Каде може да најдам (електронски елементи, мерни инструменти...)?

• Креатор на темата Креатор на темата Кнез Мишкин
  • Време на започнување Време на започнување
Imam 2 instrumenti dobieni vo kompenzacija(svetska recesija e neli).Sosem novi voopsto nitu ednas upotrebeni.
Edniot Fluke 175 i cena 200 evrinja,a vtoriot Kyoritsu 2056 i
cena150 evra .Za dvata na kupce sekako popust.Dogovor i ponudi vo PP.
.Прегледај го приврзокот 50270Прегледај го приврзокот 50271
Imam 2 instrumenti dobieni vo kompenzacija(svetska recesija e neli).Sosem novi voopsto nitu ednas upotrebeni.
Edniot Fluke 175 i cena 200 evrinja,a vtoriot Kyoritsu 2056 i
cena150 evra .Za dvata na kupce sekako popust.Dogovor i ponudi vo PP.
.Прегледај го приврзокот 50270Прегледај го приврзокот 50271
Mozebi 200 evra za dvata bi bilo ok?

каде можам да најдам сензори за врати, слични на оние што се употребуваат кај лифтовите........
Може да биде составен од една страна предавателот на зраците а од другата страна огледало.................

Исто така и Алфаелектроник од Битола

Алфаелектроник

адреса: Булевар 1-ви Мај

7000 Битола, Македонија

факс: +389 47 224 011
тел: +389 47 226 011
моб: +389 78 907 633

е-маил: alfaelektronik@t-home.mk

Во прилеп сум и од алфаелектроник порачувам, одлични се цените...Превозот е 40 денари.
--- надополнето: 30 август 2013 во 12:29 ---
каде можам да најдам сензори за врати, слични на оние што се употребуваат кај лифтовите........
Може да биде составен од една страна предавателот на зраците а од другата страна огледало.................

Расклопив еднас такво, со магнетен прекинувач беше...Можеш и сам да си направиш.
--- надополнето: 30 август 2013 во 12:31 ---
Од каде можам да најда трансформатор за во кола, или бомбина незнам како точно е познато, на англиски се вика ignition coil.

решението со предавател и приемник на различни страни е подобро отколку со огледало....поради временските прилики и нашата навика за хигиена за два три дена нема да има ни о од огледало...туку само налепена прашина и ќе имаш проблем со функционирањето

исто многу е битно дали ти треба за надвор или внатре....бидејќи надвор поради сончевото зрачење доаѓа до заситување на сензорот и без соодветни филтри и компензација неможеш да очекуваш доверлива работа
--- надополнето: 30 август 2013 во 13:05 ---
Од каде можам да најда трансформатор за во кола, или бомбина незнам како точно е познато, на англиски се вика ignition coil.

на македонски е бобина и има во секоја продавница за автоделови и во секој авто-отпад

Некој да знај кај се продава теслин трансформатор?

Ова го барам, како склоп го има другар ми, го купил од некоја продавница пред 10 години... ептен интересно изгледа, сакам да си купам за дома.

Ова го барам, како склоп го има другар ми, го купил од некоја продавница пред 10 години... ептен интересно изгледа, сакам да си купам за дома.

....всушност бараш "плазма топка"
.http://www.conrad.mk/artikel.php?ks=590022
помала варијанта
http://www.conrad.mk/artikel.php?ks=776104
а инаку ги има и по пазариве, ама ако не можеш да ја вклучиш на лице место не ја купувај....шансата да е пукната или да не работи е 98%

Расклопив еднас такво, со магнетен прекинувач беше...Можеш и сам да си направиш.
--- надополнето: 30 август 2013 во 12:31 ---

Не е можно со магнетен, затоа што станува збор за врати за влез со кола, станува збор за далечина преку 4 м...
--- надополнето: 30 август 2013 во 23:50 ---
решението со предавател и приемник на различни страни е подобро отколку со огледало....поради временските прилики и нашата навика за хигиена за два три дена нема да има ни о од огледало...туку само налепена прашина и ќе имаш проблем со функционирањето

исто многу е битно дали ти треба за надвор или внатре....бидејќи надвор поради сончевото зрачење доаѓа до заситување на сензорот и без соодветни филтри и компензација неможеш да очекуваш доверлива работа
--- надополнето: 30 август 2013 во 13:05 ---

на македонски е бобина и има во секоја продавница за автоделови и во секој авто-отпад

Да ама морам да ставам жици и на другата страна на вратата која е преку 4 м, а не ми се исплати, со еден збор мрзам.....

Па вратите се за надвор, не можам да најдам електромотори за масовно производство кои се со мала моќност, и затоа изнаоѓам трофазни кои се поендноставни да работат на две смери и се плашам од нивната моќ за да не закачат некое дете или кола док се затворат, затоа ставам сензори.....

Порачувам, или па еден продавач од Скопје само вели така од Грција, цената 65 евра ми се чини малце скапа.....
--- надополнето: 30 август 2013 во 23:55 ---
Ќе ве замолам да ми помогнете и за еден друг проблем....
Сум монтирал ептен многу неонки, порано сум немал проблеми, сум ги монтирал и веднаш се палеа, но последните години не знам зошто многу неонку или многу доцнат додека се палат или воопшто не се палат додека не го покварат стартерот......
Едно време мислев дека е стартерот, но во последно време мислам дека неонките се слаби....
Не знам каде да најдам саглам неонки па и стартери, ако можете да ми кажете која фирма е најквалитетна и каде можам да ги набавам.???

Не е можно со магнетен, затоа што станува збор за врати за влез со кола, станува збор за далечина преку 4 м...
--- надополнето: 30 август 2013 во 23:50 ---

Да ама морам да ставам жици и на другата страна на вратата која е преку 4 м, а не ми се исплати, со еден збор мрзам.....

Па вратите се за надвор, не можам да најдам електромотори за масовно производство кои се со мала моќност, и затоа изнаоѓам трофазни кои се поендноставни да работат на две смери и се плашам од нивната моќ за да не закачат некое дете или кола док се затворат, затоа ставам сензори.....

Порачувам, или па еден продавач од Скопје само вели така од Грција, цената 65 евра ми се чини малце скапа.....
--- надополнето: 30 август 2013 во 23:55 ---
Ќе ве замолам да ми помогнете и за еден друг проблем....
Сум монтирал ептен многу неонки, порано сум немал проблеми, сум ги монтирал и веднаш се палеа, но последните години не знам зошто многу неонку или многу доцнат додека се палат или воопшто не се палат додека не го покварат стартерот......
Едно време мислев дека е стартерот, но во последно време мислам дека неонките се слаби....
Не знам каде да најдам саглам неонки па и стартери, ако можете да ми кажете која фирма е најквалитетна и каде можам да ги набавам.???

Јас те сватив од оние кои детектираат и свират кога вратата е отворена...Моја грешка...
--- надополнето: 2 септември 2013 во 10:47 ---

Има во алфаелектроник за 1230 денари. превозот може да достидне и до 100 денари, зависи каде си. Плус - ако е оштетена ќе ти пратат нова за истите пари што си ги дал за оштетената. П.С. тоа се вика плазма топка...

Има во алфаелектроник за 1230 денари. превозот може да достидне и до 100 денари, зависи каде си. Плус - ако е оштетена ќе ти пратат нова за истите пари што си ги дал за оштетената. П.С. тоа се вика плазма топка...

Колку е голема, ќе можеш линк од производот да постираш?

Ако не смее да се рекламира, нека интервенира Апокалипто. Сигурно немал некој намера да рекламира туку е направена грешка од незнаење.

Супер се и логинг и конрад и останативе, ама студент нема пари да купи таму инструмент.

Баш неделава барав линеарен извор до 30V со контрола на напонот (потенциостат) и изгор се 6000 и 3000 најдов на ново во фирмиве. За осцилоскоп исто.

Кој сака да набави користен осцилоскоп TEKTRONIX 465 (100 MHz Bandwidth, Dual Channel ) исправен и употреблив..нека остави порака овде за договор .

Кој сака да набави користен осцилоскоп TEKTRONIX 465 (100 MHz Bandwidth, Dual Channel ) исправен и употреблив..нека остави порака овде за договор .

Јас сум заинтересиран, пиши цена.

Идат сонди со него?

Јас сум заинтересиран, пиши цена.

Идат сонди со него?

Се подразбира дека тука идат и сондите...како што е спакуван при последната употреба.
Има ...и нови резервни сонди ....кои екстра и посебно се наплаќаат.
Цената му е 20.000 денари
Без кредит и без рати.
Систем ќеш.....ПЛАТИ - КЛАТИ....односно НОСИ . ;)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom