Исправање на косата

Член од
1 февруари 2012
Мислења
1
Поени од реакции
0
Здраво, машко сум и имам виткана коса (нормално не ко црнцине, туку брановита така :D). Има ли некој начин да се исправи косата без пеглање? Мислам на шампони, препарати, посебни гелови?

Нема лол, ако сакаш полесно да ја контролираш нека ти ја изретчи фризерот.

Рашишај се кратко и почни да си ја правиш со гел нагоре, вајда ќе се исправи :D

Остави си косата нормална, како што си ја создала природата. И не во темата, но да кажам еден стар виц:

Прашале радио "Ереван":
- Што мислите, убава жена ли е оваа со мерки 90-120-120?
- Што зборувате?! Треба да преземе мерки, диети, да ослабне!
Јавив радио "Анкара":
- Сак`н! Не расипуваjте убавата жена бре, серсеми!

Ќе си ја бараш некој ден косата назад, не биди глуп. Остави природата да си го работи своето.

Здраво, машко сум и имам виткана коса (нормално не ко црнцине, туку брановита така :D). Има ли некој начин да се исправи косата без пеглање? Мислам на шампони, препарати, посебни гелови?
Топ се машки со таква коса не се мачи да исправаш :D

Јас се молам да ми се врати витканата коса ти сакаш да ти се исправи :)
Како помал ми беше ептен виткана,баш како на црнцинне ама еднаш ме ишишаа ии толку ми беше,па сакам да ми се врати :(
Остави си ја каква што ти е :)

И јас така, брановидна ми е ама сакам права, ама тоа е :( ако најдеш нешто кажи ми!
--- надополнето: 13 октомври 2012 во 13:01 ---
само ја ли не го разбрав вицот ?
nope!
--- надополнето: 13 октомври 2012 во 13:02 ---
Dobiva na znachenje koa ova kje ti go kazhe zhensko :D
well...he's gay so.. :D

Пробајте со Бекутан шампон оној бебешкиот, мене тој ми ја исправаше косата. Не скроз, ама ми се губеа локните, не беа дефинирани, значи на брановидна коса може ќе успее да ја исправи скроз.

Косата е составена најпојќе од протеинот кератин, а кога доаѓа до негово оштетување/уништување косата се исправува. Ова се користи (незнам каде) во третманот за исправување на коса арно ама што повеќе се оштетува кертинот тоа се поголеми шансите за опаѓање на косата.

Пробај да ја фенираш после бањање :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom