Кино сали во Македонија (Cineplex, Шминеплекс и се останато)

• Креатор на темата Креатор на темата dragonsky
  • Време на започнување Време на започнување
SkyFall во САД излегува 9ноем.
Во МКД ќе излезе после 20изгледа (ако инфово од претходнвие страни за киново се точни).
За мене тоа не е баш неколку дена :D (се надевам дека сум грешка :) )
Pa so ogled na toa deka kinoto bi trebalo na 23 noemvri da se otvori... Posle 23 ke go gledas tuka, a za se so ke izleze posle 23 ti se nadevam deka za brzo vreme ke ima odma kaj nas :)

Pa so ogled na toa deka kinoto bi trebalo na 23 noemvri da se otvori... Posle 23 ke go gledas tuka, a za se so ke izleze posle 23 ti se nadevam deka za brzo vreme ke ima odma kaj nas :)
Е па фала за информацијата :). Ај не е проблем штом чекав до сега ќе дочекам уште малце :).
А инаку ако не е тајна од кај ти се информацииве за киново?
Знаеш нешто друго освен тоа кои филмови ќе ги даваат? :)

А 7D порничи ќе има?

Тоа обрати се у Рамстор на рецепција:LOL:

Кога сме кај тоа... зошто на некој не му текне да има еротско кино во МК, у Солун коа бев пред некој ден видов во центарот Erotic Cinema :D

Некој погоре што праша разлика.

Милениум имаат Dolby 3D.
Cineplexx најверојатно ќе имаат RealD 3D.

џимеј

19 октомври (петок), 20 часот Кинотека на Македонија
ЗГОЛЕМУВАЊЕ
(Blow-Up)
игран филм, Велика Британија/Италија/САД
1966, 111 мин., колор, ДВД
режија: Микеланџело Антониони (Michelangelo Antonioni)
сценарио: Микеланџело Антониони, Хулио Кортасар (Michelangelo Antonioni, Julio Cortázar)
улоги: Дејвид Хемингс, Ванеса Редгрејв, Сара Мајлс, Џон Кесл (David Hemmings, Vanessa Redgrave, Sarah Miles, John Castle)

Успешен моден фотограф од Лондон, чиј живот е поврзан со модата, поп музиката, марихуаната и сексот, започнува да чувствува очај и депресивност во секојдневјето. Здодевноста на неговиот живот ќе ја размрда една фотографија од една мистериозна убавица која ќе ја направи во еден парк. Кога ќе забележи дека исто така фотографирал и убиство, ќе се обиде да ја дознае вистината преку зголемување на негативот сè додека не ги открие деталите на оваа страшна тајна.

Ситуација - да видам да не верувам. :) Ханеке и редовните репертоари по нашиве кино сали е еднакво на невозможна мисија.:icon_mrgr:

Средното име ми е надеж. :))

Отприлика има нешто шпекулации за цената на картиве?

eureka

Иначе на сајтот го додале и SkyFall.Очекувам странава да ја направат тип топ недела-2 пред отварање на киното :)

Некој погоре што праша разлика.

Милениум имаат Dolby 3D.
Cineplexx најверојатно ќе имаат RealD 3D.
RealD 3D имам дома наочари ,на мајка ми и ги дале гратис подарок кога била во кино во Франција :D .Немам на што да ги испробам за да видам како е RealD 3D

Skyfall, Life of Pi, Lincoln, Parental Guidance, Amour, Twilight Saga: Breaking Dawn II, On The Road...

се дел од филмовите што ќе ги има во Синеплекс МК. :)

Какви само тиња филмови се актуелни во периодов кога се отвара киново. Страшно...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom