concrete
alte Esel
.......hmmmm, a jas kolku znam pogoden e od tepka, po svadbarsko pukanje u vazduh.......................spored izjavite na podoficerot koj viknal pali!!!
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Samo kolku za info avionot bese soboren od SA-3 neva so termalna modifikacija.
Ф117 беше во употреба 25 години. Учествуваше во напади во Панама, Либија, двете војни во Ирак и во Србија. Пукано е на него и со СА1 СА2 СА3 СА 4 СА5 СА6 СА7..... И со ЗИЛ ЗИС ВАЗ Москвич, и во сите тие војни и напади соборен е еден авион Дали на среќа дали по грешка... не знам али тоа е рекорд за еден авион.
И тоа технологија од 70 десетите која се уште е тајна за останатиот свет.
А замисли ако Ф117 кој веќе е во пензија уште го сметаат за чудо од авион, какви се оние летала кои сега се тестираат низ Америчките центри и бази? Би ни личеле како магија !
Лет погоди што???
Стелт авионите однапред ја знаат нивната патека и избгенуваат САМ системи(имаат друга траекторија!!!) или ризични подрачја така да не е пукано на Ф-117,поточно пукано е еднаш и е погоден токму поради слабите маневарски способности.
.....неаме ништо, само некои мамлази кои за мали пари... викаат вуууууу и се сукаат наоколу со раширени руки, ко да се авиони и други кои џоамити пукаат нагоре викајќи...пау-пау..пау... и толку , ако можеш тоа да го проголташ како air defence system тогаш ОК .......имаме нешто???neso von tema makedonija ima li soliden air defense sistemi ili neso od pred 20-30 godini iame ?