Екстремни спортови

• Креатор на темата Креатор на темата DuFFy
  • Време на започнување Време на започнување
живот би дала да скокам банџи морам тоа да го напраам а и да скокам со падобран или палаглајдер

Аматер бајкер и аматер бордер сум јас бордам 4 години по ред во банско бугарија и бајкер сум скоро 1 година не го остаив точакот.Еве слика од него
aval2-1.jpg

Сакам да бидам бајкер ама нема:tapp:

uf DOWNHILL..колку ли само модрици и изместеници имам леле само да знаете...ВОДНО знае многу добро!
а за точакот да не збориме..пет пати го носев на раце од водно до дома..

bad_girl напиша:
живот би дала да скокам банџи морам тоа да го напраам а и да скокам со падобран или палаглајдер

Па ако си спремна да го дајш живото слободно скокај не ти треба јаже :vozbud:

Има нуркачи на кајгана?

Имам скејтборд и порано бев добар. Еднаш паднав лошо, ќе скршев глава за малце и од тогаш не сум се качил. А иначе убаво е да знаеш да скејташ. Ама друго ми беше зборот. Јас радо би пробал банџиџампинг и палаглајдинг, иако малце ќе биде страшно, ама ќе се памти засекогаш.

Extreme sports

Баш ме интересира дали некој е воопшто запознаен со овој спорт кај нас.ж
Дали воопшто сте сретнале некој ваков велосипедист наорузан со опрема до заби, и дали треба да се актуелизира, зашто се повеке и повеке млади децки се срекаваат низ градот како го претставуваат овој спорт.

Екстремен спорт не опфаќа само велосипедисти туку и скејтери, ролери, параглајдери, алпинизам, скијање на вода, сноубординг... (не сум баш сигурен за македонските преводи на сите спортови) Значи темава е доста опсежна со најразлични екстремни спортови за кој не сме ни свесни дека некој ги применува. Во Македонија можеби не се доста развиени но има ентузијасти кои се занимаваат со тоа и организираат натпревари па дури учествуваат на меѓународни турнири. Се разбира дека треба да се актуелизира и да се популаризира меѓу младината. Тоа најдобро се прави со градење на вистински скејт пакови кои на жалост ги нема кај нас. Јас порано повеќе ги пратев меѓународните случувања но последно време поретко. Сигурно најпознат претставник во светски рамки е велосипедистот Тони Хавк кој заработува огромни суми пари годишно. Сите турнири носат прилично голема заработувачка и е доста исплатливо сериозно и професионално да се занимаваш со екстремни спортови

To be Duffy taka treba da se razvrzuvaat vakvi temi po nasive forumi.
Za mnogu idioti na nasa vozrast ovie temi se tabu temi

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom