Не е можно со магнетен, затоа што станува збор за врати за влез со кола, станува збор за далечина преку 4 м...
--- надополнето: 30 август 2013 во 23:50 ---
Да ама морам да ставам жици и на другата страна на вратата која е преку 4 м, а не ми се исплати, со еден збор мрзам.....
Па вратите се за надвор, не можам да најдам електромотори за масовно производство кои се со мала моќност, и затоа изнаоѓам трофазни кои се поендноставни да работат на две смери и се плашам од нивната моќ за да не закачат некое дете или кола док се затворат, затоа ставам сензори.....
Порачувам, или па еден продавач од Скопје само вели така од Грција, цената 65 евра ми се чини малце скапа.....
--- надополнето: 30 август 2013 во 23:55 ---
Ќе ве замолам да ми помогнете и за еден друг проблем....
Сум монтирал ептен многу неонки, порано сум немал проблеми, сум ги монтирал и веднаш се палеа, но последните години не знам зошто многу неонку или многу доцнат додека се палат или воопшто не се палат додека не го покварат стартерот......
Едно време мислев дека е стартерот, но во последно време мислам дека неонките се слаби....
Не знам каде да најдам саглам неонки па и стартери, ако можете да ми кажете која фирма е најквалитетна и каде можам да ги набавам.???