bowl
.
- Член од
- 30 јануари 2007
- Мислења
- 8.344
- Поени од реакции
- 1.307
Може да ти поставам неколку камери дома ? Нема од што да се плашиш ако немаш што да криеш.Зошто некој нормален како тебе или мене не се плаши дека го прислушкуваат?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Може да ти поставам неколку камери дома ? Нема од што да се плашиш ако немаш што да криеш.Зошто некој нормален како тебе или мене не се плаши дека го прислушкуваат?
Може да ти поставам неколку камери дома ? Нема од што да се плашиш ако немаш што да криеш.
Несакам никој да ме прислушкува, без разлика што зборам. Се вика слобода, пиши на гугл.Ти се плашиш да не те прислушкува државава или бивш дечко на девојка ти?
Несакам никој да ме прислушкува, без разлика што зборам. Се вика слобода, пиши на гугл.
Да свесен сум за тоа, не значи дека треба да го оправдувам и да ми се допаѓа.Тоа не е можно, се вика живеење во денешно време, прашај надвор.
Those who would sacrifice liberty for security deserve neither
Уште појаки се шо мислат дека прислушкувањето е на ниво на корисникот, а не на централата.
Ехммм, тоа и како може да биде на ниво на корисникот.баш тоа сакав да го напишам, гледам се нашол некој паметен да го напише ова, децава си мислат дека некој преку самиот телефон ги прислушкува па и дека преку тој фамозен нокиа 1100 тоа ќе го одбегне![]()
Ехммм, тоа и како може да биде на ниво на корисникот.
@P`T`, ако те фатат на окце ќе те прислушкуваат безразлика што и да користиш. Ни гулабите ќе ти помогнат ни ништо...
Чекај, јас не реков дека може да одбегнеш да ти го следат разговорот преку телефнот -.- Јас реков дека и покрај тоа што разговорот поминува преку централата, тој може да биде и пресретнат кај телефнот. Сите безжични телефони (без исклучок) можат да бидат прислушкувани од непосредна близина (без притоа да си поврзан во соработка со централата). Таа акција е крајно незаконска, но воедно и не е лесно изводлива. Види пребарај по нетов ако не те мрзи, но знам дека имаше документарец каде што агент ја прикажува оваа функција (не чекор по чекор како да се изврши, туку дека е лесно возможлива за тој што ги има ресурсите)...Како може да биде на ниво на корисникот? Услугата ти ја дава централата и се оди преку неа, корисникот е никој и ништо во случајов.
Исто како да сакаш кога пребаруваш на Google никој да не знае што си пребарувал.
Чекај, јас не реков дека може да одбегнеш да ти го следат разговорот преку телефнот -.- Јас реков дека и покрај тоа што разговорот поминува преку централата, тој може да биде и пресретнат кај телефнот. Сите безжични телефони (без исклучок) можат да бидат прислушкувани од непосредна близина (без притоа да си поврзан во соработка со централата). Таа акција е крајно незаконска, но воедно и не е лесно изводлива. Види пребарај по нетов ако не те мрзи, но знам дека имаше документарец каде што агент ја прикажува оваа функција (не чекор по чекор како да се изврши, туку дека е лесно возможлива за тој што ги има ресурсите)...
Отиди во кое тобако сакаш и купи си СИМ картичка за 150 денари од било која мрежа и никој нема ни лична карта ни ништо да ти побара.Тоа е само за CDMA или за при пејд телефони за кои не се остава инфо. . Кај нас, без оглед каков да е телефонт, ќе те најдам преку сим картица бидејќи нели, секогаш кога ке купиш СИМ ти земаат копија од ЛК. Burner кај нас тешко..
Во Србија, од друга страна, СИМ картица си купуваш на бензинска.. и си тотално анонимен.
Отиди во кое тобако сакаш и купи си СИМ картичка за 150 денари од било која мрежа и никој нема ни лична карта ни ништо да ти побара.
Т-Мобиле започна со акција при која на ваквите корисници им дава одреден временски период да достават лични податоци за нив, во спротивно им го исклучуваат бројот, така да и ова нема да ти успее![]()
Имам дома десетина броеви од ВИП и Т-Мобиле купени од маалска продавница и никој до сега никакви податоци ми нема побарано.Т-Мобиле започна со акција при која на ваквите корисници им дава одреден временски период да достават лични податоци за нив, во спротивно им го исклучуваат бројот, така да и ова нема да ти успее![]()