Да се пее на македонски или....

• Креатор на темата Креатор на темата ЃАВОЛЧЕ
  • Време на започнување Време на започнување
Ќе пеат ќе пеат. На крај на кариера. И онда концерат у Сава центру... па то 10 хилјада људи, и ти оно запеваш на македонски, па мало убрљаш неки део, па то је тако слатко... он веч постао нааааааш.... јоооооој.
п.с. Вистинска случкал, кажано од србин: Хеј, а како се на македонски каже Аеродром???

Да да тука си во право....кога никој нема да ги сака, тогаш ке им текне на нас.....

И ние пак ко дегени, леееее знаев ја дека он е добар, види како мисли на нас :) ма кој ги ебе од сеа кажуем.

ne deka ne sakaat da peat na makedonski no problemot se vo parite tesko zarabotuvaat tuka inace super im e primerov na bugarive slusaat dobra stranska pesna i prepevaat na bugarski

слабо плаќаат овде, и за што да пеат , за бабино здравје?

Па така е кога пуштаме копиљаци на сцена...
Чекај малку...од кога тоа...сите пејачи се помлади од 25 год?Секоја чест на исклучоците (калиопи, јаневски ецт...)...
Забележувате дека и во пеењето влезе еден вид на педофилија..сите се палат на млади цициња и стегнати газиња(на постарите тоа тешко им оди)...значи на сцена се продава секс :) za da те напали тоа..мора да е нешто младо:) штом е младо, учело 4 јазици во основно и средно..па веројатноста да пее на други јазици е огромна:)
што се однесува до "старцивe"...кои се школувале во социјализмот освен македонски можат да пејат и на руски:)ama..не иде..на руски:)
Значи сакам да се пее на македонски затоа...вратете ги старите коски:Dragan мијалковски, Ана костовска, Зафир хадзиманов,Лјупка димитровска..летај ни солзи мои..галебе мој тажен:)

Money money money, уствари ич не ми е гајле за горенавденети артисти ако сакаат нека пеат и на афрички дијалект пак ќе останат безрбетњаци.

Што мислите на кој јазик треба да се пее на туѓите пазари и дали ви пречи ова што се прави?

Космофон е грчка фирма, регистрирана во документите во кои стои јасно Македонија без никакви префикси, во нивните реклами, јасно и гласно кажуваат Македонија...

Бизбис си е бизнис, еве ти најконкретен пример.

Ама срамота невидена не знаеле македонски :tapp: ...па ќе научат не се дебили,ние да не знаеме грчки или турски па сите песни од Деспина Ванди и Таркан ги пееме

Тоа дека ги пеат на српски за да ги разберат србите е глупост. Сум имала можност да чујам Срби да ги пеат песните на Тоше (пример) кои се на македонски јазик.
Мене лично ми е глупаво да слушам песна на пеач од Македонија препеана на српски (или кој и да е друг јазик де).
Зошто на пример пеачи од Србија не ги препејуваат песните на македонски јазик за да ја освојат нашата публика? Се` нашиве тоа го прават.

Тоа дека ги пеат на српски за да ги разберат србите е глупост. Сум имала можност да чујам Срби да ги пеат песните на Тоше (пример) кои се на македонски јазик.
Мене лично ми е глупаво да слушам песна на пеач од Македонија препеана на српски (или кој и да е друг јазик де).
Зошто на пример пеачи од Србија не ги препејуваат песните на македонски јазик за да ја освојат нашата публика? Се` нашиве тоа го прават.
Зашто Србите како народ се горди дебили и они причају српски да ги цео свет разуме :tapp: жими га*ов цел свет
...а и јас ги имам слушано да пеат,разбираат само пополека како ние Бугарски што разбираме

Фората е во нашето полтронство кон Србија ние сме си такви.А дека не разбираат не разбираат стварно ако не им збориш полека.Треба да се земе у обзир и друго нешто 50 години во Југославија ние сме учеле Српско-Хрватски не они Македонски,ние знаеме Српски благодарејки на Цеац Аца лукас драгана Рибја Чорба Бјело Дугме Ми нисмо анџели1,2,3,,Ране Жикина династија и 1000 други што ни се пласираат секој ден они немаат вакви Македонски примери.Пеачите наши им пеат на нивни јазик пошто они се голем пазар и продаваат цд-иња овде е мал и не купуваме.Ова се накои логични одговори ама сепак ке се задржам на полтронството како основа на ситуацијаваsd

стрикно на македонски ја би рекол.Пошто да се знае дека сме Македонци и од кај сме да му ебам тоа.Али добро луѓе што пеат за пари ко тоше ке напраат албуми на сите можни јазици и у секоја земја кај што ке идат албумите ке се пушта на нивни јазик а не на македонски и никој нема да знае дека е македонец.а искрено кажано во забавна музика и не е до толку битен текстот ритамот е побитен за денсање ова она.па кај нас да го разбираме а за у странство ич нека не се замара.Ах бре македонче продадена душа...ццц ц цц :nenene:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom