Носталгија за играта...

• Креатор на темата Креатор на темата edin4o
  • Време на започнување Време на започнување
Строго на PS1

51WA9WABJ3L._AC_.jpg

fifa-soccer-2003-ntsc-1.png

И се разбира песната од Kosheen :smirce:

1615992686115.png

Ај да видиме кој го има играно ова? :icon_mrgr:

Сега уживаме милијарда технологии плус, но хајпот ни приближно исто.
Само кога ќе се присетам... се мочав в гаќи чекајќи го loading барот да се исполни.

Dragon_Quest_(NA).jpg

Dragon Quest, na NES svoevremeno. Iako nikogas ne uspeav da ja svrtam, zasto me zaebavase savingot ( ne znam tocno kako, ali trebase Nintendoto da se iskluci na poseben nacin za da se zacuva progresot ), i taka mi ostana nedoigrana i pokraj tolku izigrani saati na nea a znam deka stigav do Lord Dragon - dali e ova posledniot ne znam. Ova i mi bese prva igra, posle Super Mario, verojatno ne bas soodvetna za togasna vozrast pretpostavuvam, prvo ili vtoro oddelenie go dobiv Nintendoto. Mi tekna na nea, i bas ke ja simnam i izigram preku emulator.

619HVSGQN4L.jpg

Twisted Metal четворката, последната добра игра од франшизата...имаше и понатаму други делови ама овие за PS1 останаа култни. Чуството кога со Калипсо им фрлаш нуклеарки на останатите и ги парчосуваш, додека во позадина слушаш метал музика од Роб Зомби, Сајпрес Хил, Сирус :roker: . Имаше еден баг кога ќе земеш да играш со двајца, знаеше играта да крашне, неможеше сонито да постигне од што е фрка гејмплејот :LOL:

The Bedroom имаше hands down најјака песна во играта

Нуклеарката на Калипсо :love:, непрецизна специјалка, али ако те потфати ти цеди пола енергија :tvg:
maxresdefault.jpg

Последно уредено:
Командос 2. Најтешката стаза беше зоолошката во Белград кога треба да го спасиш командантот Драгиша Скопје :pos::pos::pos: од стрелачки вод.

1667321185025.png

Ми ја угасија, после 12 години :(
Многу часови поминати, премногу.

Ми заеба и многу колоквиуми...

Една од првите игри што сум ја имал.

Сеуште една од најдобрите игри што су играл.

edit:

И оваа не смее да се заборави :love:

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom