sajtovi kade sto mozam da najdam download za dobri programi za pravenje muzika..fala odnapred

Abe so reason i cubase SX se pravat super pesni.Ne se teski za rabota i se isto taka profesionalni.

Guitar Pro 5 имаш милион различни инструменти. али бара музичко знаење, за жал.

Zavisi od toa sto stil na muzika planiras da prais.Za dobar program ti preporacuvam FL7 ili Nuendo/Cubase SX3 ke ti zavrsat rabota 100% a za vst-nja siminjaj od www.magesy.com imas razni raboti jas koristam albino,vanguard,absinth so dopolnitelni preseti i sl pa sea tvoe e da si izberes pozdrav.

Guitar Pro 5 имаш милион различни инструменти. али бара музичко знаење, за жал.
Не е за жал. Мислам дека тие што немаат музичко знаење нема потреба да работат со музика. Кај нас кој стигне праи музика,е па не иде тоа така. Ако веке си решил да работиш со музика,прво едуцирај се,па после глеј програми. Јас работам со Cubase Nuendo,so Cubase sx3,so Reason малце пошо не ми праи многу мерак,Acid ептен за да снимам нешо малце,и така. Fruti loops ми е многу аматерски. Како и да е,за да напраиш нешо добро,неопходно ти е да имаш добра миксета,и се разбира Сајзер или барем миди клавијатура.

u pravo si brat gi nabrojaa site programi a nikoj ne kaza nisto za reasonot
mozebi e najteska ama e broj eden za pravenje muzika se razbira ako imas dobra kartica i klavijatura
i tie sto ne ja razbiraat muzikata (sto nemaat sluh) podobro da ne pravat muzika nego da si ucat nekoja druga programa za koja gi biva

Za editirajne Audacity za kreirajne E jay za miksirajne Atomix Productions a za ovaa Fruity Loops velat deka tesko se rabotelo.

Фрутилупс последно го работев, ама престанав толку беше не се занимавам со тоа не ме бива баш нај нај :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom