Софтверот за правење музика

• Креатор на темата Креатор на темата 436053
  • Време на започнување Време на започнување

Кое програмче е најдобро?

• Cubase

Гласови: 18 30,0%
  • Logic

Гласови: 3 5,0%
  • Performer

Гласови: 1 1,7%
  • Cakewalk

Гласови: 0 0,0%
  • Protools

Гласови: 2 3,3%
  • Fruityloops

Гласови: 19 31,7%
  • Reason

Гласови: 5 8,3%
  • Vision

Гласови: 0 0,0%
  • Ejay

Гласови: 5 8,3%
  • други....

Гласови: 7 11,7%

• Вкупно гласачи
    60
mRnO напиша:
АЈ да видам тие што прават музика,и тие што се обиделе,како ке ми ги оценат следниве програми,и што ке продискутираме околу нив
Vidi od site najdobri ti se Cubase i Logic. Moze Logic sedmicata e podobar od Cubaseot ali Logic e za Mac a Cubesot tie e za Pc. Taka da popsto ne mi se veruva deka imas Mac zemi si Cubes Sx 3 nema utka najbolje program sto postoi ili Cubase Nuendo. Ovie dve verzii ti se najdobri drugite ne cinat. Za Vst i Vsti pobaraj po net me mrzi sea da vidam kaj ima epten ako ne se snajdes ke ti dadam dobri linkovi drug pat. Inace ako nemas nikakvo razbiranje od programi i ako nemas koj da ti gi pokaze osnovnite raboti bolje ne pocinaj i zemi si Fruty i mozes da se zaebavas na nego ako ti e za toa e super. Znam luge sto pravat muzika na Fruty ali poise e za zaebancii i ne mozes da izvadis dobra produkcija. A da mozes i Logic na Ps ali nema da najdes dobar Crack a i mnogu pagja.

Cubase i Logic се професионални и нормално дека тие се најдобри. Јас работам со E-Jay и Fruity Loops, а ако имам прилика би ги пробал Cubase или Logic.

Cubase или Acid. Иако ги користам само за уредување на работите што сум ги отсвирел.

LouWeed напиша:
ali tuka se podarazbira i dobra oprema.......ne e samo do programite
Од опрема доволно ти е за почеток само добар Компјутер, добри Монитори и некоја по асална звучна. Нормално и што поише и болје Виртуал студио инструментс.( сајзери, друмс, еффектс, добри самплес исто така...

Jas frutiyloops go rabotam zasega super e

Правење музика во Fruitty Loops...

Frutty Loops e edna od najdobrite programi na pazarot...ako ne i najdobra...
So frutty loops pocnav da se zanimavam odamna,prvo pocnav da pravam nekoi mali pesni na frutty loops 3 ...a sega imam napraveno pesni,samiot mislam deka se dobri....Momentalno Ja koristam Frutty Loops 7..
Koj saka da slusne nekoja moja pesna napravena na Frutty Loops...
neka mi isprati privatna Poraka

:salut:

DALI VIE JA KORISTITE FRUTTY LOOPS...DALI E DOBRA PROGRAMATA I KOJA VERZIJA JA KORISTIE :toe:

Еј Блуу Ако може да се договориме да ми ја пратиш Фрути Лопс на мене

поздрав

MeToNo1[MkD] напиша:
Еј Блуу Ако може да се договориме да ми ја пратиш Фрути Лопс на мене

поздрав

druze nema proglem...samo prati mi skype user :salut:

Abe fruity loops :P ..... raboti si so Cubase Nuendo , ili SX 3 i se e ke bide OK.... ali sekako ne e samo do programot, so nego treba da imas i 100000 zaebanciii od VST Plugins , Waves and stuff..... ali treba i na 4ovek da mu raboti u glava...... :) ..... A da zaboraiv , bez dobra oprema nema dobar zvuk a opremata e 80% od studioto.....

PozzZz

Visual Studio 6 - Закон програмче, содржи звуци од секаков вид музика, а и не е многу голем; мислам 60 mb беше. :)

ja ucam sea da rabotam na cubase vst 32 dosta dobar program,a od drugive go znam samo reason(so isklucok na e-jay)

moze nekoj d ami dade link za free semplovi ili da mi gi prati posto nigde nemozam da najdam

а да се истакне некој програм ..кој е поволен и добар за праење музика ..односно од горе наведените ..ако може некој линк од каде да ги спуштиме и кој би бил најсоодветен:vozbud:

Ја иам праено со DJ Traktor музика. Другиве ги неам испробано, зш не ме ни интересира праење музика многу.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom