Дали постои некој мобилен телефон кој не можат да го прислушкуваат?

• Креатор на темата Креатор на темата P`T`
  • Време на започнување Време на започнување
Со самото поставување на ова прашање стануваш мета за прислушување,сега и да не сакале ќе мора да те прислушуваат :cool:

Постои, ама таквите телефони воопшто не ја користат GSM мрежата која е дизјнирана да биде лесна за прислушкување. Обично користат криптирани радио/сателитски или интернет VoIP врски и со тоа целосно ја избегнуваат GSM мрежата.

Прочитај малку за ова.

Тоа е само за CDMA или за при пејд телефони за кои не се остава инфо. . Кај нас, без оглед каков да е телефонт, ќе те најдам преку сим картица бидејќи нели, секогаш кога ке купиш СИМ ти земаат копија од ЛК. Burner кај нас тешко..

Во Србија, од друга страна, СИМ картица си купуваш на бензинска.. и си тотално анонимен.
братче жал ми е што ке те разочарам али ... само да знаеш дека и кај нас можеш да купиш број од бензиска без л.к.
а порано знам дека некои даваа на случајни минувачи 500 ден за да му купи бројче на негово име и штом слушнеа ехо одма бројот идеше у канта :)
--- надополнето: 28 септември 2012 во 20:09 ---
Т-Мобиле започна со акција при која на ваквите корисници им дава одреден временски период да достават лични податоци за нив, во спротивно им го исклучуваат бројот, така да и ова нема да ти успее :)
а мора бројчето да е од т мобиле? :unsure:

Шиткам анонимен број пријпејд, не ми побараа лична коа го купував.

Финтата не е дали ќе фатеш пакети, или делови од информација.. Финтата е да можеш да ги декриптираш фатените пакети од некоја мрежа на некоја фреквенција...
А сите нормални мобилни може да се прислушкуват оти функционират како two way радио, без никаква заштита и енкрипција... Плус, сето тава е формулирано со закон за следејне на електронските комуникации...

Ако има енкрипција со 1024 бита, ни суперкомпјутер не ти помага за брут форс декрипција ако го немаш клучо.

А да си купиш едно сателитско телефонче?
Одбери модел:
http://www.satellitephonestore.com/catalog/phones-terminals/handheld
Еве ти информации околу цената за услугите:
https://www.telstra.com.au/mobile-phones/coverage-networks/network-information/satellite/

Има и други фирми, некаде поскапо а има и некои поефтини, но за тоа ке збориме другпат. За денес доволно е да се одлучиш кој метод на заштита ке го користиш :D

Како прво фала на информациите ... не ми треба мене мобилен телефон кој нема да ми го прислушкува некој него онака поставив тема за да се дискутира пошто немаше ваква тема.
како второ ... ако сакам да правам некој криминал или шверц сигурно многу повеке знам од вас како и нема на форум да прашувам такви прашања.
Сепак фала на одговорите ...

Значи темата е --- Дали постои некој мобилен телефон кој неможат да го прислушкуваат ?
Па тој што знае дали постои таков телефон нека кажи ?!
Постои, само што сеуште не е направен.
Инаку зашто да не те прислушкуваат? Не сакаш да знае полицијата?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom