Да се пее на македонски или....

• Креатор на темата Креатор на темата ЃАВОЛЧЕ
  • Време на започнување Време на започнување

ЃАВОЛЧЕ

PlayGIRL
Член од
13 април 2006
Мислења
983
Поени од реакции
4
Започнаа Авалон во период кога се пробиваа на пазарот во Србија, а сега веќе стана секојдневие....скоро сите македонски пеачи ги препејуваат песните на српски....не ми е јасно зошто...и баш ми е криво што песните на тоше, каролина.....во србија не се пеат на македонски јазик, туку на српски...Немам ништо против земјата, но ми е криво...
Што мислите на кој јазик треба да се пее на туѓите пазари и дали ви пречи ова што се прави?

По исправно е да се пее на Македонски,но сватиле дека подобро се прифатени откако ке ги препејат песните на српски и тераат така,тоа е бизнис,праат луѓето како што ке им се исплати

НА тугите пазари мислам дека треба да се пее на Англиски ако веке неможе на Македонски.......ама не ги обвинувам пеачите......од тоа живеат...така се подобро приватени,така нека пеат....тоа ти е.........комерцијала......

Mislam deka treba da peat i na dvata jazici,a ne mi preci da peat na srpski zasto sepak se toa e biznis i pari se vo prasanje.Ama mi preci sto nasite pejaci zborat na srpski vo emissii tamu a srpskite pejaci tuka kaj nas normalno si cepaat srpski.Treba da zborat mak nasite pejaci i tamu.

Eј темава е катастрофа само заради една работа. Сите ќе се сложат дека мора да се пее на македонски. Нема да има дискусија. :) Значи :bravo: за темата :aplauz: . Ова "катастрофа" го кажав иронично. Сите пејачи што пеат на српски го прават тоа за да ќарат некој динар повеќе, во превод се :pusk: :dudlac:. А тоа што на :tv: зборат на српски само докажуваат дека се кретени :tapp: и идиоти кои немаат свое ЈАС и кои и сопствената мајка би си ја продале за профит.:devil1: и мене од нив ми се :pov:. Но последно што слушнав од овие шабани ко Елена Рисетска која на Будва фест проба да збори на срспки се покажа дека нема грам мозок во тоа тикв... главата нејзина. .......... ...... :classic:

ЕЕеее да во право сте за емисиите....порано каролина мислам дека на македонски си збореше и после и она...
Не ја гледав Елена.....што се десило?

pa kako da naprai profit vo stranska zemja, osven ako ne ja prepee pesnata?
kaj nas nema veke patriotizam sve e za pari.. spored toa ne e ni cudno sto gi prepeale pesnite na srpski...

ЃАВОЛЧЕ напиша:
ЕЕеее да во право сте за емисиите....порано каролина мислам дека на македонски си збореше и после и она...
Не ја гледав Елена.....што се десило?

:poss: :pos: :pos2: И вика водителот, should we speak on english??? Оваа го гледа зачудена... Овој ја препрашува истото, и Еленче не сфати шо и збори и вика по некое време, јел може ја да причам српски??? :) хахаааааааа... И почиња да меле со очињата нагоре. Научила на памет, па грешеше неколку пати па се присетуваше, срам ми беше да гледам... катастрофа... и глупо изглеаше, дефинитвно не ми се допаѓа воопшто веќе.

хмммм, среќа што не сум гледала:)....ама нема везе, да се вратиме на темата...
на сунчане скале пееја калиопи, елена, маја панчева, мартин, маја оџаклиевска и од сите нив само маја о. пеела на македонски..., па нели е малце срамота....а она не ни живее више тука.......

Даааааа, па она живее у Београд, каква иронија... Сите македонци на српски, единствената малку од малку србинка на македонски... ц ц ц ц
:oftopic: Ѓаолче, доаѓаш утре на ЈБТ?

viktorgg напиша:
:poss: :pos: :pos2: И вика водителот, should we speak on english??? Оваа го гледа зачудена... Овој ја препрашува истото, и Еленче не сфати шо и збори и вика по некое време, јел може ја да причам српски??? :) хахаааааааа... И почиња да меле со очињата нагоре. Научила на памет, па грешеше неколку пати па се присетуваше, срам ми беше да гледам... катастрофа... и глупо изглеаше, дефинитвно не ми се допаѓа воопшто веќе.

Ај да кажам дека се согласувам со Викторгг и Ѓаволче.

И да дополнам дека Елена Ристевска е глупа ко точак. :classic:

ЃАВОЛЧЕ напиша:
Започнаа Авалон во период кога се пробиваа на пазарот во Србија, а сега веќе стана секојдневие....скоро сите македонски пеачи ги препејуваат песните на српски....не ми е јасно зошто...и баш ми е криво што песните на тоше, каролина.....во србија не се пеат на македонски јазик, туку на српски...Немам ништо против земјата, но ми е криво...
Што мислите на кој јазик треба да се пее на туѓите пазари и дали ви пречи ова што се прави?

moe mislenje neka peat kako sakaat neka stanat asalno poznati
pa posle ne ka pocnaat da peat na toj jazik od kaj doagaat

inace treba nas jazik so ne doagaat srbive kaj nas da peat na makedonski
so da se pravi makdedoninja (i sve e kazano)

GarDiaN напиша:
moe mislenje neka peat kako sakaat neka stanat asalno poznati
pa posle ne ka pocnaat da peat na toj jazik od kaj doagaat

inace treba nas jazik so ne doagaat srbive kaj nas da peat na makedonski
so da se pravi makdedoninja (i sve e kazano)

Аха да, колку само нема да се деси тоа....а и кој период е тој кога ке станат АСАЛНО познати.....:tapp:

ЃАВОЛЧЕ напиша:
Аха да, колку само нема да се деси тоа....а и кој период е тој кога ке станат АСАЛНО познати.....

pa koga ke pocnat da peat na makedonski vo stranstvo :tapp:

GarDiaN напиша:
pa koga ke pocnat da peat na makedonski vo stranstvo :tapp:

:pos2::pos2: нема шанси да пеат на македонски, во цутот на кариерата они ке ти пеат на македонски,баш тоа ке им е можност за повеќе пари...не се доволно патриоти да се сетат тогаш на македонскиот јазик и од таму каде што доаѓаат...Се надевам дека грешам, само што со приложеново....сеуште е така...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom