T-Mobile ќе ги дава броевите на секој кој ќе побара

• Креатор на темата Креатор на темата Löwe
  • Време на започнување Време на започнување
Што да ти кажам бројот е на операторот. Ако некој сака да те најде пак ќе може ќе го исконтактира тој што ти го продал бројот па ќе те најде. Или кога ќе одиш во салон за било која услуга ќе видат и ќе мора да се промени, како и да е ќе има некој механизам да се криеш не можеш, не можеше и пред ова за злоупотреба т-мобајл даваа информацѝ од базата.
Малку тешко преку оглас да знаеш на кого си го продал/купил. А за во салон, па нормално нема да одиш ќе си купиш друг број со активирана услуга, нормално и имеито ќе го промениш за да нема трага. Па кој сака нека дава информации нема да бидат точни.

prasanjevo ne e bas pogodno vo ovaa tema no ja ke si prasam :)
gledam vo t mobile davaat telefoni na rati da si gi plakjas(valida toa ke ode vo smetkata)
dali toa vazi za site telefoni i kako ode procedurata,dali e nekoj zapoznat :)

Па во сметката што ти иди ја плаќаш ратата за телефонот...Обично има 3 или 6 рати незнам точно

Почитувани,

Ве известуваме дека Р3 ИНФОМЕДИА ДОО Скопје како определен давател на универзална услуга од страна на Агенцијата за електронски комуникации, наскоро ќе започне со обезбедување на „ЦЕЛОСЕН ТЕЛЕФОНСКИ ИМЕНИК“ во кој се внесуваат податоци за сите претплатници на фиксни и мобилни комуникациски услуги во Република Македонија и достапност на тие податоци од телефонската служба за информации 1188.

Согласно чл.34, став 4 од Законот за електронски комуникации, сите правни лица и физички лица кои вршат дејност се должни да дадат податоци за најмалку еден телефонски број кој треба да биде објавен во целосниот телефонски именик и достапен на телефонската служба за информирање.

Во рамки на услугите кои Оне ги обезбедува за Вас, досега не е евидентиран телефонски број кој треба да биде достапен преку телефонската служба за информирање. Согласно упатство од Агенцијата за електронски комуникации, Оне има обврска да даде барем еден од Вашите броеви за потребите на Целосниот телефонски именик. Доколку е потребно, имате право во било кое време да доставите барање до Оне за промена на податоците објавени во целосниот телефонски именик, без наплата на било каков надоместок.

Ве молиме во најбрз можен рок да ни одговорите на овој e-mail со информација кој од Вашите телефонски броеви да го дадеме да биде објавен во Целосниот телефонски именик. Согласно упатството од Агенцијата, во случај кога немаме информација од корисникот, обврзани сме да дадеме барем еден број кој произволно би го одредиле од групата броеви која ја користите во Оне.

Со почит,Оне грижа за корисници (02)181

Каде може да се побара телефонскиот број да ти остане во тајност т.е. да не даваат информации ако го побараат твојот број и дали процедурата е едноставна и брза.

чекај малце бе човек... јас мојот број може несакам да го знаат сите. како можеа од близу да ми се јават и да ме прашаат дали се согласувам мојот број да биде јавно достапен за сите други корисници а овие без прашање да го даваат? - каде е тука логиката ?
Логиката се вика Телефонски именик. На времето кога немаше мобилни беше добро позната работа. Сега некои кои се родиле со мобилни и незнаат за фиксен телефон им е малце чудно, ама ке се навикнат.
Друга работа е како би ви го дознал бројот на пример. Ете да речам дека сакам твојот број да го научам, како би го научил.
Ке се јавам во информации и што??? Што ке им речам , дајте ми го на Александар бројот. Операторот ке праша кој Александар. Значи треба да ти знам презиме, како прво, и адреса како второ. Со други зборови треба да те знам или барем да сум доволно запознаен со тебе, инаку џабе. Така да не паничете .
Е сега финта друга, некој ми досадва од некој непознат број, е така одма ке научам кој е кој, така да место за паника има само кај оние кои досадуваат а не на оние на кои им досадуваат. Сега ако е тоа причината за паниката ваша е тогаш е сосем на место, повеќе титкање во 4 сабајле тешко.
И да уште една работа, ке му текне на некој ке земи припејд број и ке пријави бомба некаде и ке си го фрли бројот. Е па сега нека повели, жив ке го фатат.
И ако сте го продале бројот пред да стапи во сила ова, корисникот на истиот е должен да си поднеси податоци до одреден рок или ке го исклучат.
Друго нешто нејасно??( не мислам на тебе туку општо)

Логиката се вика Телефонски именик. На времето кога немаше мобилни беше добро позната работа. Сега некои кои се родиле со мобилни и незнаат за фиксен телефон им е малце чудно, ама ке се навикнат.
Друга работа е како би ви го дознал бројот на пример. Ете да речам дека сакам твојот број да го научам, како би го научил.
Ке се јавам во информации и што??? Што ке им речам , дајте ми го на Александар бројот. Операторот ке праша кој Александар. Значи треба да ти знам презиме, како прво, и адреса како второ. Со други зборови треба да те знам или барем да сум доволно запознаен со тебе, инаку џабе. Така да не паничете .
Е сега финта друга, некој ми досадва од некој непознат број, е така одма ке научам кој е кој, така да место за паника има само кај оние кои досадуваат а не на оние на кои им досадуваат. Сега ако е тоа причината за паниката ваша е тогаш е сосем на место, повеќе титкање во 4 сабајле тешко.
И да уште една работа, ке му текне на некој ке земи припејд број и ке пријави бомба некаде и ке си го фрли бројот. Е па сега нека повели, жив ке го фатат.
И ако сте го продале бројот пред да стапи во сила ова, корисникот на истиот е должен да си поднеси податоци до одреден рок или ке го исклучат.
Друго нешто нејасно??( не мислам на тебе туку општо)
дел си во право и те подржавам дел не.... првиот дел не држи вода... види - ако јас сум купил број од т мобајл или вип или кој и да е океј е они да ми запишат податоци зашо можам да пријавам бомба на пример ко шо рече ти и наместо да играм курташак вака ке ме фатат... НО што ако на некој му текне да побара мој број и му дадат воедно па ми врти во 4 сабајле? или едноставно некој човек кој го избегавам НЕСАКАМ да го има мојот број од милијарда причини а знаер и кој сум и како се презивам и кај живеам...
и уште нешто.. ако тераме по фашата логика - дали ако се јавам јас или ти или петко станко јанко... и ни текне ајде ке бараме број од грујо.. од елена ристевска.... од бц и други ЈАВНИ фаци - ДАЛИ ке ни го дадат? кога веќе реално гледаме на работите

дел си во право и те подржавам дел не.... првиот дел не држи вода... види - ако јас сум купил број од т мобајл или вип или кој и да е океј е они да ми запишат податоци зашо можам да пријавам бомба на пример ко шо рече ти и наместо да играм курташак вака ке ме фатат... НО што ако на некој му текне да побара мој број и му дадат воедно па ми врти во 4 сабајле? или едноставно некој човек кој го избегавам НЕСАКАМ да го има мојот број од милијарда причини а знаер и кој сум и како се презивам и кај живеам...
и уште нешто.. ако тераме по фашата логика - дали ако се јавам јас или ти или петко станко јанко... и ни текне ајде ке бараме број од грујо.. од елена ристевска.... од бц и други ЈАВНИ фаци - ДАЛИ ке ни го дадат? кога веќе реално гледаме на работите
Прво не може да ти научи број ако не те знае, инаку како би го научил на пример, треба да има минимум податоци од точно име презиме адреса и тн.
А веќе ако ги знае сите тие податоци, за бројот мислам дека најмал проблем ке биде да ти го научи. И евентуално ако ти го научи и те малтретира, секогаш можеш да го пријавиш или да го блокираш сеедно. Значи ни вака ни така не губиш ништо.
Друга работа се приватни лица , друго се јавни функционери. Не се споредвајте едни со други. Тие можат и по службена должност да си го заштитат бројот, демек не е за секој. Ако има приватен број слободно барај го, само незнам колку би ти било паметно на владин функционер да му досадваш на телефон. А и има и други начини да си го заштитиш бројот, на пример да гласи на друго име, на родител така нешто.
Финтата е што можеш да побараш информации за број кој ти досадва, а досега неможеше. Сега кога земаш припејд број обавезно со лична карта, значи автоматски за тој број има податоци. Во секој случај повеќе се добива од што се губи, така да не гледам место за паника, а и порано била сосем нормална работа телефонскиот именик, и никој не се криел пошто веројатноста да те најди некој кој не те познава е сосем мала.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom