Родители ја убиле својата ќерка пред другите деца за да ја „одбранат честа”

Кога на запад ќе се случи такво нешто комшиите не ти викаат-Браво Хусеин, ја одбрани честа на фамилијата и нашето село, Алах нека биде со тебе.

Можеби. Можеби и не.
Може и да чуеш коментари „си го бараше“.

На какви што бевме сведоци во изминативе две лета низ Маусдонија, фор игземпл.

Да се случи вакво нешто во Македонија, сигурно ќе му дадат 15-16 години затвор !:tapp: аххх

Ти сфаќаш дека убиството не е поради некоја психичка пореметеност/ретардираност туку дека е свесно извршено убиство со умисла поради непочитување на традицијата за договорени бракови?Ментално ретардирани родители,а се способни да убијат свое дете и да го прикријат трупот за да не бидат фатени?

Значи, според твојава логика, ќе испадне дека не се ментално ретардирани, туку си се сосема ОК, само поради притисокот на нивната религија и сите начела на нивната ретардирана религија, морале да го сторат тоа. Инаку, сосема си се ОК.

Добро тогаш.

Значи, според твојава логика, ќе испадне дека не се ментално ретардирани, туку си се сосема ОК, само поради притисокот на нивната религија и сите начела на нивната ретардирана религија, морале да го сторат тоа. Инаку, сосема си се ОК.

Добро тогаш.

Прочитај ја веста уште еднаш.

Прочитај ја веста уште еднаш.

Тоа е тоа. Не менува дека се ретардирани, без разлика на нивната религија. Истиве, да беа христијани, може ќе ја заколеа ако сакаше да се мажи за некој јадник што реди бекатон плочки во Бирмингам.

Можеби. Можеби и не.
Може и да чуеш коментари „си го бараше“.

На какви што бевме сведоци во изминативе две лета низ Маусдонија, фор игземпл.

Е немој така сега женски одговор можеби а може и не е ова онаа екстремно дебилната песна на Брејк во Бестрага која секоја втора женска особа што ја имам на ФБ ја става од оној анплагд концертот од Нокаут. Значи во исламска Азија ако ќерка ти имала секс со некој пред брак тебе како татко ДОЛЖНОСТ ти е ако сакаш да ја одбраниш честта на фамилијата и на комјунитито во кое живееш, ти треба да ја утепаш и цело село ќе те поддржа.
На запад фино лепо лежиш доживотен затвор. Не се прави сега на сила будала како оние космополитите од Соросоидната багра да влечеш знаци на еднаквост или еквиваленција онаму каде што ги нема.

Е немој така сега женски одговор можеби а може и не е ова онаа екстремно дебилната песна на Брејк во Бестрага која секоја втора женска особа што ја имам на ФБ ја става од оној анплагд концертот од Нокаут. Значи во исламска Азија ако ќерка ти имала секс со некој пред брак тебе како татко ДОЛЖНОСТ ти е ако сакаш да ја одбраниш честта на фамилијата и на комјунитито во кое живееш, ти треба да ја утепаш и цело село ќе те поддржа.
На запад фино лепо лежиш доживотен затвор. Не се прави сега на сила будала како оние космополитите од Соросоидната багра да влечеш знаци на еднаквост или еквиваленција онаму каде што ги нема.

Којзнае, можеби само затворот е она што ја прави разликата. Можеби ретардираноста на западњакот е потисната од можноста да заврши зад решетки и тоа да му е конечна животна резолуција. :icon_mrgr:

И всушност, јас не ни пробувам да ги „пеглам“ разликите меѓу западот и растечкиот ислам. Јас само се обидувам да потенцирам дека ретардираноста е „тука така“. кај нив, така, кај нас - вака.

Јас се кладам дека силувањата се почест случај во „либерал факинг прити Јуроп“ него во „Ејжа ислам анплагд“.
Тоа, да го препишеме на ретардираниот либерализам?
Hell yeah.

Тоа е тоа. Не менува дека се ретардирани, без разлика на нивната религија. Истиве, да беа христијани, може ќе ја заколеа ако сакаше да се мажи за некој јадник што реди бекатон плочки во Бирмингам.

Ти свесен ли си што значи да си ретардиран,а што разумно лице способно да го сфати значењето на тоа што го прави?

Да си ретардиран значи да не си способен да расудуваш,да имаш проблеми со својот психички развој,да не знаеш што правиш со своите дела.Затоа ретардирани се чуваат во институции или кај лица способни да ги издржуваат.

Родителите во никој случај не се ретардирани,тоа се лица свесни за делото што го сториле(убиството).Знаеле дека прекршување на традиција ќе значи срам и 300 други стигми од нивната заедница и за да си го решат проблемот согласно традицијата се решиле на убиство на сопствено дете.Друг факт-да се ретардирани не би биле глупи да го остават телото на виделина,се решиле да го скријат.Значи не сакале да бидат фатени од властите за своето злосторство.

Тоа води кон заклучокот дека на родителите ништо не им фали во главата,немаат ментална заостанатост,немаат душевни болести,во целост се лица способни за расудување,тоа води кон фактот што ова убиство е убиство со умисла,а не во состојба на миг или во состојба на непресметливост.

Ним им се суди за убиство со умисла.

Ти свесен ли си што значи да си ретардиран,а што разумно лице способно да го сфати значењето на тоа што го прави?

Да си ретардиран значи да не си способен да расудуваш,да имаш проблеми со својот психички развој,да не знаеш што правиш со своите дела.Затоа ретардирани се чуваат во институции или кај лица способни да ги издржуваат.

Родителите во никој случај не се ретардирани,тоа се лица свесни за делото што го сториле(убиството).Знаеле дека прекршување на традиција ќе значи срам и 300 други стигми од нивната заедница и за да си го решат проблемот согласно традицијата се решиле на убиство на сопствено дете.Друг факт-да се ретардирани не би биле глупи да го остават телото на виделина,се решиле да го скријат.Значи не сакале да бидат фатени од властите за своето злосторство.

Тоа води кон заклучокот дека на родителите ништо не им фали во главата,немаат ментална заостанатост,немаат душевни болести,во целост се лица способни за расудување,тоа води кон фактот што ова убиство е убиство со умисла,а не во состојба на миг или во состојба на непресметливост.

Ним им се суди за убиство со умисла.

Веројатно многу си по видео игрициве (па од таму имаш некоја чудна претстава дека убиство е мачкина кашлица), па затоа не си свесен дека обичен, здрав и прав човек не е способен да изврши убиство. Така да, кулирај

Веројатно многу си по видео игрициве (па од таму имаш некоја чудна претстава дека убиство е мачкина кашлица), па затоа не си свесен дека обичен, здрав и прав човек не е способен да изврши убиство. Така да, кулирај

:facepalm:

Човек тебе да ти објаснува работи е исто како некој да му објаснува на мајмунче како функционира банкарскиот систем во САД.Колку и да се труди најдобро е да дигне раце и да не се замара понатаму.

:facepalm:

Човек тебе да ти објаснува работи е исто како некој да му објаснува на мајмунче како функционира банкарскиот систем во САД.Колку и да се труди најдобро е да дигне раце и да не се замара понатаму.

Да. Едноставно: ми објаснуваш дека исламот и сите муслимани биле ретардирани поради случајов.
И кога вакво нешто ќе се случи кај „останатиот свет“ тоа е, јеби га, изолиран случај, што во никој случај не треба да се поврзува со околината (не смее да се генерализира).

Ако пробуваш да ме увериш дека слични работи не се случуваат секаде, секогаш, за се и сешто, поарно немој.
Чоек си е ретардиран, без разлика на етникум и религија.
Али јеби га, аспекти се во прашање.

Којзнае, можеби само затворот е она што ја прави разликата. Можеби ретардираноста на западњакот е потисната од можноста да заврши зад решетки и тоа да му е конечна животна резолуција. :icon_mrgr:

И всушност, јас не ни пробувам да ги „пеглам“ разликите меѓу западот и растечкиот ислам. Јас само се обидувам да потенцирам дека ретардираноста е „тука така“. кај нив, така, кај нас - вака.

Јас се кладам дека силувањата се почест случај во „либерал факинг прити Јуроп“ него во „Ејжа ислам анплагд“.
Тоа, да го препишеме на ретардираниот либерализам?
Hell yeah.

Ајде пак, затворот не ја прави разликата, луѓето ја прават разликата. Затвор како концептуална институција има и во Саудиска Арабија и во Англија. Во Саудиска Арабија во затвор и со смрт можеш да завршиш ако прејдеш од ислам во друго. Властта, законите, културата на едно општество се одлика на самиот народ иначе Подгорица ќе беше динамична и автоматизирана како Токио а Албанците ќе имаа естетика во облекувањето како да им е татко Џорџо Армани. И на запад и кај нив има ретардирани ама размерот е миљарда на еден. Токму затоа дипломатско-женски облици на дискусија од типот на можеби, шо знам, не знам, паричката има две страни, кај нас е вака кај нив е така не се воопшто соодветни. Исто како јас да ти извадам статија дека секоја третта Бугарка имала во просек над 100 ебача а ти да ми кажеш-Е добро де Митра од мое маало имала над 200. Не е убаво да настапуваш со тие финти-сите сме луѓе, сите сме подеднакво заебани, многу фејл аргумент е тоа.

Овдека не велиме за муслиманите нешто, туку за арапите,за пакистанците итн, сите Блиски Источни земји се ретардирани, освен Израел и Турција, се што е арапско е ретардирано...
vidi priatele ne bi trebalo taka odednas da izbuvnuvas i da gi osuduvas site,i da gi narekuvas retardirani vo sekoe mesto ima luge koi pravat takvi grozmoorni ubistva i losi dela , ne odi daleku pocni od tuka od nasata drzava makedonija bez razlika na vera i nacija , vidi sto se slucuva sakas li da ti nabrojam nekoi primieri vidi;; sinot si ja ubil majkasi , sinot ja siluval majkasi , tatkoto go ubil sinot, dever so sekira ja napadnal snaata .i.t.n.
http://www.dnevnik.com.mk/default.asp?ItemID=54E01C9E6576AB4894C32BBB280288BC

http://www.vest.com.mk/?ItemID=A5C024D4FCF4A94791678E3B49393A5C

http://kurir.mk/makedonija/crna-hronika/78138-Si-ja-siluval-maloletnata-vnuka-

http://kurir.mk/makedonija/crna-hronika/78086-Momce-si-ja-ubi-majkata

http://www.vest.com.mk/?ItemID=8317B03AF830D44B8952C29881D780C8

http://kurir.mk/makedonija/crna-hronika/79775-Dever-so-sekira-ja-pretepal-snaata

http://kurir.mk/makedonija/crna-hronika/79758-Si-go-ubila-bebeto-rodninite-gi-informirala-po-SMS

http://kurir.mk/makedonija/crna-hronika/76835-Bitolcanec-si-go-pretepal-bratot

http://kurir.mk/makedonija/crna-hronika/76303-Tetovec-so-noz-gi-napadnal-majka-mu-i-soprugata

http://kurir.mk/makedonija/crna-hronika/75167-Pocina-staricata-pretepana-od-svojot-pijan-vnuk
ova se samo del od nasata crna hronika
dali vo makedonija ziveat retardirani luge? dali vo balkanot ziveeat retardirani luge? pa treba li da se iscistat?ne si ti koj treba da sudi osudigo samo toj grozomoren cin no ne da gi osuduvas site i da govoris govor od omraza i velis ;oon напиша:
Абе исти гомна се...:гомце: Арапи,пакистанци,авганистанци се тоа треба да се исчисти.

opasni zborovi mnogu teski zborovi, razmisli pred da napisis nesto,
covekot e gospodar na zborovite koi se uste ne gi izgovoril, a rob na onie koi mu se ispustile, i gi izgovoril.

Ајде пак, затворот не ја прави разликата, луѓето ја прават разликата. Затвор како концептуална институција има и во Саудиска Арабија и во Англија. Во Саудиска Арабија во затвор и со смрт можеш да завршиш ако прејдеш од ислам во друго. Властта, законите, културата на едно општество се одлика на самиот народ иначе Подгорица ќе беше динамична и автоматизирана како Токио а Албанците ќе имаа естетика во облекувањето како да им е татко Џорџо Армани. И на запад и кај нив има ретардирани ама размерот е миљарда на еден. Токму затоа дипломатско-женски облици на дискусија од типот на можеби, шо знам, не знам, паричката има две страни, кај нас е вака кај нив е така не се воопшто соодветни. Исто како јас да ти извадам статија дека секоја третта Бугарка имала во просек над 100 ебача а ти да ми кажеш-Е добро де Митра од мое маало имала над 200. Не е убаво да настапуваш со тие финти-сите сме луѓе, сите сме подеднакво заебани, многу фејл аргумент е тоа.

Да де, може и либерал на крај ќе испаднам.

Еден ретардиран на запад - милијарда кај исламов.
Ова е јак аргумент?:vozbud:

Саудиска Арабија има затвор, и има драконски казни за некои работи како на пример - трансфер во „погрешна религија“?

Погоди зошто тоа не е чест случај, за разлика од западот.

Фала за аргументот тогаш.

Види, не е проблем, припишувај му на исламот што сакаш и како сакаш, мене не ми е поентата да го бранам исламот.
Ама филозофиите дека „ова на Запад није могуќе“ се повеќе од „безвеза“.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom