А зошто се исклучува можноста ова да е дело на некој Бугарин, радикален антисемитист?
Еве што пишува по бугарските весници.
![]()
Ja vo Bugaria zhivem ama toa *vestnice* za prav pat go vidam.
Bravo, ЧЕНТО dosta se podrudil da go izkopa.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
А зошто се исклучува можноста ова да е дело на некој Бугарин, радикален антисемитист?
![]()
И на тебе да ти плаќаат и ти ќе најдешJa vo Bugaria zhivem ama toa *vestnice* za prav pat go vidam.
Божеее, ела си прибери вересиите. Когато ние тоа го зборувавме, вие се колневте во братство и единство.Многу често кога дискутираме со Болгарите они на нас Македонците ни предвидуваат пропаѓање, распаѓање, страдање.
Често пати им посочував дека целиот Балкан ќе биде претворен во бојно поле, дека во Бугарија за многу кус период се изграден џамии финансирани од Сауди Арабија кои пропагираат екстремен ислам.
Одговорот на ова не е ниту полициска ниту воена акција.
Тоа пред се треба да биде политичка и духовна акција на православните Славјани.
Имаме ние вредности кон фамилијата, децата, верата, традициите, мора да ги пронајдеме повторно и да ги вратиме во нашите општества.
Господи, утре Ченто ке ни цитира вестник "Трета возраст" или "Уикенд" и тоа ке е релевантно. За да информирам читачите во БГ има многу таблоиди (жолти вестници,кои си измислат се и сешто), цитираниот погоре е един от нивА зошто се исклучува можноста ова да е дело на некој Бугарин, радикален антисемитист?
![]()
Е,некои шверцуват цигари со катари, други компири.. така е во живота.Па, кога ги крадевте компирите од Грција, изгледа дека некој ви се шмугнал во камионот.![]()
Е,некои шверцуват цигари со катари, други компири.. така е во живота.![]()
Полош от фашизмот е само комунизма.Абе, од сите зла фашизмот е најлош, if you know what I mean.![]()
Полош от фашизмот е само комунизма.![]()
Фми, Евреите немаат проблем со комунизмот, си смешал брзини. Не забегувај многу од темава, држи се стриктно.
Да, Израел предупреди и от страна на бугарските служби е бил спречен атентат,коj е требало да биде преди неколко месеца. Тоа днес го потврди и израелскиот министар за туризам. Вториот им е успеjaл.Мосад на 2 пати ги има предупредено бугарите да бидат внимателни дека нешто се спрема а и биле многу тнка бвезбедноста у бг
Ако сакаш можеш да ги додадеш и мапетите, штрумфовите или телетабисите, ама тоа нема да ти помогне во исклучувањето на тоа што го наведов.Фактологијата на терористичките напади против Израел во последниве 40 години силно ја минимизира таквата можност. Инаку, да, можно е и вонземјани, клингонци, братучед му на Брејвик или пак некој надркан антисемитист од Ќустендил да го имаат рокнато автобусот во Бургас. Ниедна можност не треба да се исклучи се' додека не се утврдат фактите и виновникот.
Абе јасно е со вас, од цело-дневното висење на македонски форум демек немате поим што ви се случува во Бугарија.Ja vo Bugaria zhivem ama toa *vestnice* za prav pat go vidam.
Камо среќа некој да ми плаќаше за раскринкувањето на бугарските лаги овде.И на тебе да ти плаќаат и ти ќе најдеш![]()
Абе и за Ал-Каеда или било која друга терористичка организација никој не знаеше додека не се случи тоа што се случи. Инаку и тие и сите други слични на нив многу одамна по такви некои "таблоиди" или "жолти весници" си ги кажувале своите идеи и замисли, ама никој не им обрнувал внимание.Господи, утре Ченто ке ни цитира вестник "Трета возраст" или "Уикенд" и тоа ке е релевантно. За да информирам читачите во БГ има многу таблоиди (жолти вестници,кои си измислат се и сешто), цитираниот погоре е един от нив![]()
Имаш право, тоа што го наведе е армиран бетон. Теoријата што ја залепи на постерот е издржана научна студија за меѓународен тероризам а списанието „Торнадо“ е реномиран извор на информации кој се цитира на сите главни катедри за криминилогија. ЦИА и Мосад го сметаат овој бугарски весник за нивна бибилија кога се работи за терористички напади на возила.Ако сакаш можеш да ги додадеш и мапетите, штрумфовите или телетабисите, ама тоа нема да ти помогне во исклучувањето на тоа што го наведов.
Ако читаме Ченто, след некоj и друг пост ке ни сервира дека бугарите са кренали во воздуха евреите,заштото били антисемитистиАко сакаш можеш да ги додадеш и мапетите, штрумфовите или телетабисите, ама тоа нема да ти помогне во исклучувањето на тоа што го наведов.
Абе јасно е со вас, од цело-дневното висење на македонски форум демек немате поим што ви се случува во Бугарија.
Еве за да не ми се припотресуваш и малку да се поднаучиш дека "весничето" е само една капка во океанот од долгогодишниот бугарски антисемитизам.
Пријатно читање:
П'лна библиографија на всички анти-еврејски печатни изданија публикувани в Б'лгарија от 1878 до 1944 г.
Камо среќа некој да ми плаќаше за раскринкувањето на бугарските лаги овде.
И кога веќе споменуваш "плаќање", колку е сега редовната тарифа за едно целодневно бугарско тролање на македонски форум..?
Или ве плаќаат месечно..?
Абе и за Ал-Каеда или било која друга терористичка организација никој не знаеше додека не се случи тоа што се случи. Инаку и тие и сите други слични на нив многу одамна по такви некои "таблоиди" или "жолти весници" си ги кажувале своите идеи и замисли, ама никој не им обрнувал внимание.
За извршениот терористички акт не треба многу медиумска пропаганда или огромен број на замешани луѓе.
Ама па кај сум тргнал јас да се објаснувам со еден дежурен бугарски трол овде...
па мн нормално јас никад не зборам памет работи, најмалку сакам да се бламирам по форуми ...Да, Израел предупреди и от страна на бугарските служби е бил спречен атентат,коj е требало да биде преди неколко месеца. Тоа днес го потврди и израелскиот министар за туризам. Вториот им е успеjaл.
http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2012...te_slujbi_sa_predotvratili_teroristichen_akt/
Полека бе, не се тревожи.Имаш право, тоа што го наведе е армиран бетон. Тероијата што ја залепи на постерот е издржана научна студија за меѓународен тероризам а списанието е реномиран извор на информации кој се цитира на сите главни катедри за криминилогија. ЦИА и Мосад го сметаат овој бугарски весник за нивна бибилија кога се работи за терористички напади на возила.
Браво, мајсторе. Пак ме растури со докази. Сува наука ти е све шо пишуеш. Ај сеа дефокусирај ја темава даље на етногенезата на бугарските антисемити и дрви со уште едно петнасет постери на метар квадратен. И ај тури уше некоја релевантна информација за муабетов, као дека сестра ми била ороспија, а ја сум се облакал сељачки и блузите сум ги бутал у панталони.Полека бе, не се тревожи.
Донекаде ја разбирам твојата накострешеност кон мене заради една тема на подфорумот за Историја, ама нема потреба вака да се бламираш сега и овде.
Антисемитизмот и терористичките акти кон државјаните на Израел за жал не познаваат граници или строга предодреденост кој и со какви цели ги прави.
Да, популарното мислење е дека 100% е ова акт извршен од некој Арап од блискиот исток, ама тоа "популарно мислење" е вредно колку и ланскиот (жолт) снег.
Колку за пример, со години и до ден денешен сите Албанци кај нас и во околните држави се навидум верни следбеници и послушници на САД и воопшто американската политика по било кое прашање (како што едно време беа нај закоравени Совети, па после Мао-Це-Тунговци, итн.), и тоа е многу пати повторувано и потврдувано од нивни претставници на форумов.
Арно ама...
ФАКТ е дека актот се случи таму кај што се случи.
Тоа дека бугарските служби и институции соработуваат и соработувале со таквите во Израел е несомнено, исто како што нашите македонски го правеле и го прават.
Арно ама како што покажав антисемитизмот во Бугарија си има долги и распространети корени колку и некој да се прави наудрен и да го занемарува тој факт.
И да знаеше барем нешто за начинот на кој се собираат важни податоци и информации во вакви случаи немаше да тресеш такви глупости. НЕМА исклучени можности за истрага во било кој правец.
Плус тоа нешто многу бараш научни студии, ама кога ти се даваат такви (како на темата што ја споменав на Историја) бегаш од дискусијата.
Погоре приложив една долга листа на антисемитски бугарски изданија и публикации, клик и разгледај ја.
Еве дополнително читни тука што пишала оваа Валчева:
http://valtcheva.com/index.php?option=com_content&task=view&id=72&Itemid=26
Абе ти можеш со тапетарчево да си се фатите под рака и да си лепите плочки и тапети овде до бесвест, арно ама глупоста не може да си ја покриеш.Ако читаме Ченто, след некоj и друг пост ке ни сервира дека бугарите са кренали во воздуха евреите,заштото били антисемитистиАх бе Ченто, до кога со вакви нубелози бе?! До кога со тоа пуста желба?!
Самиот факт, дека ни цитираш жолти вестници зборува доволно за нивото на кое поставуваш "докази". Многу добра компарациja направи мегу Ал-каеда и вестник "Торнадо". Утре види што пишува во "Трета возраст". Ние ти цитираме арабисти школувани во Сириja,Иран,Ирак,Либан кои во различни времинja работили точно да спречуват напади, министри,... ,а ти ни цитираш вестник "Торнадо"
Днеска "Торнадо",утре телевизиja "Скат".
Не бе еве, ни јас ни никој друг нема да учествува на темава поставена на ФОРУМ.Браво, мајсторе. Пак ме растури со докази. Сува наука ти е све шо пишуеш. Ај сеа дефокусирај ја темава даље на етногенезата на бугарските антисемити и дрви со уште едно петнасет постери на метар квадратен. И ај тури уше некоја релевантна информација за муабетов, као дека сестра ми била ороспија, а ја сум се облакал сељачки и блузите сум ги бутал у панталони.