Инспирација

• Креатор на темата Креатор на темата Dark Angel
  • Време на започнување Време на започнување
haha. Pa najmnogu vo poladnevnite casovi ili epten docna navecer. Togas celiot um mi seta niz vremeto i prostorot,

ЗАвиси некогаш и кога сум уморна, кога патувам најмногу

...obichno vo son...se budam i pishuvam...nedavam nishto da ostane nezabelezano...

По полноќ,на тивка музика и малку да сум тажен и тогаш едноставно навира во мене инспирација и неможам да престанам да пишувам се додека не ме заболат прстите...Обично завршувам кај 3;3 ипол.
Друг случај...да бидам сам дома во текот на денот,т.е секогаш кога пишувам сакам да сум сам;неможам да поднесам некој да ме гледа и се лутам најнормално кога ме преќинуваат.

Vo koe vreme od denot vi doaga inspiracija?

Времето е ирелевантно, битни се чувствата, лично, тагата ми е најголем извор на инспирација...

....и како да не ја сакаш после :)

Точно дека инспирацијата не зависи од времето туку дека од чувствата, ситуацијата и сл. ама јас најчесто добивам инспирација навечер, доцна во ноќта кога сум сосема сама, сите спијат и кога целосно можам да им се препуштам на чувствата.

После полноќ, летно време... :pipi:

Негде меѓу 3 то и 4 то пиво обично . Ако пијам коњак или нешто друго варира . Обично негде на 5 ти коњак , 4 то виски , литро вино ... А прекинва да фунционира ко ке почнам да неможам да склопам реченици од алкохол . Или мамурлукот ми убил секаква желба за пишење .

Кога ќе си легнам да спиам добивам инспирација. Тогаш ми доаѓаат многу идеи кои се присутни преку целата ноќ. Само незнам зошто кога ќе станам насабајле не се сеќавам потполно на се.

Доволно ми е да се заслужам малку музика, исклучувајќи го секој друг можен звук од надовор и можам да пишувам до бескрај.
Сепак, најголемата инспирација ја добивам кога смртно ми се спие. Не знам дали е поради заморот, ама тогаш навистина сум способен да напишам некои доста интересни мисли.

На најбизарни места, во најбизарни моменти... Ми се случило да ми дојдат стихови во сон, па утредента да ги склопам некако.
Во автобус, додека гледам луѓе, додека ме вози секојдневието.
На факултет кога ми е здодевно, летам некаде, и ми се редат обично идеи.
Во пијанство, многу често.
Во 4 наутро, во 8 навечер. Фактор - ситуации, дејствија, книги, можни кавги или добри моменти...
Во ВЦ исто ми доаѓа инспирација... Додека одам, некогаш ми доаѓаат реченици, стихови, и ги пишувам на рака или на палома.

Кога пешачам.... без друштво... онака, имам 10-20 мин пешачење (до било каде) .. ми доаѓа инспирација...

Исто! Кога си со друштво ќе праиш муабет а вака само си филозофирам за животот. Сето тоа што го гледаш по улиците, заљубен пар на една клупичка.. чиста инспирација.

Обично во никое време ке ми дојдат некои мисли во глава(3 саато сабајле) и одма станувам и запишувам за следнио ден да не го забраам

Стварно нема улога тука никаков временски период. Инспирацијата доаѓа и од луѓето, во било кое време.

Јас си имам минијатурно тефтерче, со постари листови, и таму ги запишувам моите идеи. Најубавиот подарок од дедо. :3

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom