Хомосексуални бракови во Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата Divider
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
WOW Апропо де-јуре де-факто, штом вака си го напишал ова мора да си паметен у пичку матер, и сигурно си во право :pipi:
виза-ви, аста-ла-виста, ред-се -редат, вени-види-вици, слези-да-вечераме
Кога се дискутира за права на одредена малцинска група и тоа по сексуална ориентација, а истата таа група негира туѓи права, знаеш колку имбицилно изгледа ?
Исто како Мартин Лутер Кинг, да кажел кинезите и јапанците се под луѓе ,граѓани од втор ред и тие не заслужуваат да имаат исти права, кој би требало да ги уживаат црнците а им се ускратени од белците. Е тоа ти е де-факто.
Моронски е дна употребуваш ист тип на стереотипи против друга малцинска помалку експонирана група, кога мнозинството ги користи токму тие факти за да тебе не ти се даде одредено право.
жив-ели

Абе шо да ти кажам сум паметен, просто мозоков од шо не ми собира ми се растекува низ учи и нос.. и просто што иам толку памет, почнав да го шиткам за без пари....
Али глеам овде па никој не купува, оти све бре доктори до доктори на науки и паметњаковичи.. бре бре... туф туф.. :facepalm:

И .. сеа.. го прочита текстот што пишува во утрински весник или не?!
Очигледно дека не.. а одма се јави да релативизираш нешто што благе везе нема со она што сум го пишал...:(

WOW Апропо де јуре де факто, ме надпаметчи со паметот и мудроста ти твоја.. мора да си попаметен од мене,, уствари не ти си у пичку матер попаметен од мене, затоа што си во право за тоа што го зборуваш... :pipi: ...

Од каде бре таа желба одма да се покажела должината на патлакот не ми е јасно...

Е ај живели нека е!

Абе шо да ти кажам сум паметен, просто мозоков од шо не ми собира ми се растекува низ учи и нос.. и просто што иам толку памет, почнав да го шиткам за без пари....
Али глеам овде па никој не купува, оти све бре доктори до доктори на науки и паметњаковичи.. бре бре... туф туф.. :facepalm:

И .. сеа.. го прочита текстот што пишува во утрински весник или не?!
Очигледно дека не.. а одма се јави да релативизираш нешто што благе везе нема со она што сум го пишал...:(

WOW Апропо де јуре де факто, ме надпаметчи со паметот и мудроста ти твоја.. мора да си попаметен од мене,, уствари не ти си у пичку матер попаметен од мене, затоа што си во право за тоа што го зборуваш... :pipi: ...

Од каде бре таа желба одма да се покажела должината на патлакот не ми е јасно...

Е ај живели нека е!
Ехе ако не го покажам колкав ми е, села-ви исто ко да го немам.
Врати се поназад на тема бе човеку, ја прочитали пред да го постираш тоа ? го има.
А за навредите,извини доколу те навредив но овдека а некој не се согласува со одреден став на мнозинството кое што застапува права на малдцинство, веднаш си ненормален, глуп,латентен педер, латентен ова , козо ебач ова она.
извини друже ама морав да пробам со навреди и досетки како се дискутира, ти ми налета :icon_mrgr:

Ехе ако не го покажам колкав ми е, села-ви исто ко да го немам.
Врати се поназад на тема бе човеку, ја прочитали пред да го постираш тоа ? го има.
А за навредите,извини доколу те навредив но овдека а некој не се согласува со одреден став на мнозинството кое што застапува права на малдцинство, веднаш си ненормален, глуп,латентен педер, латентен ова , козо ебач ова она.
извини друже ама морав да пробам со навреди и досетки како се дискутира, ти ми налета :icon_mrgr:

Со навредите си згрешил адреса, ако си мислел да ме навредиш.. не сум хомосексуалец..

така да не си ме навредил воопшто туку ме извади од такт тоа што не читаш постови као што треба, него тргнуваш од лични емоции.. впрочем сам си рече - ти излетало:)

а ако не се лажам,
темата е „Хомосексуални бракови во Македонија“.
А ко што гледам сеуште не си ја прочитал веста од Утрински што денес ја постирав...
Така да тоа што го пишав опгоре беше баш за темата наменето.. не ми е јасно зошто се залета...
Можеби си сакал да кажеш некаков аргумент во врска со хомосексуалните бракови, по однос на тоа што го реков погоре, ама колку што гледам некако слабо ти оди тоа..

В ред...

НО во секој случај, поентата ми беше да се фрли барем малку светло на нешто што е многу поважно отколку безполезното ширење на „страв“ од хомичи и брак меѓу нив, како прво, и дискриминацијата, како второ...

А тоа е, проблемот во самиот брак како институција, од една страна, и реперкусиите што одредено општество (како нашето) би ги искусило, во поглед на наследство, имотно правни односи, на истополов брак склучен во друга земја, од државјани од нашата држава. Така да тука си има поевќе прашања што треба да се постават... А кои не се само од аспект на тоа дали или не ќе се дозволат хомосексуални бракови во Македонија, односно дали ќе бидат или не дискриминирани хомосексуалните парови т.е. индивидуи.....

А требаше само да прашаш бе чоек... шо се залета не ми е јасно?:confused:

По пп можете што сакате да си кажете, ве молам овде не пастирајте такви ствари, за да не јадете двајцата по еден бан.

Порано за порано,сега за сега,во иднина за иднина.Ама сега засега вака стојат работите и се надевам дека нема да се променат.
Од црнец до педер има разлика како небо и земја,ама искрено веќе ми здосади на темава да пишувам то па то истото,се вергла во исто место.
Едно време ги споредуваа со селските домакинки што не ги пуштале во град да учат :pos:

А што мислиш за браковите помеѓу човек и животно ? Ете и тоа е дозволено во одредени држави, зарем треба каприцот на одредени здруженија да биде пред среќата на на двајца , во примеров човек и животно, ја имаш прочитано книгата каде што типот има секс со делфин, и од како ќе си замине делфинот паѓа во депресија, не јаде,не плива губи желба за живот и умира ?
Ете јас ја имам прочитано и многу ми падна жал,прво за делфинката која што умрала од тага по својот човечки партнер,а потоа за типот кој ја изгубил својата љубена. Зарем не би било прекрасно, тие двајца да можат да си имаат врска ,да уживаат во животот,да споделуваат нежности итн итн итн.
Зошто луѓе да запаѓаат во депресии,само затоа што поединци решиле дека таквата врска била злоупотребување на животно, кога јасно и типот има нагласено дека делфинката го иницирала сексот? А и други маринолози го потврдуваат тоа дека делфините создаваат врска со нивните тренери па и во повеќето случаеви манифестираат сексуално однесување и потикнуваат парење помеѓу самите себе и тренерите, замисли и педерите делфини тоа го прават.
Заборави да ми кажеш за бракот помеѓу возрасен маж и малолетничка . Дете е само збор,според одредени психијатри дете си додека не започнат да се развиваат сексуалните органи, природата наложила таа да биде физички спремна за парење уште на 12 години,друго е што одредени личности решиле дека некој за да биде возрасен треба да има наполнето 18,ако отидеш во америка,некаде ќе лежиш затвор и ако имаш секс со девојка која што има 20 години. Ако таа има 21 ти 26 тогаш е во ред, ама ако таа има 20 а ти 25 си наебал.
Во некој сојузни држави ќе лежиш затвор ако нема наполнето 17,во други можеш да стапиш во брак ако има 12 години,во трети ако има 18, овде ќе лежиш ако нема наполнето 16 години, ма ајде ти се молам повторувам, има држави каде што тој брак е легален. Зошто да не се симне границата, до лани добивање на возачка беше на 18,сега таа граница е симната.Сведоци сме дека денешниве деца побрзо психички созреваат, побрзо физички се развиваат за разлика од пред некоја генерација.
Не контрирам бе пријателе мој педерски,само си дискутираме. пробувам да видам како на тебе влијаеле твојте родители , другари,браќа,сестри,околината во врска со овие прашања, пошто нели тие играат голема улога во прифаќањето на хомо сексуалност во една средина.

Да, возрасната граница (age of consent) е симната на 16 години во неколку земји. Господине, за жал, досега вие не доставивте ниту еден аргумент против хомосексуалните бракови, а бевте навистина упорни и трудољубиви во поврзувањето на хомосексуалноста со појави кои воопшто не се споредливи со неа. Следствено, не сметам дека го заслужувате моето понатамошно внимание при читањето на вашите одговори, кои патем, се полни со патронизирачка и деградирачка реторика.

Едно време ги споредуваа со селските домакинки што не ги пуштале во град да учат :pos:

Сеа ќе дојдат "лошите момци" и ќе ми речат дека не разбирам доволно што значи хомосексуалност.Полека и пази што пишуваш. :rolleyes:

Да, возрасната граница (age of consent) е симната на 16 години во неколку земји. Господине, за жал, досега вие не доставивте ниту еден аргумент против хомосексуалните бракови, а бевте навистина упорни и трудољубиви во поврзувањето на хомосексуалноста со појави кои воопшто не се споредливи со неа. Следствено, не сметам дека го заслужувате моето понатамошно внимание при читањето на вашите одговори, кои патем, се полни со патронизирачка и деградирачка реторика.
Аман бе ? Толку си умствено способен да треба да ти објаснувам, човеку ако не разбираш твој проблем.
Доказите и аргументите се од истиот калибар со кој што вие ја оправдувате девијацијата ПЕДЕРИЗАМ, ја има во природата, ја практиукуваат животни.
Збориш а години и свесност, што правиме за благо редтардираните педери, тие не би требало да имаат право на брак ? Или нив ќе треба да им вршиме тестирање пред брак само за да утврдиме дали се доволно емоционални зрели и возрасни според критериуми кој ги поставил некој друг.
Знаеш зашто си педер ? педер си зашто мислиш дека си подобар од сите други сексуални орјентации, педер си зашто велиш дека те дискриминираат а ти исто толку дескриминираш, педер си затоа што што употребуваш иста дефениција за брак која што ти ја брани “ мнозинството“ во општо прифатените норми, педер си зашто не можеш да си го задржиш нагонот за да те плескаат у гз. педер си затоа што мислиш дека одредување на возраст за да некој стапи во брак треба да ја има онаа општо прифатена возраст, педер си затоа што велиш дека другите сексуални определби не чинат а хетерото и педеризмот ги рамниш.педер си зашто одбиваш да ги прифатиш туѓите аргументи само зашто се разликуваат од твојте.
Кој валидни аргументи се љубов,свест,взаемно почитување,двајца ( ко да неможат да бидат 3 /4 ако ти не си способен да сакаш повеќе личности од еднаш има такви што се способни ),некрвно сродство ? Не мислиш дека истите аргументи ти што ги употребуваш , ги употребуваат и анти педерите, нели се општо прифатени и нивните аргументи зашто двајца ПЕДЕРИ не смеат да стапат во брак.
Сега ќе ти кажам , не биди педер КОГА СЕ ОСТАНАТО ќе се прифати како нормално природно.
Освен хумуристични и досетливи навреди и досетки јас овде не прочитав некој аргумент кој би ја издвоил педерастијата од останатите “ психолошки пореметувања“
Ти си обичен педер лицемер.
Во оваа прилика радо би го цитирал суши, кој убаво изнесува одредени карактеристики на одредени членови,модератори итн итн
Прв болд. Ич не ми е гајле дали сум безобразен или навредлив. А не сум. Едноставно не сум политички коректен и немам дипломатски речник. Она решила да си прави пичкини екскурзии, јас што треба да кажам-Таа се реши на практикување на коитус, притоа избирајќи диверзитет од националности и раси, со посебна преференца на потомците на африканските народи поради ноторната величина на фалусот. Со што тоа јас ги навредувам, со тоа што ја кажувам вистината? Втор болд, ни тебе а ни една модераторка тука дискретно ќе ја погледнам не сум ви крив што немате осет за дебата и што секогаш кога ќе запнете некаде одма се преминува на навреди и педерски играња на лична основа, со сопки, долности и подлости. Ако добро се сеќавам така заврши и таа наша прва дебата, после кое секое мое понатамошно реплицирање значи да си го погазам нивото. Читни ја Мнемозина и научи како се дебатира спротиставено. Ем ме контра, ем јас лично и давам лајкови нa коментарите, дури и многу ми се допаѓа тоа што има спротиставени мислења од моите за да биде поинтересно. До тогаш учтиво те замолувам да не коментираш постови во мое име, не личи, ван секоја коректна дискусија е..
Па така фашизоидните педери и подржувачи на педери слободно можат да ти лепат лајкови да ја оделуваат педерастијата од сите останати пореметувања само затоа што е тоа нивно мислење,испрани мозоци од холиводски серии и медиокритет.
Сега и Љандра и валвет, шкорпион,алката и сите останати нека ти стегнат по пет лајкови,зашто токму оние нивни “ СВАЌАЊА “ за брак и сексуалност кој што милуваат да ги цитираат , се уствари ставови на анти педерите.
Бичес сватко е да браните ставови, но уште послатко е да ве натера човек да си ги изедете, кога ќе натераш некој да биде против сето она за кое што стои и самиот да си плука на “ либералноста “ чуството е непроценливо. ПЕДЕРИ ЈЕ ЈЕ ЈЕ СВАТКО другите не бе тие не се нормални нек се убијат нек се лечат нек идат у затвор
права следуваат секому, педерски е и лицемерно да речеш дека некому не му следуваат само затоа што е различен од тебе.
Така да педерастијата е сосема на исто ниво со зоофилијата,педофилијата,некрофилијата,инцестот . наметнато мислење дека нешто не е во ред само затоа што на мнозинството му е одибво и несватливо.
Не можеш да кажеш дека нешто е неспоредливо,кога бараш твоето да се идентификува и споредува со нешто со кое што нема врска. Што се однесува до мене,слободно плескај се со кого сакаш,ама не си ништо подобар од сите останати е тие кога ќе ги добијат својте права тогаш треба и ти да ги добиеш,а не педерски да дискриминираш.
BITCHES благодарам што ја докажавте и покажавте мојата поента. :icon_lol:

благодарам што ја докажавте и покажавте мојата поента. :icon_lol:

Вчера многу убаво ти беше објаснето дека ни П немаш од поента. Но некои луѓе не можат да живеат знаејќи дека не се во право. Бидејќи генерално ми си позитивен форумски лик, еве ти потпишувам дека ти си во право на темава, за да можеш мирно да спиеш.

;)

Вчера многу убаво ти беше објаснето дека ни П немаш од поента. Но некои луѓе не можат да живеат знаејќи дека не се во право. Бидејќи генерално ми си позитивен форумски лик, еве ти потпишувам дека ти си во право на темава, за да можеш мирно да спиеш.

;)
Ставре ако ти љандра,магус, и остали не можете да ја видите поентата не значи дека ја нема , тоа значи дека ти си ограничен со одредени стереотипи, наметнати од некој друг.
постави општо прифатени криутериуми за да водиш дискусија за права бре човече, ЕЈ СО КОЈ ПАМЕТ ?
Со предходно утврдени критериуми и насоки љандрата немаше да има право на глас денес. Ако слободата се определуваше со однапред прифатени критериуми поставени како нормативи од мнозинството,денес сеуште ќе постоеше робовладетелство.
Ако веќе цитираш поставени насоки за наметнати вредности зашто ги кршиш во делот само тебе кај што ти одговара ?
Ај сега и њандрата и сите други ќе ти ствата по едно лајкче :icon_mrgr:

Ставре ако ти љандра,магус, и остали не можете да ја видите поентата не значи дека ја нема , тоа значи дека ти си ограничен со одредени стереотипи, наметнати од некој друг.

Ако повеќето луѓе гледаат поента, а ти не гледаш, размисли каде може да биде проблемот.

;)

Туку гледам си опседнат со овие лајкчињата, сакаш да ти шитнам некое?

Половина евро од лајкче?

Ако повеќето луѓе гледаат поента, а ти не гледаш, размисли каде може да биде проблемот.

;)
Во тебе ? Во недоволната писменост , во умствената ограниченост ? ;)
Ај сега ти и сите останати размислете каде е проблемот зашто мнозинството не подржува педер бракови, не чекај тоа не се важи кога се однесува на педер браковите нали ? да бе така беше уште еднаш ми ја докажуваш поентата, МНОЗИНСТВОТО кај гледа и што гледа :pos:
Објасни ми зашто повеќето не гледаат поента во педер браковите ,нели ја има и таму де ?
не чувај си ги ,ако сакав да пишувам кратко содржајни моронски досетки за лајк, ќе пишував на ФБ еве ти еден и од мене.
и уште нешто штом толку си опседнат со мнозинството, преброј колку се против педер браковите и размисли друг пат кога ќе го употребиш зборот МНОЗИНСТВО ПОВЕЌЕТО и ПРИФАТЕНО. :icon_lol: не се чуствуваш како деген сега, затоа што само неколку страници наназад збориш против тоа мнозинство ?

Ај сега ти и сите останати размислете каде е проблемот зашто мнозинството не подржува педер бракови, не чекај тоа не се важи кога се однесува на педер браковите нали ?

Одговор:

... тоа значи дека ти си ограничен со одредени стереотипи, наметнати од некој друг.

Гледаш дека си добар дечко и сам си одговараш (y)

Одговор:

Гледаш дека си добар дечко и сам си одговараш (y)
ВАУУУУУУУ МЕ СОТРЕ кој ли само ум ќе беше. ти се воодушевувам СВАТКООООО КИСЧЕ ЛАЈК ЛАЈК ЛАЈК.
Ајде чим МНОЗИНСТВОТО НЕ ПРИФАЌА ЗНАЧИ МОРА ДА СУМ ВО ГРЕШКА.:pos:

1000 пати сум ви рекол да не рендате печурки во хашишот вие пак исто :pos:

Ај сега ти и сите останати размислете каде е проблемот зашто мнозинството не подржува педер бракови, не чекај тоа не се важи кога се однесува на педер браковите нали ? да бе така беше уште еднаш ми ја докажуваш поентата, МНОЗИНСТВОТО кај гледа и што гледа :pos:
Објасни ми зашто повеќето не гледаат поента во педер браковите ,нели ја има и таму де ?
не чувај си ги ,ако сакав да пишувам кратко содржајни моронски досетки за лајк, ќе пишував на ФБ еве ти еден и од мене.
и уште нешто штом толку си опседнат со мнозинството, преброј колку се против педер браковите и размисли друг пат кога ќе го употребиш зборот МНОЗИНСТВО ПОВЕЌЕТО и ПРИФАТЕНО. :icon_lol: не се чуствуваш како деген сега, затоа што само неколку страници наназад збориш против тоа мнозинство ?

Ех, моронски? Моите досетки се квалитетни. :)

Инаку, ако имаш две мислења и ако не можеш да се одлучиш кое е точно, види јас што мислам, тоа е исправното.

;)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom