Anco
За солун ДА, ЗА срем НЕ
ама на Велешко езеро,на него му треба итна трансвузија за да опстанеАјде бре да се собереме во Велешани да даваме крв аман!
што ќе капне на земјата - нека капне во водата............аман.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
ама на Велешко езеро,на него му треба итна трансвузија за да опстанеАјде бре да се собереме во Велешани да даваме крв аман!
имам 16 години... смеам ли да дарувам крв на оваа возраст? а баш би сакал
А на 15 години, баш сакам да давам крв..а и да запознаам некој кајганџија у живо + прошетка до скопје нема да биде на лошо![]()
Абе а вистина е она шо викаат после дарување крв поубаво си се чувствувал ?![]()
Потоа за дарителите следува два дена одмор.
Поради ова и доста се одлучуват да дадат крв.
Појди ако си од Скопје државна болница или воена болница и ќе можеш да даруваш крв или ако си од некој друг град прашај во околната болница не е само добро за тебе туку и за тој чив живот значи од твојата крвјас иам 18, неам досега дарувано а сакам да дарувам бидејки иам многу јака крв и понекогаш ми излеват брунки (акни) од јаката крв, а иам ретка крва група како шо ми кажаа АБ негатив
Нема потреба да чекаш некој да те викне појди и дади крвАко има нешто викајте, Rh0 Негатив
Да се чуствуваш подобро,можеби со твојата крв си спасил нечив живот а што е подобро од тоа чувство да спасиш нечив живот.Абе а вистина е она шо викаат после дарување крв поубаво си се чувствувал ?![]()
За ова првпат читам и мислам дека грешиш.Туку за книшката,можеш пак да си ја извадиш,Клиника за трансфузија води евиденција за сите твои дарувања.Барем мене ми извадија нова кога ја изгубив.па и аминокиселини и креатин
Поубаво се чувствуваш затоа што си направил хумано дело,но претпоставувам алудираш на тоа дали се чувствуваш физички поубаво-јас лично не,истиот ден се чувствувам малаксан и си го поминувам во кревет.Абе а вистина е она шо викаат после дарување крв поубаво си се чувствувал ?![]()
Најверојатно ти бил слаб хемоглобинот,па затоа те вратиле(ако не си стигнал до пополнување на листата).Минатиот пат кога сакав да дарувам крв ми рекоа да се вратам дома >_<
Најверојатно ти бил слаб хемоглобинот,па затоа те вратиле(ако не си стигнал до пополнување на листата).
Се праел пекмез..Тоа не може да знаат без да те проверат. Него ме испратија со зборовите (тебе ти треба повеќе крв, кај си зел да даруваш ... -__-). Знам дека сум слаб, ама не сум до толку слаб ... Ми идеше да го рашамарам тој дрндупката таму.
Тоа е друго,но многу непрофесионално од нивна страна.Не им замерувам,таков народ смеТоа не може да знаат без да те проверат. Него ме испратија со зборовите (тебе ти треба повеќе крв, кај си зел да даруваш ... -__-). Знам дека сум слаб, ама не сум до толку слаб ... Ми идеше да го рашамарам тој дрндупката таму.